Tuesday, October 20, 2009

Pisang goreng PANAS



selamat pagi semua. silakan duduk. buka buku teks gula kapas muka surat 268.

eceh. cita-cita nak jadi cikgu sebenarnya. harapan mama. tapi sebab degil sangat konon tak nak jadi cikgu, maka tak menjadilah. tak apa. sikit-sikit i boleh jadi cikgu blog kan? sikit jelah. i sendiri pun tak cukup pandai. agaknya kalau i jadi cikgu mesti anak-anak murid dah lebam sana lebam sini sebab kena cubit. i bukannya boleh. garang kadang-kadang. heh.

petang semalam mama buat puding mangga berkuah. fine. i suka. mangga. favourite i. kalau tak suka bukan favourite lah namanya. and kesian dekat i sebab first time i rasa puding mangga berkuah sesedap macam mama buat. kenapa selama ni mama tak pernah buat pun?



manis macam i. eh tak. manis macam gula kapas. kalau tiap-tiap petang mama buat pun boleh. kita gantikan pisang goreng panas dengan puding mangga berkuah.

i dah tahu punca - gossiplah you guys :P

eh punca apa ni? okay i dah tahu punca sebenar jiran annoying pindah. anak dia berlanggar dengan kereta cina yang duduk dekat rumah banglo tu. lepas tu cina tu minta ganti rugi. tak mampu nak bayar agaknya, cabut lari. pindah rumah. heh. manusia kan? macamana hidup nak tenteram. perangai tak senonoh.

okay murid-murid. tengahari ni jangan lupa ada class saya. siapa lambat masuk class, saya cucuk mata dengan garfu. hahahhahhahahahhaha. ____________(nama you guys) selamat.

11 comments:

Haneem said...

bagus betul cikgu ni.
awal2 pagi dah update blog.
mmg cikgu yg bjaya.
heheh

:)

tp cikgu jahat
sbb biar ank menelan air liur melihat puding mangga yang mengancam tu.
kami mahu juga.
hehehe.

Rara said...

Haneem

cikgu ini lah cikgu paling terbaik sebab awal pagi dah bercerita dengan anak murid yang nakal semuanya :P hihi

anak-anak murid kan puasa. mana boleh makan puding mangga. kalau nak, cepat korek dalam perut saya :P kah kah kah kah kah.

♥Anis_Chan♥ said...

salam..cikgu

anak murid confuse goreng pisang panas ker pisang goreng panas..hahahaha

Rara said...

@Anis

haha tengoklah cikgu pun tak betul. memang tak boleh jadi cikgu. hihi. entri awal pagi memang macam tu. sebab dia ting tong lagi :P btw dah tukar. terima kasih anak murid.

-N e Y r A- said...

hahahahha. langgar kereta rupanya. patot lah pindah!

Rara said...

@Eyra

tu lah pasal. i dengar pun terkejut. patutlah pindah hari tu macam orang ketakutan. lintang pukang je campak barang dalam lori.

ღn0n0iღ said...

HAHAHHAA..
cikgu cikgu!!!
T_____________T
Tolonglah buatkan kerja K.Noi.. Ehehe..
(ada ke anak murid tolong cikgu buatkan kerja rumah?)

Rara said...

Kak Noiiiiii

manja betul anak murid saya yang ini. haha. meh lah cikgu buatkan (sambil cubit cubit peha kaknoi) :D

*kring kringggggg (parents kaknoi call nak marah rara)

♥Anis_Chan♥ said...

sama-sama cikgu..oh kesian,langgar kereta rupanya..dasar jiran penakut...kahkahkah

kak, abg syafi umo berapa erk??sama umo ngan akak ker?akak ngan dia memang padan..sama² kering..hahaha

jangan marah yerk kak,just gurau aja..hehehe

Rara said...

@Anis

haha. penakut. tapi konon-konon berani. poyo betul. dia siap cakap dekat mama kakrara "pergi mampuslah" masa mama sound dia sebab bising.

abg syafi tak sebaya. dia muda setahun, 20 :) ehee. dia tak kurus la, dia dah chubby dah sekarang.

sophie said...

laa..leh lak pndah umah sbb tew.. nseb laa dea pindah..