Tuesday, November 3, 2009

Bonus : Outdoor and craft



you guys ni memang manja betul. minta tutorial dekat i, minta buatkan header, minta buatkan banner, padahal i bukan terror mana pun. cuma sikit-sikit je berdasarkan basic yang i ada. i pun tak terror photoshop sangat tapi bila godeh-godeh, so far okay lah. tapi still ada benda yang i tak tahu lagi. hihi. okay sekarang i nak manjakan you guys lagi sebab i nak bagi bonus untuk you guys kesayangan i semua. i nak bagi image yang comel-comel. i dah siap transparentkan image tu dah. tengok betapa sayangnya i dekat you guys ni?

you guys tinggal nak download, extract files (jangan tanya extract tu macamana, pergi google sendiri) tu and upload ke image hosting masing-masing. ataupun guna image tu untuk buat header atau apa saja mengikut kreativiti you guys. senang, kan? untuk hari ini, i cuma akan membagi dua files sahaja; outdoor and craft. setiap satu files ada 10 jenis gambar.









selamat mendownload. i tak harap apa-apa pun. kalau rajin bagilah credit. kalau malas pun tak apa. bagilah comment. heh. click nuffnang i pun kira dah tergolong dalam perbuatan manis dah.

eh hello : next time i tambah lagi yang baru. kalau you guys nak tengok contoh header yang i buat, boleh view blog mieyabubbletalk. dia upah i untuk buat header dia :B memandangkan dia tengah berjuang untuk spm, i buatkan header berbentuk alat tulis. hihi. you guys pun boleh buat header comel² menggunakan image yang i dah suap dekat you guys. tetttttttttt. masa habis. bye.

29 comments:

YobSumO said...

i dah click nuff u! pandai gak kan u design2 semua. bagus2.

nhmnrh said...

kak rara, thankyou sgt fr the arts :)) nuha dh download dh & insyaAllah bila dh guna nanti, nuha creditkan design pada kak rara eh <3

Haneem said...

uhuhuhuuu.
baik sggh hati mu wahai cik rara sygs.
i pun ada juga download bnd2 tu.
tp xgn pn.
ahaha.

sbg tnda trm ksh.
i click ur ads.
heheh.

:)

Rara said...

Yobsumo

thankyou. eh bukan i yang design T_______T i cari satu per satu gambar tau and collect baru i edit kasi transparent.

Rara said...

Nhmnrh

welcome my dear. nanti nuha gunalah and credit kalau rajin je ye. hihi. kakrara buat ni untuk semua kesayangan yang comel macam nuha sebab nanti kalau kasi bukan transparent, semua bising tanya nak buat transparent macamana. hihi.

nanti kakrara kasi lebih banyak design tau.

Rara said...

Haneem

hihi u download dekat mana yayang? thankyou sebab sudi click adv i. i tak mintak balasan pun, tapi kalau sambil menyelam minum air, takpe kot? hihi =9

ZARA 札拉 said...

alahai Rara sayang~
coomeell222~

wewiit~
hehehe~

Rara said...

Zara

hihi. thankyou kak zara. nanti kalau ada sambutan yang hangat lebih daripada biasa, rara buat banyak² lagi =P

Fatehah A. said...

haha i mmg manje.wakaka

Rara said...

Fatehah A.

semua rakan-rakan i pun manja :) sebab tu i sayang. hihihi

♥miszluna™ said...

huhu..
big clap utk u..

sbb u rajin..

:p

Rara said...

Huda

hihihi. thankyou thankyou sila duduk sila duduk :P eh².

dah boleh call i dah :)

ellenyna said...

you're so sweet again..rara...!! :)

• Alya • said...

YA ALLAH, KakRaraaaaaaaaaaaaaaa! TQ sangat sangat sangat :D

mmg mende ni laa yg alya keje cari tak dpt2. pasni sng laa nak buat header yg glamer skt :]

* alya dah download plus extract skali dahh <3

Rara said...

Nyna

hihi manis itu bagi you. bagi orang lain, i ni pahit :(

Rara said...

Alya

memang alya salah seorang dari yang manja² dengan kakrara eh. hihi. okay okay dah jumpa kan? boleh pergi mulakan header mengancam sekarang. next time kakrara letak lagi yang comel² lagi :))

ellenyna said...

di hati syafi, rara ttp sweet. :D

julietANNA said...

anna amek tau sis rara!
thankyouuuuu!
anna click2 ads tau ats jasa baik sis ni :D
if anna pakai ke nnt anna creditkan sis k :)

Rara said...

u sgt baek ati owhh.. :D

Liyanaa. said...

sygggg i amik okay yunk boleh lah decorate sendiri header heeee ;p

Fadhilah said...

sys, thanx. saya dah download. :)

Nurul Batrisyia said...

thanks kak rara...
Batrisyia dah dunload dah..

NurFiera Mohd Zain said...

credit rara 4 sharing :)
dh donload.nnt nk design2 :)

♥Anis_Chan♥ said...

kak rara..thanks banyak!

DuRiAn rUnTuH said...

rara, cam mane rara buat jadi transparent gambar tuh?? nak cube buat la

DuRiAn rUnTuH said...

rara, boleh suggerst kat mane nak cari bahan2 yg coml itu?

Anonymous said...

wah , baik nye hati . Hihi , btw , Nur ade download . Nanti guna Nur credit yeeeee >.< thanks !

srikandiFIRDAUS said...

salam sis..
fyka da klik nuffnang sis..
thanx 4 da tutorial..
fyka da download..
da siap pon suma..
thanx a lot sis..

fajielara said...

hyee.kak rara bole ajar edit blog?