Thursday, October 8, 2009

5 tips memakai leggings





5 tips memakai leggings
  • pilihan leggings berwarna hitam sampai ke buku lali adalah pilihan paling selamat. bagi korang yang mempunyai bentuk betis yang cantik dan berkaki panjang, paling cantik jika menggayakan leggings.
  • apabila memakai leggings, kalau badan korang berisi atau korang mempunyai pinggul yang lebar, pastikan korang pilih t-shirt atau baju labuh melepasi paras punggung.
  • nak tampil gaya rock chic? cuba gaya mix and match dengan sehelai jaket bomber atau kulit.
  • kalau nak tampil sofistikated, gayakan leggings dengan blazer, boyfriend jacket atau korang boleh cuba cropped jacket.
  • lebih seksi kalau korang gayakan leggings dengan killer heels ataupun gladiator heels.
cakap seksi : bercorak, berkilat atau berwarna, leggings menjadi kapsul wardrobe yang perlu ada di dalam almari setiap perempuan. inilah seluar paling sesuai untuk digayakan. barulah trend!

info : intrend

18 comments:

Fatihah Ory said...

memang bergaya pakai leggings
macam2 leh gayakan

Haneem said...

leggings?
mcm xsesuai je utk i yg oversize ni.
ahaha~
tp sk tgk mereka yg cantek2 pkai :)
seksi gtu.

Rara said...

Fatihah

betul, tapi nak pakai tu mesti kena gaya, kalau tak nanti macam apa pulak kan? :D

Rara said...

Haneem

hihi tak semestinya lah dear. boleh je pakai. kan ada tips tu :) kena pakai dengan baju labuh sikit lah. sure lawa tau. sometimes asyik pakai jeans, kita sendiri rimas kan? i pun baru-baru ni je belajar pakai leggings, selesa sangat :))

dianna said...

kalau kaki besar sesuai pakai legging tak? tahu tahu tak. saje je nak sedap kan hati. hehe

adoraBELLE said...

my favourite piece of clothing!
tp benci sbb pegi class xleh pakai.
benci tahu?benci.

sophie said...

i love leggings!!

nurull said...

weewiittt

blog rara kini dipenuhi dgn tips!

i like...

thumbs up....:)

Rara said...

Dianna

eh kenapa pulak tak? rara dah jumpa ramai orang berkaki besar sedikit pakai leggings tau and nampak lawa. daripada kaki rara yang macam kaki nyamuk ni :/

Rara said...

Yasmine

aahlah of course pergi class tak boleh pakai sebab ketat kan, nampak seksi aww :P hihi. i tahu u suka leggings sebab ada pic u pakai leggings. selesa kan?

Rara said...

Sophie

i love leggings tooooooooooo ! ^_^

Rara said...

Nurull

hihi share info sikit dengan readers sambil memperingatkan diri sendiri :)) thankyou yang!

nurull said...

i akan support belog raracandyfloss dot com..

yeah!

ehh..suke lah bground u...smart...

header tuh oke..tp dulu cun lagi lah..sori syggg

Da' daffodil D said...

D gemuk..if pakai t jadik cam cempedak bersalut pulak. hoho. btw, D ske wanita2 berkaki lawa pakai leggings~ ngeeee

Liyanaa. said...

kalau i confirm tak sesuai kn yunk? :(((((((((((

tp teringin. i suka tgk chika pakai sbb die mcm chubby tp kurus eh tah la mcm mana nk ckp tp mmg cntik T_______T sygggg cpt amik lemak kt i, hihi :P

Rara said...

Liyanaa

kalau boleh main transfer lemak macam transfer kredit lepas tu cuma kena charges 50sen sahaja untuk transfer kan best T__________T

eh cousin i pun berisi macam u, comel, tapi dia pakai leggings, warna warni i tengok, kejap biru, kejap kuning, kejap pink, lawa okay, macam gorjes gila :P u cubalah sayangggg

♥miszluna™ said...

ala..
i pkai tudung..
mcm ne nk pkai..
huhu..

nk pkai ngn boots ok je..
tp mcm pelik lak org pndg nnt..
dh la pkai tudung..
pkai lah high boots..
huhu..


nnt i nk try pkai skali..
tp kompem org pndg..


urgghhh..
ape perempuan ni..
gile ke?

Rara said...

Huda

cuba pakai dengan boots. memang sesuai lah. i tengok ada je orang pakai. sure tiptop tau HAHAHAHA ;D tapi serius, i suka tengok orang pakai leggings. and i pun dah terjebak. lepas ni tak lah beli jeans je, naik boring. lepas ni nak pelbagaikan leggings pulak lah :P