Tuesday, August 11, 2009

The sims 3



Petang tadi dalam pukul 2pm, I dah hantar semua item yang
bloggers order dekat I before I pergi Singapore hari tu. Kakak dekat
post office tu kata lain kali kalau nak send banyak item, boleh call
office terus minta mereka datang ke rumah untuk collect parcel.
So next time I tak perlu bersusah payah untuk ke post office. Hihi

parcel

Bungkusan sebanyak 8 bungkus ini dimuatkan dalam satu bag
besar
. Tersipu-sipu malu I bila semua orang tengok I keluarkan
satu per satu bungkusan. Agak lama berdiri di kaunter, penat tahu.
Tapi tak apa, amanah orang, jadi I kena pos secepat mungkinlah.
Siapa yang order tu, wait until tomorrow tau Kalau nak request
tracking number, bolehlah email I macam biasa

the sims 3

Macam I bagitahu in my previous entry, I dah ada The Sims 3
I tak dapat main The Sims 2, terus dapat The Sims 3. Thankyou
to my cousin sebab tolong dapatkan game ni tanpa request dari I.
I cuma mengadu nasib beli CD game The Sims asyik kena tipu tak
boleh main, jadi esok paginya, abang sedara I yang baik hati dah
tolong dapatkan The Sims 3, which is the latest version of Sims.

the sims 3 gym

Si suami, ehem bernama Syafi Candyfloss. Candyfloss adalah nama
keluarga. Comel kan bila kasi nama keluarga Candyfloss dalam Sims
Si suami pergi gym menambah kekuatan badan manakala si isteri,
ehem, Rara Candyfloss menjaga anak di rumah Eceh. Anak pula
diberi nama Danielle Candyfloss. Hihi puas I fikir nak letak nama apa.
Nasib baik tak daftar sebagai Aminah Candyfloss err atau Zabedah
Candyfloss Famous nanti anak I dalam Sims tersebut

suami pergi berkelah tepi pantai tanpa isteri

Si suami pergi berkelah pula. Actually I cuma testing, nak tengok
macamana The Sims 3 ni. Of course keputusan sangat "whoooot"
memberangsangkan Malam tadi I main lagi game ni, tapi secara tak
sengaja, si isteri muntah-muntah tiba-tiba menjerit kesakitan.
Bila si suami dah bawak si isteri pergi hospital, mereka balik
membawa pulang seorang bayi perempuan
Kah kah kah kah.
Bayi perempuan tersebut diberi nama Hannah Candyfloss :')

taxi the sims

Sebelum I belikan kereta untuk keluarga Candyfloss ni, pergi
balik ke mana-mana termasuk pergi kerja, mereka cuma menaiki
sebuah taxi. Semalam juga I sudah membelikan mereka kereta
mewah yang paling mahal menggunakan codes Motherlode Haha.
Anda ada The Sims 3 Jom kongsi pengalaman Tata lovelies

16 comments:

Ynn. said...

jeles. itu je i nk ckp bluek.

hihi btw u kata cuba send thru gmail boleh ke? ta berat ke uh +____________+

Rara said...

Yiyin ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Hihi . Janganlah jeles . Nanti jumpa , kita share okay . Tapi u bawak lah thumbdrive bersaiz besar .

Mana boleh , file not supported =.="

taz said...

zaman i main sim dulu macam orang gila je beria nak bangun paling awal dari adik2 sebab nak berebut cop komputer nak main sims. haha.

gila ah tidur plg lambat sebab main sims lepas tu bangun nak paling awal sambung main. semua org takde can langsung hahahaha

sekarang i rindu nak main balik. +_+

ღ~n0n0i~ღ said...

Nak The Sims......... wuhuuuuuuuu~~
Actually.. laptop ni kena tambah RAM dulu, baru leh main puas-puas.
Takpe la...

The Sims 3..
nanti..sabar-sabar.

Dulu kan.. memang gila The Sims la.. akak main dari yang The Sims 1 sampai la The Sims 2.. yang The Sims 1 tu sume akak install.. sampai berat PC time tu.. (PC dah le PC tok kadok..) haha..
Pastu yang The Sims 2, install gak banyak add on..
Best main bila banyak add on, especially Luxury & Fashion, sebab banyak perabot lawa-lawa & baju & fashion rambut yang best best.

Rindunye nak main.. tapi cam takde masa sangat le sekarang..wuuuuuuuuuuu~

Enjoy the game!

Cujie said...

weh kalau akak balik jgn la ko harap nak pegang laptop ko tu..

memang aku conquer punya...

Rara said...

Taz ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Samalah dengan I , masa tu arwah abah I pun main . Hihi . Lepastu Mama duduk sebelah . Arwah abah siap lukis peta rumah dalam kertas lepastu dia buat dekat Sims :P Eeee rindunyaaaa masa tu !

Rara said...

Kak Noi yang menyepi ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Teehee . Main guna PC memang lagi best lah . Processor yang penting tu . Kalau laptop macam susah nak tampung , tapi bedal je :P Kah kah kah .

Arigatou Kak Noi ! ^__^

Rara said...

Cujinana Bacin ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Ah . Mana boleh . Kalau nak main , bawak lah laptop angah . Bluek :P

dAyah said...

wah! dah ada sims 3! hehe

http://www.thesimsresource.com/downloads/sims3

dayah selalu download rumah yang modern-modern kat sini. try la.

Rara said...

Dayah ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Oh My ... Thankyou dear sebab bagi link ! Menyampah lah kena buat rumah sendiri , create & tambah perabot , ambil masa yang lamaaaaaaaaaaaaa ! =D Thankyou yang !

Lisa said...

Rara dear,

Lisa dah dpt parcel tu. TQSM.. semua Lisa suka..

Eh eh... Lisa pun skrg main the sims tawuu.... haha rumah yang dipilih sama plak tu... tak pe karang download rumah baru.. takpun beli lot buat rumah baru heheh..

Rara said...

Lisaaaaaaaa ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Semua sukaaaaa ? Betul nii ? Thankyouuu Lisa sebab sukaaaa ^___^ Tak dapat banyak sangat kan ? Mahal lah :(

Lisa main Sims jugak ? How sweeeetttttt ! :') Rara dah tukar rumah , Rara download Cherry Tree house tau ! Tapi malam nanti nak cuba tukar lain lah sebab rumah tu sempit :(

Mieya said...

Hoi hoi part yg muntah and terus dpt baby tu takleh blah.
Haha :P

Rara said...

Mieya ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Hehe memang tak boleh blah . Comel sangat isteri dia menjerit kesakitan sambil pegang perut :P

IeshaGunn said...

Lepas seminggu je keluar Sims 3 ni terus suruh ayah belikan. Haha.

Best! Tapi button fast forward tu tak berapa laju. Huhu

Rara said...

Iesha ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ

Beli yang original ye ? Hihi . Kalau pirates banyak menipu , menyampah tau :'(

Betul tu . Button fast forward tak berapa laju . Masa sims tidur pun tak laju :P Eh tapi best . Yey