Friday, August 21, 2009

Heart shape



Pernahkah kau tak salah, tapi disalahkan...
Tak diberi kesempatan... Ku hidup dengan siapa..
Ku taktahu kau siapa.. Kau kekasih ku tapi orang lain
bagiku.. Kau dengan dirimu saja, kau dengan duniamu saja..

Phewww. Memang I suka betul lagu Teruskanlah -Agnes Monica
ini. Sangat seronok dengar, apalagi masa sedang menghadapi
tekanan jiran sebelah membuat bising I dengarlah lagu ini
menyanyi, tapi masih lagi orang sebelah menang award #1
Jiran Paling Bising dan Memekak Tahniah, jiran sebelah kiri
Di ingatkan bahawa, lirik lagu tersebut tiada kena mengena sama
sekali dengan kehidupan I yang alhamdulillah bahagia ini

air tak ada

Kerja-kerja pemasangan PRV mensebabkan gangguan air
Habis semua sekitar Taman Nusa Perintis ini tidak ada bekalan
air. Semalam pula seharian I dekat saloon, langsung tak beringat,
macam mana nak pergi saloon kalau tak ada air. Tapi nasib baik.
Nasib baik sebab saloon tersebut sangat cerdik pandai, sediakan
air sebelum tak ada air
Pepatah sediakan payung sebelum hujan
ditukarkan sekejap. Saloon tersebut adalah saloon terbaik berbanding
tujuh ke lapan entah saloon yang pernah I pergi sebelum ini. Kalau
pergi saloon dekat Timesquare tu langsung tak best Dah lah buat
kulit kepala hangus terbakar, luka apa semua, hasil pun not good

Semalam lebih kurang enam jam dekat saloon. Phew.

kiki

Masih ingat lagi pada Kiki Kiki dah makin dewasa sekarang.
Tapi masih ditahap kanak-kanak. Pantang nampak kaki orang
bergerak, Kiki mesti mengendap get ready untuk serang
Sometimes rasa takut kaki tercalar ke apa, sebab Syafi dah pesan
awal-awal, jangan sampai Kiki calarkan I sedikit pun T_T

kiki-heart

I nak share ini sebenarnya dengan you all Bahagian bawah perut
Kiki ada bentuk heart tau I dengan Mama pun perasan since
three weeks ago kalau tak silap. Maybe Kiki ni kucing special yang
dihadiahkan oleh Allah SWT untuk keluarga I. Kiki memang
kurang manja, tapi dia jenis kucing yang tak boleh kalau tak
nampak tuan dia. Dia mesti cari sambil menangis. Menangis disini
bermaksud "meow meow" ye Semoga Kiki gembira bersama
keluarga I diberikan makan minum yang cukup. Membela
haiwan macam ni, kalau kita layan secara baik jujur, ia juga akan
mendoakan yang baik-baik untuk kita tau


Take a good care for yourself, darling. See you again

27 comments:

Lisa said...

Rara,
Meow rara sama la cam meow Lisa.. masih kecik gak.. meow kalau masih kecik mmg comel tahap hello kitty kan.. hehe
Lisa bg dia nama kici, meow rara plak kiki...

Rara said...

Lisa Dearlova (^∀^)ノ

Lisaaaaaaaaaaaaa rindu tau :( Eh sama ke ? Banyak meow jenis macam ni kan ? Lisa kasi dia makan apa eh ? Ee nama pun dekat-dekat . So sweet ! Kici kici !

shima said...

huish.kusing tuh ade heart shape.jakun.jakun.

Cik aiNa said...

sgt comel itu kiki...ade leb2 tu yg special. ni terase cam nak bela kucen gak nie..hurm

Rara said...

Shima (^∀^)ノ

Haaa jakun kan dear ? I pun jakun gila masa tengok tu . Dah lah bentuk dia betul-betul heart !

nurull_mrs21 said...

wah...comel laa kucen rara ade heart shape..

jage baek2 tw..sbb nti dia tngu kite kt 'alam sana'..

nurul jge suke kucen..ade 11eko kt umh

Rara said...

Cik Aina (^∀^)ノ

comel sangat dia tau . aktif . till now , mama still lagi bagi dia menyusu using a kitten bottle . hihi u bela lah meow , mesti cute tau ! i dari dulu memang love sangat dengan kitty !

Rara said...

nurul (^∀^)ノ

serious ada 11 ekor ? alhamdulillah . rara suka sangat dengan cat lover tau . sebab dari situ boleh tahu seseorang itu penyayang atau tidak . hihi =P betul tu nurul , nanti dia akan tunggu kita dekat alam sana . and masa tu lah i akan tahu siapa yang curi kucing i sebelum ni :'(

ღ~n0n0i~ღ said...

InsyaAllah..
Rara tau tak.. ramai yang kata kaknoi bela hamster cam bela anak..hihi..manjakan sangat..tapi tah le.. tu memang tanggungjawab.. once dah ada pet, kita kena jaga sebaik mungkin..

Bertuahnya Kiki..
Hai Kiki, selamat berpuasa..

Housemate pernah cakap
"Kesian Kak Noi kena bersihkan cage je"
Bagi akak, tak kesian pon. I enjoy doing that.. really enjoy! ^_^

Salam Ramadhan untuk Rara, Syafi dan keluarga..
Semoga sentiasa berbahagia hingga ke anak cucu (eh, ucapan apa ni?).. I mean.. semoga dapat menjalani ibadah puasa dengan tenang dan bahagia. Cewah.
Selamat berpuasa,dear.. ceria selalu k ^_^

Rara said...

Kak Noi my sweet sister (^∀^)ノ

Kak Noi memang sayang eh dengan hamster ? Hamster sometimes boleh buat kita tenang kalau ada masalah . Bila dia main dalam cage dia , lari-lari , masuk rumah keluar rumah , kita akan ketawa and automatic tersenyum lebar kan ?

Kita masing-masing a pet lover kan ? Harap-harap semua ni sedikit sebanyak menghapuskan dosa kecil .

Ala bersihkan cage dia pun tak susah , enjoy sangat ! Sebab masa kita bersihkan , hamster tu akan buat perangai jakun nak lari-lari dalam bilik , bila dah siap , kena kejar dia :P Hihi .

Akak salah wish lah ni eh . Eceh . Okay okay , untuk akak juga , selamat berpuasa , semoga bulan Ramadhan ni banyak memberi makna dan kita tak leka menunaikannya sebagai kewajipan .

Thankyou kakak yang selalu manis !

・゚★゚。。Oh-So-Lovelisa。。・゚★゚ said...

Cute nye Kiki tuh.
So special lah coz ade leb2 tuh taw.
Tp kan,law Kak Rara ade kitty lg satu,mcm lg best tgk dorg maen together gether..
Cute sgt..Hihi.

Rara said...

Lisa (^∀^)ノ

Hihi . Special kan ? Dia nakal tapi . Kak Rara belum ada niat nak bela lagi satu kitty , sebab yang ada sekarang ni dah nakal sangat , nak jalan pun takut :P Lisa ada cat ?

nurull said...

eh..kucen u ade ken curik ke?sme laa..sedih sgt..adek i smpai nages2..da laa kucen itu sgt mnja gn adek i..tdo sesame lg..

Rara said...

Nurull (^∀^)ノ

Ada . Jenis persian cat . Kalau nak tengok dia boleh tengok label under 'Oliey'

T__________________T

Lisa said...

Ade ade.Tapi Kak Rara punye kitty cute lagi ah.
Hihi

Rara said...

Lisa (^∀^)ノ

Semua kitty comel tau . Tammo bezakan , kesian nanti merajuk karang ? Teehihi :') Jaga kitty Lisa baik-baik tau . Eh tu gambar Lisa ke ? Nampak matured ! Cantik !

Lisa said...

yep yep.
tuh Lisa.
Isk.Bnyk org cam tak cye Lisa ni baru umur 15 tau.
Ade tuh pkir dah 20.isk isk.

Rara said...

Lisa (^∀^)ノ

Aah , nampak matured sangat tau :)

Ynn. said...

kiki. haiii nama sy ynn :P

tehihiii comel je die ade bentuk love di perut beliau. very uniqueee

Rara said...

Ynn (^∀^)ノ

Hai Ynn , nama saya Kiki Hudson :'>

Chibi ada tak ? Chibi ada tak ? Pergi ah check .

Mieya said...

Eei comel nye kucing tu.
Tibe² rindu dekat kucing mieya yg mati tahun lepas T_T

Rara said...

Mieya (^∀^)ノ

Kak Rara pun rindu dekat kucing yang hilang tahun lepas :(

A b c d e fatyhah. said...

wow teruja jap. subhanallah :D

Rara said...

Teah (^∀^)ノ

Kejadian Allah SWT , subhanallah .

Lisa Dearlova said...

Rara,

Meow Lisa semua makan Iams, every 2 weeks kena g beli. Ada sekor meow Lisa patah tulang belakang, kaki belakang dah lumpuh.. kesian tengok dia jalan guna tangan..

Rara said...

Lisa Dearlova (^∀^)ノ

Oh makan lams eh . Mesti comel kan semua ? Nak tengok gambarrrrr pleaseeeee . Banyaknya makan every 2 weeks eh ? Eeee tapi tak apa kan , demi kucing kan , sanggup belikan yang terbaik untuk dia kan ?

Ala kenapa dia lumpuh ? Apa punca ? Bergaduh atau apa ? Kesiannya , kalau Rara tengok ada kucing macam tu , sure Rara menangis T_T Lisa jaga dia baik-baik tau . Semoga hidup Lisa diberkati !

Fatihah Ory said...

Istimewanya si Kiki tuh :)