Wednesday, August 19, 2009

Entri manis



Kelmarin, tujuh belas hari bulan lapan, semalam pula lapan
belas hari bulan lapan, hari ini sudah sembilan belas hari bulan
lapan. Esok dua puluh hari bulan lapan, selepas itu du.. (enough weh)
Baiklah, baiklah. Straight to the point Beberapa hari lagi, semua
umat Islam akan menunaikan ibadah puasa. Ibadah yang wajib.
Perkara yang I sangat in love semasa Ramadhan adalah:

  1. Boleh makan sahur. Bukan senang nak bangun makan waktu pagi.
  2. Boleh berbuka puasa dengan juadah yang sangat lazat.
  3. Ada bazaar di merata-rata tempat. Setiap hari boleh pilih bazaar mana satu nak pergi. Itu maknanya boleh meredah satu negeri Johor untuk mencari bazaar.
  4. Makanan. Makanan. Makanan.
  5. Peluang nak makan otak-otak Johor yang murah, insyaAllah.
  6. Boleh menggunakan alasan penat takyah selalu drive ke sana sini T_T
  7. I nak pergi tarawih tapi I takut sebab dekat sini tak ada kawan T_T I kan sombong dekat sini. Mama pulak kena jaga nenek yang uzur.
  8. Buat kuih raya lepas itu akan ada aroma yang menawan.
  9. Berharap jiran sebelah boleh diam sedikit, tak memekak seperti selalu.
  10. Cukuplah dulu. Nanti kita cerita lagi.
  11. Eh macam ada lagi. I puasa, jadi I harap kereta juga berpuasa seperti I T_T

hello kitty hand soap bottle

Hello Kitty shower gel or hand soap refill bottle. Mama beli
dekat kedai cutesy item depan rumah. Suddenly Mama beli masa tengah
survey new stock dekat kedai tersebut Like Mama, like daughter.
Mama sangat support anak perempuan beliau yang ketiga ini
mengumpul Hello Kitty item. Mama memang sporting Kawan-
kawan I juga akan berasa have fun bila berbual dengan Mama.
Mama very the open minded person. I l o v e you, Ma.

I ingin sekali membuat ucapan sedikit sempena Ramadhan bakal
menjelang Selamat berpuasa kepada semua kesayangan I, maksud
disini ialah keluarga, Syafi, rakan-rakan semua umat Islam. Tak
lupa juga kepada Syafi sekeluarga. Semoga suatu hari nanti kita semua
dapat berkumpul berbuka puasa bersama seperti tahun 2007 :')
Masa itu baru satu minggu menjadi kekasih, masa itu juga pertama
kali berjumpa dengan semua keluarga Syafi, masa itu juga Mama Syafi
memberi kain pasang berwarna hijau yang masih lagi ada hingga
sekarang, masa itulah Mama Syafi tahu bahawa I ini tidak makan sayur
masa itu jugalah membuatkan kami kekal bertahan sampai sekarang
Okay cukup dah. Jumpa lagi semua

18 comments:

Nur Fatehah said...

duit raye ade x nt?wahwahwah

Rara said...

Nur Fatehah (^∀^)ノ

Aww :') I belum cukup duit nak kasi duit raya . Apakata u kasi i dulu lah ? T_T Nak buat beli seluar dalam raya . Hihi

Fatihah Ory said...

oh rupanya sini nak komen..
:)
nanti klu ade bazar ramadhan kite jd rmbanga mata... harus menjaga nafsu spya tak beli lebih2 kat bzr ramadan :pp

-N e Y r A- said...

ok mahu claim duet raya boleyh tak? hehe

Rara said...

Farihah (^∀^)ノ

Hihi . Tak pernah jumpa rumah kecil tersebut ya ? Betul tu . Jangan membazir and jangan ikut sangat perasaan tu nak makan semua benda tau .

Rara said...

Eyra (^∀^)ノ

Cuba tengok comment kedua pada entri ini , itulah jawapan i :')

MeZ said...

Puasa...Puasa...Dapat pahala. :p
Lepas tu Duit RAya. ;)

Ynn. said...

nyummy wktu puasa patutnya slim tp i mkin gemuk tsk +_____________+

shima said...

samat ramadhan yerk.:P

Rara said...

MeZ (^∀^)ノ

I dah sweet 21 masa raya nanti . Tapi i confirm tetap dapat duit raya . Yey :P Next year pun insyaAllah dapat lagi kalau nikah bulan 9 after raya . Tapi kalau diawalkan , tak dapatlah duit raya . Bakal anak-anak pula :P

Rara said...

Ynn (^∀^)ノ

Sygg , i pun , i pun . waktu puasa best ah , berat i senang sikit naik 2-3 kg :P Hihi doakan i dapat tambahkan berat ey ?

Rara said...

Shima (^∀^)ノ

You dah ucapkan selamat Ramadhan , i nak advance , Selamat Hari Raya :P Kah kah kah , boleh gitu ? T_T

MIRA said...

ra, klo ra xon9 mmg xleh chat eaa.

leafareesya said...

u. nape tak bole nak shout u -____-!

Rara said...

MIRA (^∀^)ノ

Yes dear , sebab i malas nak melayan stranger yang suka tinggalkan tapak kaki yang jenis 'busuk' :P

Rara said...

lea (^∀^)ノ

hihi sorry darla . jawapan i ada di atas T_T

・゚★゚。。Oh-So-Lovelisa。。・゚★゚ said...

Selamat berpuasa Kak Rara..
Puasa bia penoh taw.Hikhikhik.

Rara said...

Lisa (^∀^)ノ

Selamat berpuasa juga Lisa . InsyaAllah penuh . Period belum lagi ni :S