Sunday, July 27, 2008

open in a new window

Bagaimanakah caranya untuk membuat link dimana apabila seseorang meng"click" pada link tersebut dan akan terus membuka tetingkap baru (open in new window)

Jika anda ingin membuat link...
code berikut
<a href="http://ur_whatever_weblinks/">Text</a>


adalah diperlukan...

anda hanya perlu meletakkan code
target="_blank"

di dalam code link tadi..
contohnya ;
<a href="http://ur_whatever_weblinks/" target="_blank">Text</a>


Oleh itu , saya dengan berbesar hati untuk memberi sekalung tahniah dan credit untuk Fizz kerana telah membantu saya untuk membuat (open in new window) ! ;P

5 comments:

ynn;) said...

berguna sgt sgt :D tq awk

shira said...

same2 awakkkkk :)

ezany said...

nampak cam simple.. tp ramei yg xreti wat.. ekeke

bagus share info camni.. hehe

Cik Choki said...

bagus2.. izah xsuka click link yg open same window. dah terbiasa right click>new window/tab. xkira la blog tu buat ke xbuat. tp kalau dah tau owner dia mmg slalu buat, xyah la ssh2 click lagi. mcm blog izah, mmg izah buat target blank. hehe

shira said...

yelah izah kan , sebab kan shira buat disable right click , then kalau buat cmni senang nak open window in a new tab kan ? hehe