Monday, August 10, 2009

Sentosa island



Empat hari berada di negara orang rasa macam heaven
Lagi-lagi connection internet dekat sana laju, cheetah pun kalah.
Apalagi celcom broadband yang sedang digunapakai ni. Bukan setakat
tu, line streamyx yang pernah dipakai setahun setengah yang lalu,
juga mengalami masalah sindrom yang sangat tinggi. Lambat.
Apalah yang Malaysia patut buat supaya connection internet boleh
laju setanding dengan negara lain Kata nak merdeka, kata nak maju
Malas dah nak membebel pasal connection internet yang macam 'jerk' ni.
Jom ikut I pergi jalan-jalan dekat Singapore jom

imbiah lookout

Holiday kali ni, I dapat pergi Sentosa Island Of course lah fun.
Paling fun bila dapat naik cable car, ceh, padahal aku lah orang paling
takut naik benda alah tu Sumpah muka cuak sampai snap gambar
pun habis rosak camera Tengok muka yang cover tak takut padahal
muka fobia sejak kecil masa naik cable car dekat Genting Highland.

dugong/mermaid

Underwaterworld. Pertama kali tengok Dugong secara real dekat.
Kalau dapat peluk pun fun jugak. Tapi mana boleh. Kau nak kena
telan Dugong ni tengah lapar nak makan daging manusia. Haha.
Dekat situ ada tulis satu fakta yang macam seronok nak baca :

Did you know ?
Mermaid legends are believed to have originated from Dugongs !
Sailors probably made the mistake because dugongs could stand
upright in water and the females appeared to cradle their young
like a woman.

my mom & her nephew

Mula-mula Mama jual mahal tak nak ikut Sumpah bad mood I
masa tahu Mama tak nak pergi. Memang I dah siap cakap kalau
Mama tak nak pergi, I pun tak ingin nak pergi Teehee. Anak
emak, mana boleh kalau pergi mana-mana emak tak ada Kalau
tengok orang lain ada mak, I tak ada, mestilah sedih berganda.
Nasib baik Mama ikut, kalau tak mesti tak akan rasa seronok
Oh, lupa nak introduce. Eceh. Candyfloss presents you my mom's
nephew; Andre. Hihi. Cousin I yang dah tolong I dapatkan The Sims 3.

ray of fun singapore

Ada banyak jenis rupanya ikan pari Ya, I baru tahu. Selama ni
I mana pernah ambil tahu pasal ikan. Makan ikan pun sangat
memilih. I sanggup tak makan sometimes daripada makan ikan
Haha. Ikan pari punya ekor tu gila panjang. Semua ikan pari dekat
situ besar kuat makan. Suap je makan, suap je makan.

ikan pari singapore

Corak kulit dia very the menawan I suka tengok. Tapi susah nak
pegang dia. Ingat apa Ikan pari bergerak sangat laju. I tak berani
nak sentuh walaupun semua ahli keluarga seronok bermain bersama
ikan pari. I cuma menjadi photographer sahaja. Pity me Teehihi.

feeding ikan pari

Tengok tangan adik. Bukan main suka dia bagi ikan pari makan.
Asyik bercerita pasal keseronokan dia selama 24 jam non stop.
I dah kata, I tak rasa rugi langsung. I cuma akan rasa rugi kalau
I kasi ikan pari tersebut makan tangan I akan hilang digigit oleh
ikan pari Itu sahaja. Setakat tak merasa bagi ikan pari makan,
I langsung tak kisah lah, adik Podah.

sentosa bus

Salah satu bas yang ada dekat Sentosa Island. Naiklah sepuluh kali
pun tak apa, semua dah masuk dalam ticket yang dibeli. Sentosa Island
sangat bersih dari sampah sarap. Kalah Port Dickson, eleh apa lagi kalau
Teluk Cempedak. Memang kalah. Bukan kalah setakat sampah sarap,
sampah masyarakat yang suka merampas suami orang pun
How come Singapore boleh menjadi sangat bersih Ishk

dolphin lagoon

We go to Palawan Beach. Nak tengok dolphin show. I love dolphin.
Manja of course cute. Orang ramai, sesak sangat. Tapi I dengan
kekuatan sakti yang ada pada diri, pergi paling hadapan duduk
atas pasir pantai tersebut. Aww. I lah yang paling hadapan dapat
tengok dolphin. Excited.

minah salleh cium dolphin

Untung sangat minah salleh ni. Datang jauh-jauh dari England
dapat peluang cium dengan dolphin. Siap dapat kiss pipi dari
dolphin, dapat hug dolphin. Seronoknya

tadaaa

Gila funny muka benda alah tu. Nak buat muka macam dia tapi
susah sikit. Jadilah sikit. Takyah lebih-lebih, karang apa pulak
nanti kena jadi model dekat Sentosa Island. Duduk jadi anak
patung. Ee tak kuasa I Kah kah kah kah.

cap ibu dan anak

Saya sayang Mama saya. Ohh. Last, thankyou to Mak Mah
Pak Cik sebab support kitaorang pergi Sentosa Island. Ticket sangat
mahal, berganda-ganda mahal dari Sunway Lagoon. Thankyou to
Abang Ngah ( Andre ) jugak sebab menjadi tour guide. Haha.

I love you my beloved Syafi :')

Ok ok ok kita jumpa selepas ini. Bluek

9 comments:

taz said...

berjalan sakan nampak? hehe

Rara said...

Taz dear ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Hihi . Kata pun holiday :P

Cujie said...

berlagak gile minah sorang ni...
baru sekali dua pergi s/pore...
jakun betul eh...

I dah tak heran la pergi s'pore...
pergi london pon I dah pernah taw...

Jgn lupe... barang yg kita pesan tu...

Ynn. said...

ouuww cousin u boleh tahan lah HAHAHA :P suruh jadi artis la yunk hihi

ehem ensem kacak menawan okay patung tu, i loikeee :P

sick said...

huik.sape doh sampah masyarakat yg merampas suami orang?

haha gila best kau jalan jalan.
sumpah aku jeles.

Rara said...

Cujinanas ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Haha . Jealous lah tu . Eh , tolong sikit , setakat Singapore I dah pergi berjuta kali dah :P U tu perasan je nak sampai ke London , international passport belum ada . Bluek =P

Barang you pesan nanti I kirim dekat Angah buncit tu KAH KAH KAH KAH KAH

Rara said...

Yiyin ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Cousin I boleh tahan ? Whooot ! Umur dia dah 32 tau kalau tak silap I , nampak macam muda gila lagi kan ? T_____________T Dulu I panggil dia Shah Rukh Khan . Kihkih . Patung tu kacak kan ? Hahahahahahahahahahaha

Rara said...

Sick ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Aku takut tengok nama kau . Kenapa sick je tinggal ? Mana child ? Hehe atau kau nak tukar menjadi sickADULT pulak ? :P Yang merampas suami orang , siapa lagi doh . Mana ada perempuan sihir lain dah dekat arena blogging ni . Hahahahahahaha . Kau ada passport kan ? Jom ah ikut aku pergi sekali lagi .

Mieya said...

Kakrara comell.
iloveyouuu :)