Saturday, November 14, 2009

I rasa macam tertekan sebab..



sedih. tertekan. hari ni nak kongsi berita sedih dengan you guys. tak boleh pendam. rasa macam down. boleh kan? T______________T

macam you guys tahu, kiki sakit. dia lemah sangat. nak pegang dia pun dia marah apatah lagi nak angkat dia. dah bagi makan ikan berprotein, dah bagi susu pun tak jalan. dua hari lepas nampak dah okay. tapi semalam, dia nampak lemah balik. i bukan kejam. i memang nak bawak pergi veterinar tapi i takut nak pergi sorang. i mana berani drive tanpa ada orang dekat sebelah. nak buat macamana. anak emak. hesh.

tiga hari lepas. mama dah mula sakit. i pernah cerita mama sakit masa bulan puasa. tak tahu lah you guys ingat ke tak. yang sampai tak boleh nak bangun tu. sekarang ni pun mama sakit macam tu balik. bila orang tanya mama sakit apa. i cuma mampu jawab 'diabetis'. kira adalah itu adalah punca sebenar sakit mama. doakan mama i. please. merayu.

pagi tadi i dapat berita. kakak sulung masuk ward. kakak tengah pregnant. tapi entah kenapa macam ada problem. i pun tak faham. sekarang dia dekat ward. ikut hati, kalau mama sihat, i memang dah on the way agaknya balik kl. tapi hmp. mama pulak tak boleh bangun jugak. get well soon, sister.

i ambil hadis qudsi ni dari blog cikepal. credit to her.

"bersabarlah dalam menghadapi penyakit. sesungguhnya penyakit itu penghapus dosa"

by the way, hari ni birthday angah. happy birthday second sister. semoga selalu bahagia. jangan marah sebab aku nak kahwin dulu dari kau. heh.

syafi pulak minggu ni memang busy sangat dengan training. hari ni dia ada event. esok pagi-pagi dah bertolak ke sabah. dia tak abaikan i pun. sikit pun tak. tapi dia busy so i kena faham. dia cari rezeki.

i perlukan support dari kawan-kawan. doakan keluarga i dalam keadaan yang baik-baik.

28 comments:

nurull said...

dear!

i doakan semua baek2 saje...

'la yukallifullahu nafsa illa wus'aha'

Allah xkan membebankan hambanya akan apa yg xmampu utk ditanggung..

Allah uji u sbb u mampu nk hadapi..u jgn stress..hadapi dgn tenang..byk2 bertaqarrub dgn Allah..Dia yg bg penyakit..dia jugak yg sembuhkan :)

oke syg?

u ingt..u x sorg2 dlm dunia..kami kwn2 doa'n yg terbaek utk kwn2 laen..

waktu2 ni..kebergantungan kite pd Allah sgt penting..no matter w/out sape2 dcc u pon..as long as u yakin Allah dgn u..u can face it..

but like i ckp b4..u x seorg..oke?luv u rara dear..:)

Rara said...

Nurull

My dear friend,

Thankyou sebab membagi semangat pada i. semoga semuanya selalu dalam keadaan yang baik. I rasa sedih sebab semua ni macam serentak. Mama perlukan i dekat sini. Kakak dekat sana pulak mesti perlukan mama. And kesian diaorang :(

Thankyou very much and I love you too.

nurull said...

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah you`ll find your way

nurull said...

rara dear..i just boleh bg u moral support!i xde kt tmpt u..and i xthu ape yg sebenarnye yg u rase..

rara sendiri kne kuat..hidup tnpa ujian is nothing!

u tc mama baek2..u skrg dah mcm ketua keluarga kn?mnx tolong adek u ape2 yg patut..

kakak u tuh..insyaAllah dia ada husband dia..so u bkn lah xpayah risau sgt tp more f0cus pd mama..kakak u tu u jgn risau sgt..oke?!

nti u call kakak u..bg mama ckp dgn dia..i think itu pon dah ckup..and kakak u msti fhm :)

Rara said...

Nurull

Thankyou very much Nurull. And I akan cuba.

mindbreaking said...

setiap kejadia ada hikmah dsblknya...

Zhoe Wynz said...

Semoga semua ahli keluarga Rara akan baik2 saja.. Amin~

LIZ; said...

be strong okay?

ღn0n0iღ said...

Sabar ye Rara.. Doa banyak-banyak, insyaAllah everything gonna be fine dear.

Kak Cujie masuk wad ek?
Huhuuhuhu.. Semoga beliau cepat sembuh. Rara jangan risau sangat, insyaAllah semuanya pulih seperti biasa nanti.

Sian Kiki masih sakit. Luangkan lebih masa untuk belai-belai dia ek. Teruskan bagi susu and makanan berkhasiat kat dia. Harap lah dia takde penyakit serius.

Yang penting sekarang, kena banyakkan sabar :) Hidup ini memang banyak dugaanya. At least Rara bertuah sebab dekat ngan mama, leh tengok2 mama. Boleh hugs mama puas-puas.

Be strong ye, I know you can.

Love always. =)

adora|BELLE said...

be strong okay sayang..mama u perlukan u..u kena kuat. kalau u sedih t mama u sedih..

okay i tau i'm bad at this. i mean i xreti nak bagi ayat2 kuat. heh ape i merepek.? but then u kene kuat tau.

*HUGSSSSSS*

ween said...

Rara,
stay strong..

Rara said...

Zhoe Wynz

Amin. Thanks Zhoe =')

Rara said...

Liz & Ween

I'll try my best. Thanks and hugggggssss =______=

Rara said...

Kak Noi

Yup, Kak Cujie masuk ward. Kesian dia sebab macam² andaian yang doktor bagi. Kitaorang yang dengar ni macam scary sangat dah =( Apapun harap semuanya selamat.

Risau dekat Haikal & Alesha !

Thankyou Kak Noi sebab selalu membagi kata² semangat dan kata² perangsang. Rara cuba akan buat yang terbaik. Doakan Mama tak akan sakit lagi macam ni.

Rara said...

Yasmine

Ala comel sangat tapi I anggap itu sebagai sokongan yang comel dari u. And I hargai sangat². Thankyou and I harap tak ada benda buruk berlaku. Thanks yayang!

Noorlaila Mohamed Nor said...

Raraaaa!
i doakan yg terbaik untuk u selalu
be strong
and take care
jgn nanti u pulak sakit okeh?!

lovess~

Haneem said...

Rara,
kuatkan hati u. u xblh lemah. u kene kasi support kat ur mom. nnt kalau ur mom tgk u sedih dia pun lg tmbh sedih. moga ur mom n ur sis get well soon.

take care ok dear. moga segalanya selamat. bnyk2 bdoa pada Allah.

Rara said...

Laila

Huwaaaaaaaaaaaaaa I tammo sakit =( Banyak benda I kena buat! Sayang Laila!

Rara said...

Haneem

Thanks Haneem. I tahu I kuat. Kalau I tak mampu, Allah SWT tak akan bagi ujian ni. I yakin I mampu. Yakin! Thankyou yang =D

Farahani (: said...

kakrara,


kesian kiki kakrara sakit. :( ni pun cam sedih je nak baca.

sabar ye kakrara.itu ujian Allah. yg penting kakrara kena banyak sabar.

ktorang kat sni sentiasa support akak. :)

♣dya aien♣ said...

rara,
sabarlah selalu ok..
Allah sayang orang bersabar..
Allah jugak tak akan uji hambanya itu d luar kemampuan mereka..
InsyaAllah ade hikmah yang baek utk setiap ujian itu..
be strong always ok.. ;)

♣dya aien♣ said...

rara..
sabar and be strong always ok..
Allah syg hamba yang selalu bersabar..
Allah jugak takkan uji kita d luar kemampuan kita..
pecayalah..
mesti ada hikmah...
so be strong always ok.. ;)

queenlyana said...

Rara, kak lyana doakan mama rara cepat sembuh..!

Rara kena strong yeh..!!
Take care you too.

Rara said...

Kakak Lyana

Thankyou kakak and akan ikut nasihat =P Harap-harap semuanya akan menjadi lebih baik daripada hari ini.

cik EPAL said...

auwwww....ada nama i kat entri ni...happy birthday to ur sister...semoga kamu satu family baik baik hendaknya ;)

♥miszluna™ said...

dear rara syg!

u kena kuat!
Allah uji hamba-hambaNya sebab Dia syg pada hambaNya.

macam semua2 komen ni cakap, semua pun nk yg tbaik utk rara.

ape2 pun skrg..rara jg mama rara baik2..kakak rara ade suami die..sementara rara belum kawen ni..jg la mama..


i sentiasa akan doakan korg semua sihat2 dan baik2..
Amin~

take care rara..!

*hug + kiss*

• Alya • said...

tabah ye kakrara. alya ni paling tak boleh kalau dgr pasal binatang sakit. tadi masa bca novel, kambing ternakan sorang budak tu sakit pn alya nangis heh :P

go go kakrara! alya sntiasa menyaport kakrara dari belakang :D

izzahfarhana said...

rara doakan mak ,akak dan famili u get well dan tabah ya =)