Wednesday, December 17, 2008

Photoshop

Haaaa. Baru 2 hari je tak update :123: Ni semua gara gara proses mencari software Kedai Gambar :103:Adobe Photoshop CS3:104: lah. Act, Rara mmg dah ada software tu, tapi kat lappy Angah :14: Bila mintak kat dia, asyik menjadi pelupa nak masuk dlm thumb drive :68: Haa bila semalam, Rara berYM dengan Mrs.Fashar, beliau telah memberi link yang sangat best :79: Selain mendownload AP CS3, Rara jugak mendownload anti virus AVG :80: Sbnrnya Rara mencari Kapersky, tapi tak menjumpa atau Rara yang malas mencari? HAHA Since lappy ni dibeli, takpernah ada anti virus tau. Nasib baik Vista ada protected tu :59:

Rara nak kongsi masa proses Rara membuat header baru tu :P Haa? Tak perasan ka? Cepat cepat pergi tengok atas :024: HAHA cantik tak? Cantik tak? Atau.. Comel tak? Comel tak? :116::50: Idea asal header tu semua berasal dari blog seorang gadis :111: yang sangat menarik. Tahu tak siapa? Mestilah AisyahRozi:100:

Ni layers window from AP CS3 yang Rara gunakan: *Bukti header itu adalah original edit by me*


HAHA nampak pening sikit bila mentengokkan nama nama layer :62: Sila abaikan itu. HAHA. Senang je pun, snap pic :140: import kat library AP, then guna Lasso Tool, ikut lah bentuk macamana rupa :109: Pastu seret lah ke stage yang transparent :85::84: Senang bukan? :27: Jom lah kita sama sama buat header :024: HAHA


Inilah hasilnya :005: Memang lah tak perfect macam awak awak punya header tu kan :P Tapi sangat berbangga dengan diri sendiri :116::50: sebab berjaya jugak membuat header yang diidamkan HAHA

14 comments:

Anonymous said...

lawahlh kak perfect..maafkan Hana yer..

ikhlas..

pujian..

Miss Hana said...

Akak yg atas tuh Hana yg bg

queenrara said...

HAHA :P thx hana

mrs fashar said...

header yang kelucahan. cuba perhatikan posisi bebunga. kat mana? pastu 2 plak. pastu menyerupai plak tu. kemaluan i nyah. wakakakaka

queenrara said...

mrs.fashar ungu :PP
wkakaw
mana pulak kelucahan.
u lh yg suka berfikir tahap lucah
i yang edit, takda pikir pun oh.
wkakaw :D

Miss Hana said...

hahaha..kelakar lah kak chokilala nih nih

Miss Hana said...

Akak..saya nk tny..?? Apa ukuran header tuh?

queenrara said...

ukuran? entah.
tak ukur pape pun
pakai tibai je HAHA

oh Ynn said...

i xnmpk pn ape2 lucah dkt bunga tu? aneh btol cukislalat tu kn =D

queenrara said...

oh Ynn :P

BHAHAH
cik cukislalar memang berfikiran lucah selalu
sejak sejak ni =.=
wkakaw :D
tapi takpa la, itu menunjukkan beliau mempunyai hormon yg baik

♥ Aisyah Sinclair ♥ said...

dear rara,

mcm mana nak buat favicon? the other day pergi blog miss choki.

ada die tunjuk steps. dah buat exactly yg mcm die tulis. but still, tak menjadi.

how lah?

queenrara said...

aisyah, im soo so so soryy dear :)
i blh ajar, tp sangat lah masa cemburu dgn i oh =.= i nak pergi dh ni. u try add YM ni

i.izah@yahoo.com

then ask her okay ? she'll teach u how to make it :P

ღ~n0n0i~ღ said...

waa..ada header baru la..hihihi..
kakn0i nye edit kat scrapblog je, xde AP CS3 ..haizz.. sama gak la aritu brp kali mintak kat adik,dia asik lupa je.. mencik..

lagi benci bila skrg ni susahnye nak berblogging..haishh..
tggu le nnt nk subscribe wifi kat umah..kih3.. ;P
tggu 1st salary dulu.. =))

Nurul Izzaty said...

ehem ehem been here~!

cik rara, donlod kt syok.org la

bertimbun2 software kt situ besh2 hohohoh

p.s: di sane juge ade CS4. besh2~! I dah gune meriah okayy lol :D