Tuesday, November 10, 2009

#2 day Singapore



ini entri singapore lagi. heh.

hari ahad. memang dah plan awal-awal nak pergi sentosa island. tapi disebabkan abang azam seboleh-boleh nak kasut futsal sala dia tu, kitaorang pergi queensway shopping centre dulu. dah lah masing-masing bangun lambat. kumpul tenaga. ngeh. yang paling lambat bangun tu i lah. orang terakhir bangun dari tidur. tapi orang pertama mandi. cis.



jeng jeng. kitaorang pergi berlima sahaja. sebab menaiki sebuah myvi warna putih yang cuma memuatkan lima orang sahaja. hihi. pemandu pelancong kitaorang kan photographer jugak, so apa-apa gambar semua dia ambil. bukan setakat gambar pulak tu, siap bawak video camera and record setiap aksi kitaorang. i nak upload dekat youtube kasi you guys tengok tapi pakai broadband, ingat boleh? T___________T



masa ni kitaorang still dekat tempat parking rumah mak mah. sambil tunggu enjin kereta panas, haruslah bergambar dulu kan you guys. hekhek. i rasa pergi sentosa island pakai leggings lagi best, selesa and santai. okay lepas dah ready semua, we alls bertolak pergi queensway shopping centre. treng trengggggg.



abang azam dah dapat dah kasut futsal sala dia. hari bertuah dia sebab dapat kasut yang memang tak ada dekat malaysia and original adidas dengan harga yang berbaloi, jauh beza dengan harga adidas dekat malaysia. yes. adidas dekat malaysia mahal sikit berbanding dekat singapore, walaupun after convert to ringgit malaysia. hihi. last stock tau kasut abang azam dapat and memang size dia. alhamdulillah.



dah sampai harbour front and puas pusing cari tempat nak beli ticket naik sentosa expressway.

bila dah jumpa, beli ticket $3 per person. and here we go :D





dalam tram. sentosa expressway. sekejap je dah sampai. kali ni kitaorang pergi tak dapat naik cable car sebab under maintanance. hek. i lah orang yang paling happy tak naik cable car sebab i memang gayat habis teehihi.



okay.

dah sampai imbiah station. and bermakna dah sampai sentosa island. entri lepas ni pasal perjalanan kitaorang dekat sentosa island pulak. heh. penatnya T_________T

and and oh, masa dekat harbour front, i nampak kedai ini. best. original sanrio.



ehem².

i rindu sangat dekat syafi sampai i rasa macam tak ada mood dekat sentosa island. kesian i sebab tak set auto roaming. tapi tak apa. sebab i dengan syafi dah boleh berbual through phone tanpa masalah dah. hik.

6 comments:

dAyah said...

perggh!
kedai hello kitty!
masa dayah kat japan x jumpa pun kedai mcm ni!

jumpa barang hello kitty pun banyak yg made in vietnam(??!) harga pun nak cekik pembuluh darah! haha

terus tak jadi beli T___T

Rara said...

Dayah

hihi best gila kedai ni harga dia pun meletup² sampai rasa macam nak tercekik lah kan T____________T teddy bear i yang besar gila tu baru RM250 ++ dekat malaysia. dekat sana $300 kalau dekat malaysia? huk. mahal gila :((

ehh nanti pergi tokyo ajaklahhhhh, nak ikut T______________T

ellenyna said...

bestnye rara g holidayy -___-

Haneem said...

u sweet sgt lah pkai bj putihhh n leggings tu.

bile lah i nk smp singapore.
aisshh

=)

Rara said...

Elle

hihi tu lah orang ajak tak nak follow +__________+

Rara said...

Haneem

jom lah ikut i. u dah ada passport kan?

haa. comel tak i? eceh².