Wednesday, November 4, 2009

Ada lelaki perangai macam pah bedah, sebab tu tak ada girlfriend!



musim cuti sekolah dah nak dekat. heh.

"kau sekolah lagi ke, ra?"
"bukan. adik aku lah yang sekolah lagi"
"habis kenapa kau yang buat kira-kira cuti sekolah?"
"sebab aku tak sabar nak bawak adik dengan mama balik kl"
"kenapa?"
"sebab nak jumpa syafi kesayangan"
"itu je?"
"nak jumpa blogger yang katanya nak meet up dengan aku"
"betul ke diorang nak meet up?"

hehekk. memang ada la beberapa blogger yang cakap nak meet up bila tahu i nak lepak kl hujung bulan ni. agaknya kalau tiba-tiba diaorang cakap tak jadi, mahu mengamuk perempuan cover ayu macam i. (haha, ada orang cakap i cover ayu) baiklah baiklah, i tak pernah cover ayu (bonus: memang i tak pernah cakap langsung bahawa i ini ayu, kalau dia perasan i cover ayu, maknanya dia nampak i sebagai seorang perempuan yang ayu, betul tak?) kan i dah cakap, i bukan perempuan feminine atau lemah lembut, i bukan macam itu. kalau tak ingat i cakap macam itu, sila refer entri ini. heh cakap belakang-belakang nak buat apa? i tak sangka juga perangai lelaki ada jugak yang macam pah bedah suka bergossip (hairan: ya. memang yang cakap i cover ayu itu adalah lelaki. maknanya dia sangat cemburu akan kehidupan i sebagai seorang perempuan T___T) hei marilah tukar jantina, menjadi perempuan. mana tahu kau lebih ayu? atau kita fight siapa lebih ayu? berani sahut cabaran? hihi.

siapa ada exam, terasalah bahananya (ganti: siapa makan cili, terasa pedasnya)
bila dah terasa pedas, pergi minum air masak banyak-banyak (elakkan: tersedak, sebab aku tengah cakap pasal engkau ini) :B

bila dah marah, i yang tidak pernah ayu ini mengguna kata ganti diri sebagai aku dengan orang :@) itu. hek hok hek hok.



pasang lagu kejap. okay dah. lagu sekarang : wajah kekasih by siti nurhaliza. dah lama tak layan. best jugak heh lagu siti zaman muda-muda dulu. i suka. sambil dengar i feeling sorang-sorang sambil tengok tingkap rumah sebelah. eh eh, rumah sebelah dah ada orang baru pindah. belum berkenalan lagi. baru perasan ni ha. hihi. i kan perempuan tak ayu, kenalah kepochi :')

i sebenarnya baru balik dari bank. maknanya i dah mandi. i kan perempuan tak ayu yang malas nak mandi setiap pagi. jadi i rasa macam menjengkelkan bila i kena bangun pagi pada hari ini dan mandi dan driving dan pergi bank. i dah lah malas nak mandi. tapi tak apa, i dah pergi 'membantu' seseorang yang perlukan pertolongan. at last, i jugak yang tolong dia. baik tak hati i? semurni dan sesuci T.O.P = TOP! T___________T eh apa pasal nama sabun pencuci ni nak dekat sama dengan nama lelaki yang pah bedah tersebut? cis.

okay dah sekarang ini i nak pergi blogwalking sambil i nak sediakan tutorial adobe photoshop untuk kesayangan² i yang bucuk bacin semua (mentang-mentang i dah mandi) heh. i kan dah bagi link untuk you guys download adobe photoshop. so i nak buat tutorial berdasarkan pengalaman i. sharing is caring; kadang-kadang bolehlah pakai hihi :D

15 comments:

queenlyana said...

hope dpt jumpa rara masa wedding kak sobri..!

Rara said...

Kakak Lyana

rara juga mengharapkan benda yang sama sekarang T__________T

psychopath said...

wah..

ellenyna said...

hihi rara sweet je. suke tengok. not to say nyna lesbian tau. HAHA. xsalah menghargai kaum sejenis. wuwuwuuw

Rara said...

Nyna

hihi manis? :') thanks nyna. hee you tu comel ayu manja cantik hebat gorjes T_________T hoi. apa salahnya menghargai kaum sejenis, kan? i pun suka tengok perempuan cantik comel and gorjes jugak. hihi

sophie said...

adoyaii..apasal laa laki tew pangai cenggeitu..pelik2..owh yea,hope jiran rara x cam jiran yg dlu!

Rara said...

Sophie

sedih kan bila ada lelaki berperangai macam itu? macam sedih and sedih and sedih sebab dia macam err.. haih kesian lah. mesti tak ada perempuan yang nak bersuamikan lelaki macam itu. scary nyaaaaa >,<

yes yes, jiran sebelah nampaknya tak macam yang dulu.

ween said...

sapa cakap u cover ayu sayang? meh I debikkk sikit! u memang ayu la (^_^) he. I suka.

Rara said...

Ween

sayang! hihi adalah seorang mamat tu. actually i tak suka layan dia apatah lagi berborak dengan dia. lepas tu dia macam dengki² dengan i (menurut dia, dia kata diri dia otai blog) wkakaka nak terkentut i dengar >,<

tak lah sayang, i memang tak ayu and tak pernah cover ayu tau sayang.

taz said...

TOP mana ni rara? tersedak i tadi igtkan TOP bf korea i. kahkahkah

Rara said...

Taz

haha u ni fanatik betul dengan TOP korea u tu hihi. comel betul sampai i asyik teringat u kata nak pergi honeymoon dekat korea :P kah kah

okay okay, ini TOP yang tak macho. sebab dia macam pah bedah. i rasa dia 'nyah' lah you :D

DaHLia said...

hahaha...TOP?? perasan top tu rara, sb dia xtop...

xper, pedulik je apa kata org...bukan nyusahkan kehidupan diorg pun...

Rara said...

Dahlia

you're right, sayang. serius i benci gila weh dekat dia masa kawan i bagitahu i pasal entri dia perli² i. tapi sekarang i dah tak benci dah sebab i tahu dia desperate. hihi

♥miszluna™ said...

i tau sape dia..

hee..


:p


jgn tnye npe komen pendek..
x larat nk karang blk..


comment-do

huhu..

A'iyn Raidah said...

hye..nice blog ok..
(cintaaiyn.blogspot.com)