Thursday, November 12, 2009

Muka senggugut



semalam i pergi bank tunaikan cheque mama.
hari ni pun i pergi bank sebab cheque kena tendang.

mana tak kena tendang. cheque from singapore just boleh tunaikan dekat bank yang kita bukak account je. macam apa tah cimb bank ni. ngebelin. heh. since menjadi penonton setia sinetron sekar, i dah pandai dah speaking indonesia. nanti nak pergi bandung ke apa kalau ada rezeki, senang sikit sebab dah reti speaking.

semalam kiki sakit. i pun tak tahu sakit apa. tapi dia memang tak active langsung semalam. langsung tak berlari. langsung tak kacau orang makan. langsung tak main dekat luar rumah. kesian kiki.



rasa sunyi bila kiki sakit. sebab dia tidur je. hari ni pun still macam semalam. tak active. nak bawak pergi veterinar tapi jauh sangat. dekat area sini tak ada satu pun veterinar. kalau bagi dia panadol boleh tak? sumbat dalam mulut dia. kalau ada idea, bagitahu lah. i rasa dia sakit perut.

kalau i bagi ubat tahan sakit yang i selalu makan tu, boleh tak? T__________T



i tak tahu lah kalau kiki ni senggugut ke apa. sebab dia pun macam badmood je. kalau betul dia senggugut, i boleh bagi dia makan ubat untuk senggugut. sharing is caring kan?

13 comments:

dAyah said...

eh eh mana boleh bagi kiki makan panadol.

kalau dia sakit perut cuba bagi air susu ke.

mungkin kiki mogok sebab asyik tengok tuan dia minum susu HL. =p

✿A 'n' L✿ said...

Tak sure gak le Kak Rara, but Kak Noi cakap, elakkan bagi ubat untuk manusia kat pets. Ye la, taktau la ubat tu kuat cane, takut overdose.

Maybe Kak Rara boleh bagi dia minum banyak air for dehydration. Kena jaga diet dia betul-betul. More healthy foods :) Kalau ada susu, bagi dia minum susu lah kot.

Ni no telefon vet yang Kak Noi selalu pergi kalau nak tanya pasal hamster 03-55116182, maybe Kak Rara boleh call for more tips. Nama vet tu Dr.Zul :)

We hope Kiki will get well soon.

♥Hernee Nazir♥ said...

kiki kte srupe tgh snggugut..hehehe

Rara said...

Dayah,

Hehe. Main-main je nak kasi. Wek. Eh. Dia hari2 minum susu dutch lady tau.

Rara said...

Hamster comel

Comelnya. Hee. Kak rara main2 je lah nak bg ubat tu. Dah bg minum susu tau. And mmg nmpk dia kuat sikit after minum susu. Eh thankyou bg no phone vet. Nanti kejap lg kak rara call tau.

ellenyna said...

i bg panadol je. HAHA ;P

Rara said...

Kak Hernee

Hihi. Sama ye? Boleh geng! :P

Rara said...

Nyna

Eh² bagi panadol? :P Serious? Tak memudaratkan ke?

sophie said...

bg kucen mkn panadol??dun think it's a gewd idea..=/

ansar said...

adek ku~
foreign cheque mmg kena cash kn kt bank yg kita bukak akaun...
kalo inland cheque taper...
jgn laa marah cimb bank tu~ shian dia.... :P
bg kucen panadol?? (-_-")

Rara said...

Ansar

hihi pelik sebab cimb je kot macam tu. kakak i pergi tunaikan cheque tu dekat maybank (bukan tempat dia bukak account) tapi bolehhhhhhhhhhh ! =(

Liyanaa. said...

hahaha kesian la kiki tu ada owner nak pegi bagi makan panadol T____________T

sabar lah kiki

Rara said...

Liyanaa

hihi owner dia bukan i kan? Mama kan? Whahahaw. Kiki dah sihat sikit dah siap dah keluar rumah dah :P Itupun sebab bagi susu dutch lady dengan ikan rebus T__________T