Wednesday, July 29, 2009

Syariah Court



Hari Isnin, bangun tidur lambat lagi, sama jugak around 11am.
Malam tu sebelum tidur, Syafi call. Dapat dengar suara sekejap.
Terubat sikit rindu. Syafi pun merengek sebab rindu. I told him,
mahal kalau call, dia kata, its okay tak apa, sebab dia rindu sangat.
Sekurang-kurangnya, Syafi tak ego untuk tunjuk dia rindu. Hehe.



Bangun tidur, tengok tingkap, hujan lebat Nak pergi Syariah Court
building pun tertangguh sebab hujan. Mama pulak jenis tak suka
berjalan dalam hujan. Kasut basah. Rasa tak selesa. So, pergi
teman Mak Mah ke market dulu. Market dia bukan macam market
dekat sini. Market pun bersih, seronok nak pergi Sambil tu boleh
shopping sikit. Tapi rush sangat masa pergi tu. Sebab kena settlekan
dekat Syariah Court, Thomson Road untuk ambil surat paraidh.





Aik Sedikit magic. Tiba-tiba dah sampai Haha. No no.
Kitaorang pergi lepas hujan reda sikit. Naik cab terus sampai
MCYS Heritage Gallery. Whoah. Security guard dekat situ
strict sangat. Cara dia cakap, kasar sikit. So, macam meluat dekat
situ. Tapi tak apa. Asalkan dia tak larang capture gambar.



Ini kain perca tau. Diaorang buat corak sempena Singapore's
National Day tau. Seronok tengok satu per satu Sampaikan ada
terjumpa Hello Kitty jugak. Dekat Singapore kan banyak Hello
Kitty item. Hihi. Mama cakap nanti nak try buat, mana tahu
nanti boleh letak dekat Muzium. Hahahahhahahhahahah. Blurtgh.





Gambar terakhir sebelum show off item yang di shopping
Cepat request dulu kalau nak tengok. Kah kah kah.

Okay dah penat Babai

2 comments:

Ynn. said...

hoi cpt nk tgk item apa yg di beli. kasi jeles skit HAHAHAHA

Rara said...

ynn • hihi tunggu eh . i ni nak update kena amik masa yang lama . nak kasi edit macam - macam :P