Thursday, November 12, 2009

Pisang awak





hihi. petikan di atas adalah berdasarkan twitter update dari i. sekarang ni, senang je nak bayar bil. tak payah nak beratur tunggu nombor giliran dekat post office. dengan beberapa click je dah boleh bayar bil. cuma kadang-kadang website cimb clicks ni buat problem. maybank2u pun sama. kalau nak request TAC untuk prepaid reload pun ambil masa yang lama sampai website tu log out sendiri.



percaya atau tak. bil air rumah i cuma rm5.70 bulan ni. memang setiap bulan bil air tak pernah lebih dari rm8. nak kata tak mandi, mandi tiap-tiap hari. basuh baju sehari banyak-banyak kali. memasak. heh. memang lah jarang tapi rasanya memasak banyak mana pun bil air sama jugak murah. jiran-jiran semua cakap bil air rumah diaorang rm60-rm90. kadang tu ada yang cecah seratus.



petang ni macam semalam. mama buat pisang goreng lagi. pisang awak. memang sedap. manis macam i. eh tak tak. i tak ayu, apatah lagi manis. manis macam candyfloss lah. apa lagi kan. dah habis makan minum petang. jeng jeng jeng. mama jerit "rara" kuat-kuat.



tadaaaa.

wedding invitation card. walaupun tertangguh selama sebulan. akhirnya kawan baik i, luna, dah nak kahwin dah pun. alhamdulillah. i doakan selamat dan dipermudahkan segala urusan. tapi bila i tengok tarikh, terus sentap. tarikh sama dengan wedding kak long ynaa T___________T apapun. tahniah luna. and doakan i akan ikut jejak u dengan hazrul next year tau. seronok tengok kawan-kawan dah nak kahwin. i jugak yang kena tunggu sepuluh bulan lagi, insyaAllah.


16 comments:

• Alya • said...

ya allah, biar betik ?

Rara said...

Alya

biar betik apakah? :S

pinkylunna said...

thanks rara..hopefully rara dpt dtg :)

Rara said...

Luna

Yayangggggggggggg =P Bakal pengantin! Hihi. I tak boleh janji tau takut tak sempat sebab Klang jauhhhhhhhhhh and on the that day I dah janji dengan others blogger untuk pergi wedding kak long Ynaa :( No worry, I cuba send you hadiah tauuuu! :D

Congrate sangat! I happy untuk you!

♥miszluna™ said...

sedap nye pisang!

Rara said...

Huda

Hoi tadi u call I kan? I tengah on thru phone ni haha. Eh memang sedap tau pisang tu!

♥miszluna™ said...

ceh!

ptt ah x angkt..


majuk ah!
:P

♥miszluna™ said...

mkn x ajak!

i lapa ni..
x mkn dr pg

Rara said...

Huda

HAHA sorry i tengah tengok tv sambil berbual dengan mama so macam susah nak angkat phone. kalau i dengan mama, i memang abaikan phone :)

ellenyna said...

pisang, sedap ^___________^" lapar lak.

♥miszluna™ said...

anak yg baik :)

Rara said...

Nyna

hihi lapar apa dah malam ni ? =P

Hudaaaaaaa !

Baiklah sangat! HAHAHA hei sayang, i tak boleh angkat ur call time macam ni sebab kejap lagi syafi balik dari kerja and nak call i. Kalau dia tengok call waiting nanti dia fikir bukan²! Nanti i free i bagitahu okay yayang :D

Liyanaa. said...

pisang awakkk dah lama tak makan pisang goreng T_______________T

*menangis air mata darah.

HAHAA

dianna said...

hehe tahu xpe. i sakit hati jugak kalau nak bayar on9 ni. lambat sgt. kadg2 temporary unavailable lah ape lah. hehe

eh ckp pasal khawen kan. kdg2 rase xsabar uh nak kawen. hehe :D
nnt rara kawen jgn lupe jemput. :)

Rara said...

Liyanaa

pisang awak sedap kan ynn? i suka sebab manis je macam u :P hihi.

hoi jangan ah menangis airmata dare (sami vellu) wakakaka

Rara said...

Dianna

Aah kadang tu macam geram sangat. Lepas tu tinggal nak tekan button 'confirm' tetiba error and unavailable. Cis betul kan.

Hihi u kahwin bila yang? InsyaAllah I jemput semua orang =D