Tuesday, December 23, 2008

Singapore Ryokou

Hai semuaaaa. Ala rindunyaaa dekat blog ni haa. Bersawang dah beberapa hari :25: Hee takpa takpaa, Rara dah update ni. Hehehe. Banyak nak cerita ni dekat sini entah kan larat entah kan tidak :62: Rara sekarang ni tengah berparti demam lah. Tak sihat sangat sangat. Keadaan badan sangat lemah :112: Aik? Janganlah sedih Raraaaaa. Hee. Rara tak sedih ni. Rara sedang bergembira, senyum, riang dan ketawa cuma mengharapkan doa-doa dari kawan-kawan agar Rara cepat pulih ok? :116::12: Ok, lepas Rara update entry before ni, Rara terus ke Setiawangsa :66: berlepak lepak bersama kawan-kawan. Biasalah.. bila masa lagi nak berlepak lepak dengan mereka kan :4::14: Keesokkannya, dalam 6.30pm, Abg Nizam *Boyf Angah* mengambil Rara dan terus mengambil Angah pula di Taman Melawati :005: Dan kami pun terus mentuju ke destinasi iaitu Johor Bahru :70: Sepanjang berhenti di R&R Pagoh utk makan minum :72::39: Rara telah membeli si dia ini



:66: Bila dah sampai JB, kami sekeluarga terus mengkemas kemas beg dan masuk ke Singapore kira kira pukul 12 kami tiba di checkpoint :71: Memang sangat keletihan lebih lebih lagi masa itu Rara sudah mula bersesak nafas :87: Kami semua tiba di Ang Mo Kio *Mak Mah's house* dalam pukul 2am :68: Esoknya pula, Abg Ngah *my cousin* mengajak bershopping di Bugis Junction :113::114: Aih kalau dah kata pun shopping kan, Rara gagahkan diri walaupun sudah lemah :P Dan Abg Ngah mentanya pula "Nak pergi kedai Hello Kitty tak?" HAHA anehnya soalan. Abg Ngah mentanya begitu sebab dia tengok Rara mempunyai berbagai bagai HK :107: di dalam beg KAHKAH :P Dan di kedai itu, Rara telah membeli ini..


Ini adalah travel charger :22: Ala lupa lah nak mengsnap pic ia sedang mengecas handphone Rara hee :P Best tau ada benda ni sebab kalau battery habis and urgent to make a call or SMS, travel charger ni dapat membantu. Dalam tu just letak bateri AA sebiji sahaja lah then caj lah kat handphone :79: Memang sangat bestlah. Harga cuma $8.90 *Singapore dolar* Meletakkan harga bukan kerana menunjuk yeee, tapi sebab nak berkongsi sahaja :12:

****************


Malam itu dan keesokannya, Rara kebusyan di rumah pengantin. Sekejap ke Marine Parade *Rumah pengantin perempuan* dan sekejap ke Chai Chee St *Rumah pengantin lelaki* Gambar kawen kawen semua takda kat Rara, semua kat my sis. Nanti kalau dah dapat, I'll update lagi ok? :P

Tahniah Abg Boy && Kak Seri yang comel menawan menjadi raja sehari :) Seronok sangat dapat follow masa menjemput Kak Seri untuk bertandang ke rumah pengantin lelaki. Majlis sangat meriah, berapakah kos agaknya? Haih. Nak kahwin =.=

****************

Malam Sabtu. Kakak, Angah, abg ipar,boyf Angah, adik dan anak anak buah pergi Merlion. Mestilah sedih :73: sebab tadapat mengikut. Kenapa kah? Sebab Rara sangat tidak sihat dan langsung tidak boleh bangun malam itu :112::001: Mak Mah membagi dua biji panadol dan meletak cool fever di dahi, Rara terus tertidur :115::010: Takpa lah, lain kali mungkin Rara pergilah :P Nasib baik Mak Mah, Pakcik dan Mama teman Rara di rumah.

Hari terakhir. Kami semua di ajak oleh Pakcik && MakMah sefamily untuk bermakan makan sebelum bertolak balik ke Malaysia. Then kami pun bersiap dengan laju *Rara simple sangat sebab memang talarat habis* :11::001: Okay bila dah sampai, kami makan di Banquet


Makan di Banquet semuanya halal :57: Tidak risaulah main order saja tapi oleh sebab Rara kurang sihat, jadi makanan yang Rara order tidak habis :87: Mahal juga tau semua barang atau makanan dekat Singapore. Nasi Ayam berharga $6.90 kalau di tukar RM kira kira RM16.50 :10: Dan pengalaman menarik bila dapat tengok kereta belajar memandu kat sana. Malaysia pakai kereta kancil je kan? Singapore pakai Toyota Vios tauuu :57: Bestnyaaaa =.=

Sambung balik cerita kat Banquet. Bila habis je makan makan, Rara terus mengajak semua pergi jalan jalan kat sekitar situ. Macam best je. Ohh memang best pun lah :80: Rara menjumpa banyak Hello Kitty :107: Tirai pintu bilik pun sudah bertukar dengan HK tapi lupa nak snap pic lah. Nantilah kalau Rara dah bersenang lenang kita cerita pula pasal tirai HK tu ok? Hee :5::019:




Rara telah membeli kalendar HK itu dengan harga $4.90 :50: Kalendar 2009 lah. Hee sangat cantik tau. Dan sangat sesuai diletak dalam bilik Rara sebab berwarna Pink ! Payung HK itu telah dibelikan oleh Mak Mah :011: Terima kasih Mak Mah! Hehehe. Comel kan payung tu? Lalalala



Dan kami pun berangkat ke checkpoint Woodland dalam pukul 6pm :P Sangat keletihan lah sampai dah tak larat nak bercakap masa dalam kereta :66: Pic kupon warna oren dan kuning di atas adalah kupon parking. HAHA Abg Nizam && Abg Krul kena saman $10 sebab kupon tacukup sampai pagi :65: Kupon tu berharga $1 dan hanya untuk setengah jam. Jadi kena kira betul betullah berapa jam nak parking kereta :87: Sangat susah kan, sistem parking di Singapore? =.=

22 comments:

Hana said...

mmg susah,..parking kereta,.. kt sne..

kak rara Hana tak pasti samaada masih ada tak kedai tuh..

yang menjual seluruh petung yang ada di dunia..

kat jalan apa.. pun tak ingat,,

sebab dah lama dah.. masa Hana umo 9 thn

queenrara said...

Hana :)

itulah. memang susah sangat lah.
dulu masa kak rara kecik kecik lagi
takda la payah camtu kot.
sekarang ni undang2 sana makin ketat
haih =.=
erk seluruh patung? hee. kak rara
tasuka patung sangat. kak rara lebih
suka teddy bear :)
tapi kat malaysia pun dah belambak kan :P
sana dah la mahal

Hana said...

mmg tak patut..

pokai duit Hana..

Akak punya Bf tak ikut ker??

die x menangis ker..

sbb akak tinggalkan dier

oh Ynn said...

bestnyaaa payung tu best gilaa

queenrara said...

Hana :)

HAHA itu kan negara dia
biarlah. kita pun suka pergi sana
bersih bukan main
tapi kak rara tak merasa best sgt lh
sebab kak rara sakit T.T

boyf?
HAHA dia duduk diam diam laa
kak rara tengah sakit
peduli apa dia menangis jadah suma

queenrara said...

Ynn dear =.=

payung tu aunty i belikan tauuu :P
harga dia $12.90
kalau tukar duit sini dlm RM31
BHAHA :P
eh eh kat sungai wang kan
ada payung lagi besttt
tempat pegang tu kepala HK :D

♥ Aisyah Sinclair ♥ said...

dear rara,

sya dah install minipixels nye script from kak noi.
masalahnye bile sya guna di blog sya..tak menjadi...
cube rara tgk kat blog sya..sgt huduh jadinye...
kenapa jd begitu? rara tahu?

queenrara said...

Aisyah Sinclair :P

dearrrrrr

i dah tgk blog u. kenape jadi macamtu eh? i rasa sebab templates kottt. biasanya kalau guna classic templates menjadi je :) and and XML templates pun boleh just kena alter sikit kot kat HTML coding =.= sian u eyy.

♥ Aisyah Sinclair ♥ said...

dear rara,

i dh try tgk codes kat html templates. penat edi sana, edit sini... still tak menjadi.

klu mcm tu, i'll have to change lah the templates tu classic ones.

thanks ye rara.

queenrara said...

aisyah sinclair hunny :P

i suka templates u skrg tp kalau u still nak guna minipixel utk templates u, u tukar lah. i tak jamin pape nnt u menyesal ke apa ke.. hee :P goodluck dear

welcome

sharing is caring :)

Nad.Cyd0t said...

menarik la travel charger tu.
senang nk bwk gi mne2.
huhu.
btw, kakrara!
get well soon!

ღ~n0n0i~ღ said...

to Aisyah

sory dear,manyak2 cuz cant help u..aishh =,=" too busy to amek tau pasal blog.. bkn je da bsawang, labah2 dlm tu da beranak pinak da kot!

to Rara

*hugzz* owhh, apdet gak ek! keke.. and thnx 4 ur help. get well soon dear.jgn nakal2.bykkn minum air suam,then jan lupa mam ubat! waa~ byknya pesanan..keke.. ;P
doakan kakn0i kat cni sihat2 gak & insyaAllah bila da subscribe tenet nnt leh la blogging ngn senang ati.

cikyuyu said...

ohh rara dear (=
mish u so so much syg rara.
owh. sgt gila gila rara yerk.
g travwl s'pore. owh
besh besh besh besh
neway, thnks a lot taw.
wish bufday uu even dah lepas.
uu hargai sgt sgt sgt :)

uu doakan rara sihat sihat sihat!!
moga moga sihat selalu.

queenrara said...

Nad.cydot :))

hee menarik kan?
takda la boyf kak rara nak mengamuk
sebab kak rara ni kemalasan charge hp :D
KAHKAH

queenrara said...

kak noiiii agagagaga :P

banyaknya pesannnn! HAHA ok ok, rara semakin sihat dah ni. cuma biasa la kan, still rasa nak pitam suma tu ada lagi lah =.= yang paling takda semangat nak sihat bila dapat tau meow kesayangan tak balik2 rumah pulak T.T mana lah dia pergi haih :|

ohh kat rumah kak noi takda tenet lagi ka? aik? abes online kat mana tu?

queenrara said...

yuyu my luvly :)

ala travel sana pun sebab ada cousin wedding. amik kesempatan lah holiday sekali. HAHA eh tahun depan passport dah murah, kan? sorang just rm80, for 5 years. buatlah passport then ikut masuk singapore sama sama. JOM! :P

thanks yuyu sebab sentiasa mendoakan rara sihat selalu. i miss you so much. rindu sangat sangat sangat dan sangat kat yuyu

Juice said...

wah bestnyer jalan2...
sangat jeles tgk brg hk yg rara beli...

♥ Aisyah Sinclair ♥ said...

kak noi,

it's okay. saye faham. ^_^ naseb baik ade Rara.

dear Rara,

saye dah berjaye guna minipixels! happyyyy sgt!

thanks byk2 sbb sudi layan/relpy pertanyaan sya selama ni. <3

queenrara said...

kak Juice dear
tak best pun =.=
sebab tak sehat sgt sgt sgt
sampai diaorang pergi jalan kat merlion pun
rara tak dapat ikut sedih lh T.T

sampai skrg pun still tak sihat
and kena tinggal kt rumah skrg
mama ng adik pergi cari barang sekolah adik

queenrara said...

aisyah sinclair :PPPP

oh are you sure?? goooddddd gooood!
love to hear that and congrate dear :D

♥ Aisyah Sinclair ♥ said...

rara dearie,

menjawab kepada msg you di shout box i... please feel welcome to link me.

i dah link kan you. =)

queenrara said...

Aisyah Sinclair,

kenapa tak reply my message kt shoutbox i? =.= HAHA

i dah link you,
thanks dear :)