Tuesday, November 10, 2009

#1 day Singapore



hello hello popeye the sailorman tut tutttt. hek.

i dah kembali dari bercuti. eceh. bercuti lah sangat. padahal setakat pergi negara jiran singapura tu bukan lah jauh sangat. naik flight pun tak. kecoh lebih lah perempuan ni, dah lah tak ayu. ehek. okay i dah balik semalam, dalam pukul 2.30pm sampai rumah tapi kepenatan sampai sekarang i rasa lagi. macam nak mengamuk sebab terlampau penat T_________T okay first day i dekat sana, hari sabtu. bila dah sampai ang mo kio, rumah mak mah, kitaorang terus pergi bersiap ikut mak mah pergi ang mo kio hub. uruskan cheque from cpf singapore yang diaorang semua tak dapat tunaikan dekat malaysia, i seorang je dah tunaikan and dah guna dah duit tu sikit.

lepas dah balik dari ang mo kio hub, kitaorang balik terus mandi and bersiap nak keluar balik. kali ni cousin i, abang ngah yang jadi pemandu pelancong kitaorang and merangkap photographer jugak. free package heh. mula-mula kitaorang pergi tempat merepek gila, pasar karat. jalan-jalan lepas tu terus gerak pergi bugis street. i yang request nak pergi bugis. bugis memang best, shopping baju, seluar, apa semua dekat situ ada, and yang penting, murah. hek.



lama jugak dekat bugis sampai kaki penat macam nak merangkak pulak lepas tu. i dapatlah grab sehelai leggings, dua helai baju, necklace and apatah lagi sumpah tak boleh nak ingat sebab masa tengah taip ni i still dalam mood yang penat (-___-") tak cukup dengan penat berjalan dekat bugis, kitaorang pergi queensway shopping centre pulak. weh, time tu dah pukul 10pm kot, queensway pun dah tutup. boyfriend angah, abang azam dah kecewa dah sebab tak dapat nak beli kasut futsal malam tu jugak :P



okay kita semua kesian dekat abang azam sebab dia sebenarnya nak beli kasut futsal sala yang tak ada jual dekat malaysia. tapi tak bertuah malam nak buat macamana kan. so after berbincang nak pergi mana lepas tu walaupun penat dah menggila dah, sampai kaki pun dah rasa macam jalan atas angin, kitaorang decided nak pergi the merlion pulak. jeng jeng jeng.



tiba-tiba i rasa macam i ni salah seorang daripada pengikut nuffnang yang pergi award dekat singapore hari tu. eceh. tapi diaorang cakap diaorang susah cari makanan halal, i macam hairan sebab i rasa singapore macam malaysia jugak, bersepah tempat makan halal T____T bila dah sampai merlion, kitaorang ikut jalan-jalan yang area clarke quay, ikut tempat clubbing-clubbing tu. i lalu situ langsung tak bukak mulut untuk bercakap sebab bau arak kuat gila sampai i rasa macam nak termuntah dah.



masing-masing muka dah penat. i sampai tak larat nak senyum dah. tengok the merlion pun macam dah tak heran. dalam hati masih teruja tapi penat i tu buat hilang keterujaan. walaupun i dah banyak kali keluar masuk singapore, seriously this is my first time pergi the merlion. hari tu kakak-kakak i pergi sana tapi i demam and tinggal dekat rumah mak mah je. trr.



abang azam lah yang beriya sangat nak naik kerbau ni. bila dah naik kan i rasa macam tak tahu nak posing macamana. sebab ramai lagi yang beratur nak ambil gambar dekat atas kerabu kerbau ni. so i macam malu nak posing eceh.



okay gambar last untuk entri ni. i dengan adik i. tengok badan dia lepas tu compare dengan badan i T_________T fuhhh, lepas tu dalam pukul 12 lebih baru bertolak balik rumah. itupun kitaorang dah tak larat nak berbual dah dalam kereta.

and and, jalan-jalan kitaorang ditemani dengan gps yang i beli hari tu :D

11 comments:

psychopath said...

wah2! ade bli ole2 utk org?

Melz said...

best tempat nie..hahaha tapi nak pergi terlalu crowded dari Jb ke Sg :( huaaa

Fatihah Ory said...

comel baju akk ..
sy gi merlion yg sbelah esplanade je harituh
sepupu ajak sampai 2 pagi lebih..
hehehe,

nasib la senang tggal sana, stay kat rumah mak cik jer. xyah susah2 duk hotel. :p

Rara said...

Fatihah

Yes lah dear, ni the merlion sebelah esplanade lah ni :) yeay kita beruntung sebab ada saudara dekat sana. kakrara memang ramai makcik duduk sana hihi

Liyanaa. said...

bestnyaaa ;p skrg dh boleh apply warganegara spore ni HAHA

hoi adik u nampak kurus pakai baju tu cuma u kene lagi gemuk lahhh. cepat amik lemak i HAHAHAHA

Rara said...

Liyanaa

hihi mana boleh apply T__________T i masih sayang dan cintakan malaysia yang membenarkan rakyat buang sampah merata² and memandu selaju 180km/jam. wakaka.

adik i nampak kurus? T___________T dia cover perut tuuuuuu. hihi

bb syg rara said...

wah wah wah , comel nye syg naek kerbau ...eh eh , kerbau ke lembu ??? ;)

bb suke tgk pix ayg N dgn adik ayg , napak lawa background tye ...
heheh

i love you so much syg , bb terlalu rindu kan ayg syg :*

KECEWA BB said...

tp satu jek , cite PUNYE CITE NAME B PUN XAD :(

PinQib said...

Comey je rara naik kerbau.
hah., sapa kata tak ayu, ayu je.,

best nye p s'pore.

x pnah lagi pegii!~!

Rara said...

Syafi yang disayangi :')

lembu ada tanduk ke yang? kerbau lah yang ayang naik tu kan? wekkk nak kenakan ayang ehhhh. dekat sana background memang lawa tapi kalau dapat camera nikon or canon dslr lagi lawaaaaaaaaaa :D okay okay next entri ayang letak nama bb tau sayang.

Rara said...

Pinqib

tak ayu lah you. i dah lah hitam, kurus keding lepastu tak lawa langsung :( huuu. hei hei passport dah murah tau, buatlah. jom ikut i pergi sanaaaaaaaaaaaaaa!