Sunday, October 18, 2009

Rezeki datang bergolek



rezeki bergolek bukan bermakna ayam golek 8-)

alhamdulillah. sejak akhir-akhir ni tempat kerja syafi sekarang banyak dapat event. rezeki orang bakal berkahwin agaknya. eh bukan bukan. rezeki bos yang baik hati. event bukan yang kecil-kecil. kelmarin pergi akademi polis, cheras. semalam pergi awana genting highland. itupun pihak genting highland cakap nanti nak panggil lagi and nak terus bekerjasama. rezeki. and nanti 15 november syafi ada event dekat sabah pulak. dekat sandakan, tenom, kota kinabalu and banyak lah. tak ingat lah.

buat masa ni semua jadual syafi, i tahu. heh. manager dia. kononnya lah. bukan i yang queen control sibuk nak tahu jadual dia. dia sendiri yang bagi dekat i. nak buat macamana. rezeki i sebab dapat bakal suami yang jujur. harapnya sampai bila-bila lah.



gambar ni sebelum dia pergi genting highland semalam.

"kau percaya ke syafi pergi sana sini. tak fikir bukan-bukan?"
"heh. tak pun. aku percaya dia"
"ala kau ni asyik percaya je. mana tahu kan.."
"tak. aku tahu dia jujur"

betul. i yakin sangat syafi jujur. harapnya betul-betul jujur lah kan. sebab bagi i, kalau dia kata 'kerja', means kerja lah. jangan nak fikir bukan-bukan. once i dah fikir bukan-bukan nanti mula lah i cari point suruh syafi tak payah pergi. nanti macam kejam kan. lagipun dia betul-betul kerja. kakak dia pun kerja satu tempat dengan dia. so memang tak risau lah.

lagipun, apa yang penting. memang kena percaya dia. mana boleh asyik tak yakin pada dia hanya sebab beberapa kesilapan masa lampau kan? unfair lah.

syafi selalu ingat i tak percaya dia. contoh hari tu.

"ayg, bb nak bagitahu. sabtu ni event dekat genting"
"oh yeke?" -tanya biasa je pun.
"betul yang. okay kalau tak percaya tunggu kejap"

dia panggil kakak dia suruh cakap dengan i. heh?

"hello"
"hihihi. efa, tak ada apalah. syafi tu sengaja je"
"la. kenapa ni?"
"entah. dia ingat shira tak percaya dia"
"oh. okay. nah cakap dengan dia"

haha. syafi mengada. malukan i je. okay dah. i love you, sayang.

12 comments:

x-po said...

hehe bgs la kalau dia jujur

chipsmore said...

yela..mengada la..haha :D

Cujie said...

bluwekkk... :p

NadyaCitraLestari said...

jaga syafi elok²..
saling percaya penting dalam perhubungan *wink*

Noorlaila Mohamed Nor said...

weee~ bestnya!
bila nak kawen neh?

Noorlaila Mohamed Nor said...

weee~
bestnya!
bila nak kawen neh?

Rara said...

Chispmore

HAHAHAHHA mengada kan? hee sayang betul dekat dia.

Rara said...

@Nadya

terima kasih dear. i akan ingat nasihat tu.

Rara said...

@Noorlaila

insyaAllah tahun depan. jangan risau. rara mesti bagitahu dekat sini nanti.

Rara said...

@Akak Cujinana

hekk. gedik +__+

eisyaaaa said...

sweet je korang. hope kekal :)

sophie said...

syafi manje2 jap ngan rara.. hehehhee