Wednesday, July 29, 2009

Lovely Cousin



Esoknya bangun pagi agak lambat, dalam pukul 11am.
Penat sangat. Penat angkut bag ke sana sini. Bukan ringan,
berat. Baju banyak macam nak pergi pindah terus. Kesian almari
dekat rumah dah kekurangan isi. Juanita buatkan breakfast, berbual
bersiap. Kesian Juanita sebab kena bawak I pergi shopping. I pun
dah tak ingat pergi mana. Yang ingat cuma City Hall, Tampines 1
Bedok Interchange. Singapore punya tempat shopping lebih kurang je
macam dekat KL. Tapi seronok bila dekat sana, nak beli barang ke apa,
kena speaking, so macam boleh asah bakat. Eceh. Dekat Malaysia pun
boleh. Cuma semacam kekok nak berspeaking dengan Malay jugak.



Dekat bus stand, tengah tunggu bas pun boleh capture lagi.
Kan dah cakap, camera bawah ketiak. Hehe. Juanita sweet kan
Ehem. Dia mesti ada baca tau sekarang ni. I malu lah you. Haha.
Juanita @Juju sibuk fikir dekat mana ada Hello Kitty shop.
Masa dekat Tampines 1, ada Hello Kitty shop tau, shop tersebut
bernama Mumu Ya. Lebih kurang macam Present4them Malaysia.
Barang semua original. So masa tu sempat jugak I grab 2 item



Tengah tunggu MRT. MRT Singapore gila laju. Jauh beza dengan
LRT. Tapi tetap bangga dengan LRT sebab bergerak tanpa driver.
Dekat sana rata-rata Chinese tau, so macam tak suka sebab bila
dalam MRT, diaorang berborak sesama Chinese, kita tak faham.
Rasa macam diaorang mengumpat je. Hehe. Tapi diorang semua
comel. Lagi-lagi teenagers dekat sana, dressup, OMG, gila cute



Dekat Tampines 1, kawan Juanita sampai Azura, she looks
very sporty. Orangnya peramah buat I rasa macam dah lama
kenal dia Berbual dengan dia langsung tak kekok tau. Thanks
to Juanita sebab belanja Burger King. Orang kasi duit dia tak nak.
Nak belanja jugak, how sweet kan my lovely cousin Tapi seriously,
Burger King dekat Singapore Malaysia lain sangat. Menu tak sama.
Dekat Malaysia ada black pepper, but dekat sana, tak ada.



Sebelum balik, singgah Bedok Interchange. Azura nak buat spect.
Sementara menunggu, I adik sempat lah jalan-jalan sikit.
Lepastu tak larat dah, duduk sekejap depan kedai tu. Tengok
budak-budak main kereta mainan tu. Singapore kan dah nak sambut
National Day, so diaorang dah buat persiapan. Dekat rumah masing-
masing dah lekat Singapore's flag dah



Iklan sekejap. Muka penat tapi nampak macam tak penat.

Semangat nak shopping punya pasal. Happy sebab gila lama dah
tak shopping dekat Singapore. Last masa bulan 12 tahun lepas.
Itu pun tak shopping sangat pun. Sikit-sikit je.



Muka Juanita pun dah lesu sangat dah. Kesian seh. Apapun
thankyou Juanita sebab sudi bawak kitaorang jalan-jalan. Belanja
makan, tambang bas taxi pun dia belanja. Thankyou so much tau.
Happy sangat really enjoy on the that day.



Before balik rumah Mak Mah dekat Ang Mo Kio, Mama
Mak Long Ana capture gambar dulu. Buat kenangan. Apapun, semoga
Pak Long Wahed cepat-cepat keluar ward sihat, semoga
Mak Long Ana cepat sembuh dari sakit kaki. Semoga seluruh keluarga
kita akan selalu sihat terhindar dari semua penyakit tau

Okay lovies, nanti I sambung lagi okek. Tata

8 comments:

Cujie said...

tetiba sebak tgk last pic... miss mak long very much. Dapat doa from kejauhan je untuk kesihatan mak long & pak long.

kurus la mak long...

Rara said...

cujinana • tu gambar diorang baru lepas 'hujan' tau :P ekekekekeke . maklong kurus kan ? kesian paklong & maklong . sedih tengok maklong sakit kaki :\

Anonymous said...

tantik nye buah hati ak , so cute ...ayg comel la yang .
owh nie ke juju . heheh :)

hpy jek muke nak g cupink , xajak pun bb ? :P

neway , i love last pixca ... comel mak n maklong :)

Anonymous said...

ad x coment bb ??

Rara said...

syafi sygg • sygg , siapa yang comel ? ayang ke juju ? =P hihi .

yup itu lah juju . nanti lah one day insyaAllah jumpa saudara ayg dekat singapore pulak okek =D

aik . nak ajak camana tah :S cepat pergi renew passport ! hee gambar last memang comel . gambar ipar yang muka lebih kurang . sygg , mak long ana tu kakak arwah abah ayg tau .

Ynn. said...

bestnyeee mst byk gila u soping ni :P ehh cousin u comel lahh, and siap ada adik lg hihi :P

Rara said...

ynn • tak banyak lah yang . duit pon tak banyak . tukar RM1000 dapat $405 je tau :( nasib baik pacik macik cousins dekat sana semua kasi duit untuk shopping . hee . i bawak adik i lah , kesian dia kalau tak dapat shopping :D

Mieya said...

Cis,bawak adik je.
Mieya taknak bawak.
*tetibe je kan.
Haha.