Friday, October 9, 2009

Jangan lawan cakap emak semasa driving



beberapa hari lepas genaplah i dengan syafi jatuh cinta selama two years and one month. bagi you guys mesti cakap sekejap je kan? bagi i, lama. banyak benda yang i tahan dengan perangai syafi tu. sometimes i rasa macam geram betul dengan dia sebab dia pandai je buat i menangis, pandai je buat i sentap and yang penting, pandai je curi hati i. i selalu jealous dengan dia padahal tak ada point untuk i jealous. tapi tetap saja namanya jealous. dulu. syafi selalu tipu i. tapi i kan jenis pemaaf. i selalu bagi pengajaran dulu dekat dia, baru maafkan. kalau tak, dia besar kepala. tapi syukur alhamdulillah, sekarang syafi dah okay lah berbanding yang dulu tu. dia kata sebab dia mengalami proses pendewasaan bulan empat tahun depan. yelah tu sayang.

"eh b, kenapa suara b macam dah besar?"
"biasalah. bakal dua puluh satu tahun depan"

dia bangga. i kena faham yang itu.


gambar zaman baru-baru couple. you guys kena faham itu T____T

syafi selalu nasihatkan i untuk benda terbaik. contoh. dia selalu nasihatkan i suruh solat. doa untuk arwah abah. doa untuk mama. doa untuk semua. contoh lagi. dia selalu pesan dengan i, jangan melawan cakap mama. time driving kalau mama membebel, buat tak tahu lebih baik daripada melawan balik. you guys tahu tak, mama selalu cakap i degil masa driving. bila mama suruh masuk simpang kiri, i selalu tak masuk. bila i cakap dengan mama, dah terlambat nak masuk and kenapa tak cakap awal-awal, nanti mama mula membebel dengan i sampai i rasa macam nak je bawak mama secara drift. nasib baik itu mama. yang membesarkan i.

"dah dah jangan lawan cakap mama masa driving"
"tapi bukan salah ayang kan?"
"bukan salah ayang pun tapi tak baik"
"okay sorry"

dulu. syafi selalu message dengan i. sekarang tak pandang message dah. sekarang. syafi selalu call. rasanya setiap satu jam sekali. paling lama pun dua jam sekali. you guys tahu, ada rakan i cakap, dia rimas kalau boyfriend dia kerap call. but it's okay. i rasa itu hak dia. macam i, i suka bila syafi call. it's mean, i kena hargai. okay dah, 'rakan' tersebut tak payah terasa atau mencarut sebab ini cuma hati masing-masing. jangan pulak nanti..

"cara kau cakap ni macam nak suruh aku mencarut"
"okay fine. teruskan. sebab aku tak didik diri aku untuk terus mencarut"

HAHA T____________T

bila i menangis kan you guys tahu apa syafi cakap? syafi cakap. jangan menangis, nanti susah nak nafas. okay fine i memang selalu macam tu. bila menangis, i mengalami kesukaran untuk bernafas. sometimes bila tak menangis pun. kalau i marah atau takut atau mengalami situasi yang err.. sedikit cemas, i akan susah untuk bernafas. jantung i macam lemas sikit. heh.

syafi suka i berkawan dengan ynn. syafi suka i berkawan dengan huda. pendek kata, semua rakan i dekat blogging ni, semua syafi suka. sebab syafi tahu apa yang buat i happy. you guys tahu? i happy bila ada family, syafi and you guys semualah! teehihi.

sayang, thankyou sebab dah dua tahun, satu bulan and tiga hari dengan i :') dah, lepas ni tak payah buat i menangis. tak payah buat i hiba. buat i bahagia je sepanjang masa boleh kan sayang? ha? tak boleh? okay bye.

:')

syafi mesti boleh punya.

27 comments:

Liyanaa. said...

omaigoat serius comel gila entry ini tahu? okay hari2 entry u mmg comel tapi ini paling comel.

syf syf syf mmg notty dlu tp skrg syf dh baik. i pun suka syf sbb syf mcm nabil *suka sbg pakwe kpd bff i* kah kah

i suka syf sbb berjaya buat i jeles. fwz pun x mcm syf, pun x sweet mcm syf tp i tetap syg syf eh silap fwz la HAHA *fwz tetap special ehem :P

aik, ni komen ke apatah panjang kemain neh HAHAHA

HOI jangan menangis sgt tahu, jaga kesihatan, untuk diri u, and syf jugak okay? sygggg u banyak. syg syf juga. eh apa neh KAH KAH KAH

Rara said...

Liyanaa

ala serius ke comel ni i dah malu ni. hahahahahahaha.

eceh u jangan nak bermadu dengan i, nanti hidup u tak tenteram nanti sebab nanti fwz akan cubit u sampai bernanah nanti ayyokk i taktahuuu :/ bila fwz dah merajuk apa nak buat? kena buat ni click

thankyou sayang sebab selalu ada dengan i, dengar masalah i. baca entri merepek i. terima kasih banyakkkkk tau. syafi sayang u. ehhh. i sayang u. ehem :P

Liyanaa. said...

serius la ni hoi kang i ckp tak comel kang u sentap nnt sape nk pujuk? kah kah kah :P

ehem tau tau je niat di hati i nk bemadu heh eh jgn mulut i msin tamau tamau kah kah kah T________T

sama2 u pn sameee sbb slalu ada dgn i, sorry sgt2 i tak call u, x msg u hrp u fhm mslh i mcm mane T________________T syggg u. nanti i dh ada duit, dh kaya kita borak lebih dari belog heh. ehem mksud i tuuut :P kah kah kah.

hoi syf kalau baca ni jgn notti2 nanti aku babap kau HAHAHAH :p

Rara said...

Liyanaa

hahahahahahahahaha jangan ah i tak nak sentap dengan u kang i rentap tali bra u baru tahu kah kah kah kah kah

hoi mulut jangan masin heh kalau u sanggup bermadu dengan i, u terpaksa jadi maid i lah. kemas rumah, mop lantai, basuh pinggan, cuci jamban. ceh taknak kan? taknak kan? hahahahahaha :D

eh i pun jarang call u kan. i kadang2 macam cuba nak call tapi celcom jeles gila mesti macam network busy ke apatah cis. hari tu ada dapat message tak i ada call u? ada tak? hee rindu sebenarnya

abcdeftyyhahh said...

wowww.
sweet tau. mcm i plak syafi ble bc entry ni.
hehe erm..
cantek gamba tuh
serius.
:)

Rara said...

Tyha

hihik. thankyou tyhaaaaa :> syafi belum baca lagi tau. abang dia tengah guna pc. huk.

ღnurull.mrs21ღ said...

i mendoakan u berdua bahagia selamanya!

sweet lah kamu berdua...

kalau ade yg x suke atau jadik batu api..cili je mulut dia...

i nak buat cmtuh kt sorg kwn i..zalim kan i?

ape2 pon..hepi eniveseri yg ke 2thn 1 bulan :)

aMy said...

aa smoga bekekalan hingga ke akhir hayat insya Allah :)

Rara said...

Nurull

ya Allah. okay i terharu gila sekarang. thankyou nurull and i doakan yang baik² untuk semua kawan-kawan i =9

actually pasal seorang rakan tu i malas nak cili mulut dia sebab sekarang ni i dah tak ambil tahu pasal dia. even belog dia or twitter dia, i langsung tak pernah jengah lagi sekarang ni. betul-betul makan hati and i just anggap dia kawan terbaik satu masa dulu je.

Mieya said...

Amboi manis sungguh entry ni semanis gula² kapas.
Haha.
Sayang kak rara :*

Rara said...

Mieya

amboi budak bawah umur baca eh? HAHAHAHAHAHAHAHAHA sayang mieya jugakkkkkkkk =9

nurull said...

siyes mmg sweet sgt2..i jeles taw!call at least sejam sekali..i nk bergayut seminggu sekali pon...fuhhh azab lah!mase dia ade kt mesia laen lah..:))

ehh..u ade eh kwn cm gtu?i bru je kne kutuk gn kwn i smlm..erghhhh!!tensi lah

Haneem said...

wawawawawa..
best nye entri ni.
sweet sgt2 u.

eh.
gmbr tu mcm pnh tgk dkp mys dl.
:)

i doakan u akan terus2 dicantai oleh syafi.
ngee~
bhgia dan terus bhgia.

*jeles syafi u sgt sweet mcm candyfloss :)

Rara said...

Nurull

yessss and im proud of syafi sebab bukan senang nak dapat lelaki yang tak berkira macam dia. kalau lelaki lain, nak call awek pun tak ada kredit. HAHAHHAHAHHA. ala u lain dear. u kan long long long distance relationship. macam i ni, walaupun jauh tapi still boleh call (i mean murah lah)

adaaaaaaa. and i rasa u kenal kot orang tu but biarlah i malas nak burukkan orang. i bukan macam dia. suka mencarut.

Rara said...

Haneem

hihi sekali sekala i kena buat entri macam ni. untuk menghargai dia. hihi.

patutlah syafi makin sayang! ; iklan downy HAHAHAHA

haaa betul. masa i kawan dengan you dulu kan ada pic ni kan? haa dah lama gila kan babe? :P

btw, thankyou so much darling

MIRA said...

eh comel laa entry nih.
msti syg gile bab kn. heeh
ey, ble nk kwen? xkn tunang lme2 kot. hehee

n ble tgk syafi tuh. mcm familiar laa muke die. iras2 ngn raja lawak tuh. lpe lak nme die.

ღn0n0iღ said...

Wahhh comelnya entry ni..
Mengantuk2 ni pun terus segar mata akak baca entry ni dari awal sampai abisss.. (●´∀`●)ノ (copy icon rara) HAHAHA..

Syf gi Sabah ni, jangan risau sangat tau..insyaAllah everything will be fine, believe me.. insyaAllah ^__^

Yang penting..
Trust each other OK?
Nak cemburu, leh je.. ekeke (akak pun kuat cemburu) tapi biar berpada tau..
Cam kalau kita masak le.. letak garam menyedapkan makanan, tapi kalau terlebih..leh rosakkan makanan tu..eceh (pandai bermadah lak sekarang)

Take care dear.. *Hugsssssssss*
Regards to Syf too........ please jaga Rara leklok tau....

joegrimjow said...

sweeet je klu saling memahami ni

Rara said...

Kak Noi my dear sister,

wahh bestnya comment kaknoi. rara yang tengah mengantuk ni baca pun segar bugar eceh ;P

syafi pergi sabah dalam empat hari tapi masih beruntung sebab still boleh contact lah kan. macam rara pergi singapore, susah nak contact, message pun mahal T___________T tapi tu lah, risau sebab dekat sana banyak perempuan cantik. tapi kalau syafi nak perempuan cantik, dah lama dia tinggalkan rara, kan? *ayat sedapkan hati sendiri je ehem.

thankyou kaknoiiiii. teringin nak jumpa kaknoi tau. kan best kalau rara still stay dekat kl sekarang, mesti kita selalu je jumpa :'(

♥miszluna™ said...

pheeeeeeeeeeeewwwwwwwwwwiiiiitttt..
mau suke gile syf bile bc entry u nih..

gile shewit la..


hee..
i jeles ngn u tau..
syf mst pjuk u..
tp siggplus xpon..
huhu..



btw..
hepi anniversary 2thn 1bln yunk!
heee..


:p

♥miszluna™ said...

pheeeeeeeeeeeewwwwwwwwwwiiiiitttt..
mau suke gile syf bile bc entry u nih..

gile shewit la..


hee..
i jeles ngn u tau..
syf mst pjuk u..
tp siggplus xpon..
huhu..



btw..
hepi anniversary 2thn 1bln yunk!
heee..


:p

Rara said...

Huda

syafi belum dapat baca kot, i pun tak sure :/ kesian dia. kakak dia asyik bawak broadband pergi tempat kerja je hihi. oh btw thanks hudaaaaaa! siggplus maybe ada cara dia sendiri tuuuu, lain orang lain cara yangggg :DD

.Cik Nana. said...

sweet sgt kak rara.. :)

MeZ said...

Kak Rara, boleh MeZ tanya?
Kak Rara buat calendar tu dekat mana?
Kasi URL boleh tak?

BTW: MeZ dah dpt kad raya dr kak rara. thanks.

Anonymous said...

you guys tahu, ada rakan i cakap, dia rimas kalau boyfriend dia kerap call. but it's okay. i rasa itu hak dia. macam i, i suka bila syafi call. it's mean, i kena hargai. okay dah, 'rakan' tersebut tak payah terasa atau mencarut sebab ini cuma hati masing-masing. jangan pulak nanti..

"cara kau cakap ni macam nak suruh aku mencarut"
"okay fine. teruskan. sebab aku tak didik diri aku untuk terus mencarut"

HAHA T____________T

kamu cerita tentang siapa?
muka kamu cantik tetapi sayang sungguh kamu bermulut begini.

yang sudah tu sudah lah.
melampau sangat kamu ni.

saya tiada blog, jadi saya silent reader blog sickchild72.
dan saya sangat marah dengan kamu.

sorry for disturbing.
;o)

Rara said...

Hello anonymous :))

oh really? awak rasa melampau ya. saya rasa awak tak patut cakap macam tu. saya ada sebab. and kalau awak nak tahu cerita, awak boleh refer kawan baik saya dan kawan baik eny, liyanaa. dia tahu semuanya :)) ada satu comment dari eny yang saya tak approve sebab tak sanggup. and in fact, bukan saya yang mulakan ya. saya boleh tunjuk bukti. add saya dekat YM shie_gegirl@yahoo.com dan saya boleh tunjuk bukti tersebut.

saya reply comment kamu ini sebab saya tak nak terus menerus orang nampak kesalahan saya seorang. bukan untuk cari gaduh. and yes. yang sudah tu tetap sudah. saya dengan eny pun dah slowtalk dekat YM and ktorang dah settle dengan semua ni =)))

apapun, terima kasih sebab sudi comment ya :))

eykameow said...

i dah agak DYE biler i nmpk u ckp psl bnde ni kt twitter,dulu²..

hmm. DYE mmg cmtu RARA..luar je mencarut..dlm aty istifar ckup² :]

=peace=
^_____^