Friday, December 18, 2009

Meet my lil sis


satu. dua. tiga. go.

pada tiga belas hari bulan dua belas baru-baru ini i telah berjumpa dengan seorang budak comel yang i dah anggap sebagai adik walaubagaimanapun perjumpaan tersebut sangat sekejap disebabkan i dengan syafi yang datang agak lewat di tempat kejadian dan ia telah memakan masa yang sangat panjang dan ibu bapa serta adik-adik kepada budak ini telah menunggu i beberapa jam lamanya walaupun i sendiri tak pasti berapa lama tapi i tahu mereka sampai menahan perut daripada makan demi menunggu i sehingga peristiwa ini menyebabkan i rasa menyesal dan kecewa pada diri sendiri maafkan i atas apa terjadi lain kali i tak akan buat lagi.

198.gif image by raracandyfloss

*pengsan. fuhhh.


http://mieyabubbletalk.blogspot.com/ - url blog sebenar budak sebelah i tersebut telah pun membuat janji temu dengan i di kampung baru. heh. i rasa annoying nak menaip macam wartawan terkemuka (-____-")

pukul 7.30 pagi, tit tit tittttttt.

1 message diterima.

"kakrara, pleaseeeee nak jumpaaaaa :("

1 message diterima. lagi.

"kakraraaaaaa, abah kata nak belanja makan dekat kampung baru, boleh takkk? pleaseeeee"

i yang sedang diulit lena oleh mimpi indah dikejutkan dengan message budak mieya yang comel ni. jumpa karang siap lah budak ni i nak gomol-gomol.

186.gif image by raracandyfloss 186.gif image by raracandyfloss

i pun terus message and call mieya lepas tu mieya pulak call i and lepas tu macamana entah tak ingat dah. kitaorang plan untuk jumpa masa lunch dekat kampung baru. actually, i tak tahu jalan pergi sana. dulu arwah abah i pernah bawak tapi masa itu i manalah tahu i akan datang lagi ke situ (alasan untuk tidak hafal jalan).

36.gif image by raracandyfloss

dalam pukul 2pm barulah kitaorang bertemu muka. terus jumpa and salam parents mieya, adik-adik mieya. parents dia sporting sangat. untunglah zul dapat bakal mak and abah mertua macam tu. haaa. lepas salam, abah mieya terus ajak ambil makanan. mama dengan adik-adik mieya dah makan dulu. kesian diaorang. syafi lah ni, lambat. (padahal i yang lambat sebab rambut i buat aduan tekanan perasaan).

sambil ambil makanan, i tengok abah mieya and syafi dah rancak berbual. mesra betul. i curi-curi dengar je perbualan diaorang sambil pilih lauk. Ya Allahhhhhh, lauk dekat situ banyakkkkk sangat sampai i rasa macam tak tahu nak makan apa!

mieya nampak malu-malu je masa mula-mula. lepas tu masa makan-makan dah mula mesra. hihi. berbual-bual, rupanya semua siblings mieya pun perempuan, sama macam i.


i dengan siblings mieya. bweheheheheh. sekejap je jumpaaaaaaa! mieya and parents dia pesan dekat i, if i datang kl lagi, mesti datang banting, tidur rumah diaorang. okay i will.


181.gif image by raracandyfloss

lepas tu i dengan syafi pergi timesquare. tengok movie; santau. heh. best jugak cerita ni. tapi ada part kelakar tu memang haruslah satu panggung bergelak ketawa bersama. hihi.

rupanya lepas jumpa mieya tu pun, mieya and her family pergi timesquare jugakkkkk tapi tak ada rezeki jumpa sebab i dah masuk dalam panggung. tak apa, next time jumpa lagiiiiiii. yey.


thankyou mieya sebab bagi gelang ni. i love youuuuuuu so much!

13 comments:

Eyriqazz said...

Gambar di Kampung Baru ke ni?

http://eyriqazz.blogspot.com/

ieQa sWetLuv said...

cute gelang.. =)

Rara said...

Ieqa

Hihi cute kan? ;) Mieya cakap, gelang tu sama dengan dia punya jugak.

Eyriqazz

Yup.

Mieya said...

Amboi perenggan 1st tu panjang gila takda fullstop smpi sesak nafas baca.
Kahkah :D

Nak sambung kejap,
'i pun terus message and call mieya lepas tu mieya pulak call i and lepas tu tanya i dekat mana n i jawab tgh pakai kasut'.
And then kakrara call lagi,'mieya dkt mana?' . Lalu mieya pun jawab 'carilah sendiri'.
Hihi bluek :P

Best sgt dpt jumpa walaupun dpt jumpa sekajap je.
Hope sgt lepas ni dpt jumpa lg.

Kakrara kakak terhebat!
I love u too :-*

Rara said...

Mieya

haaaaaaaa aah kannnnnnn! tengah pakai kasut tu tak boleh blah betul. ngeh ngeh ngeh. siap suruh cari sendiri tauuuu sekali ada depan mata. okay dah malu dahhhhhhh =9

best kan best kan. nanti jumpa lagi tauuuuuu. hihi. insyaAllah panjang umur kita mesti jumpa lagi. tidur sama-sama :P ecewah.

mieya adik yang comel. heee.

Atiekah said...

wahhh kak rara cantik gelang tu..hehehehe ;)

my[s]ara said...

kak rara, its not fair dh jupa ngan mieya. nak jupe dgn die jugak! huhu

Rara said...

Atikah

hihi cantik kannnnnnn <3 i love it.

Mysara

haaaaaaaa pergilah jumpa dia! dia comel tau! :P

ayong said...

rara dah smpai banting, meh dtg jmpe i skali. hehe~ :) hope dpt lepak ngn u lagi. aritu kejap sgt..

Liyanaa. said...

HAHAHA i tak jeles pun sbb i dh jmpe u twice and haritu paling lamaaaaa gila HAHAHHAHA mieya mst jeles kan kan? sampai malam tauuuu kite dating kan yunk? HAHAHAHHAHAHA

Rara said...

Ayong

ehhhh u dekat banting ke my dear? haaaaaaaaa. nanti boleh ajak hangout sama². main bowling, karaoke. fuhh bestnyaaaaaaa!

aah hari tu kejap sangat tetiba *tingggg* u hilanggggg :(

Rara said...

Liyanaa

eh yayang, u bukan dekat kedah ke sekarang ni? :P (takut kalau² hantu yang comment. ekekeke)

eleh eleh mentang² dah jumpa sampai lama² berasmaradana dengan i ecewah. nanti nak jumpa lagi. setiap kali pergi kl nak jumpa u tau? boleh takkk? hahahhahahaha nanti u pengsan asyik tengok muka tak siap i je T__T

ayong said...

heeeeeeee..
i ilang cam chipsmore kan?
haha..
kejap je dah takde.
aah, i kat banting la dear..
hehehe~
:)