Monday, January 25, 2010

Berkabung



Seorang perempuan. Ya, seorang perempuan yang lebih suka menghabiskan masa di dalam rumah sambil berinternet atau menjadi tukang jahit felt, hari ni keluar bersama mama tercintanya ke pejabat pos Gelang Patah. Telah seorang perempuan tersebut bersiap dan Mama mencapai tudung berwarna warni..

"Eh. Kena pakai tudung putih. Kejap heh, nak gosok tudung putih"
"Ala ma. Maknanya orang pun kena pakai tudung ke, ma?
"Ha'ah. Yelah"
"Alaa malaslah keluar. Kena pakai lengan panjang lagi"
"Takyah lengan panjang. Pakai tudung je"

Anak perempuan yang tercomel (comel makna dia bersaiz paling kecil dalam keluarga. bukan muka yang comel heh) telah menggosok tudung putih dan pakai dengan gopoh gapah macam dah terror sangat dah pakai tudung. Memanglah terror. Sepanjang lima tahun di sekolah menengah I memang pakai tudung T_______T

Keluar rumah. Start enjin kereta dan drift. Eh tak tak. Mana boleh drift. Dan memandu. Dah pos itu dan ini, sedang dalam perjalanan ke tempat letak kereta, tiba-tiba Mama menyuarakan sesuatu..

"Manis je pakai tudung"
"Eeee taklah"
"Yelah. Betul. Tak percaya sudah"

Malunya. Muka dah lah pucat tanpa satu make up pun yang terlekat. Okaylah, mommy. InsyaAllah suatu hari nanti :')

18 comments:

Haneem said...

Saya sangat setuju dengan mama anda. Anda sangat sweet bile bertudung. Sweettt sweettt sweeeett sangat u.

=)

Rara said...

Haneem

Alaaaaa betul ke ni Haneem? =( Hihi. Malu I tau tadi tetiba semua orang pandang I pakai tudung. Nak-nak lagi kakak dekat pos office tu. Menyampah tau bila dia macam pandang-pandang :')

nurull said...

my dear.. u mmg comel.. manis bertudung.. pedulikan je org laen yg dok pndg2 ngata2 tuh.. siyes! i x tipu.. u mmg sweet..

Haneem said...

Dieorang terkagum kot. u sweet sgt pakai tdg. Mesti dlm hati dieorang "uhh, sweet pulak minah ni pakai tdg". HAHAH! Pandai2 i je.

Mieya said...

Ya Allah manisnyaaaa kak rara pakai tudunggg . Suka mieya tengok tauuu . Seriously , cantik and manis sangatttt !
=D

Rara said...

Nurull

Hikhik dah dah tammo puji. Malulah i. Gahhhh. I harap sangat I akan pakai tudung cepat T_______T Kena sediakan baju yang sesuai. Tammo nanti dah pakai tudung, baju entahapahapa.

Rara said...

Haneem

Hihi thankyou yayang sebab kuatkan semangat i :') Kakak-kakak tu macam kerek. I tak suka T________T Macam bagus sangatlah dia kerja dekat pos office lepastu nak marah bila I hantar parcel poslaju banyak-banyak. Pfft

Rara said...

Mieya

Alaaaaaaaaa nak tunjuk dekat mama Mieya lah tu kan? T_______T Jangannnnnnnnnnn. Maluuuuuuuuuuu =(

chokilala said...

cuba pakai tudung periuk atau tudung saji, mesti lagi comel. kekeke. jangan marah rarakus. gurau je :P

btw, mmg nice la. hehehe ;)

Rara said...

Cik Cukis

Ahaaaaaaaa I LIKE. Tudung periuk atau tudung saji kan? Comel sangat macam u. Mesti u selalu buat kan masa zaman comot-comot? :P

Eeeeeeeee macam first time je ni u puji i? Ekekekekeke

mysara newrie said...

yup! pe yg ur mom say is true. hehe

ini blog wirdah said...

insyaAllah,nak jgk tgk rara brtudung.maness. wirdah doakan yg terbaek eh :)

Rara said...

Mysara

hihi cubit mysaraaaaaaaaa ^,^ Thanks, you.

Rara said...

Wirdah

insyaAllah, Wirdah. Hihi. Thankyou sebab mendoakan! :D

aina nabillah nadya said...

setuju2 gn mummy kak rara..
akk bertmbh comel pkai tudung..

Lisa said...

alolo, manisnya dia bertudung ;p
habis lah tercabar lisa lepas ni. haha.

btw, your mum's right. comel gilaaaaa!!

mysara newrie said...

hahaha. btul lah kak rara. comey bile pakai tudung. harap2 kak rara pki lah tdung lepas ni ok? sara doakan. amin ~

cik eykameow :) said...

knape kene berkabung? ** blur. HAHA. btw u mmg sweet lah yunk. 1day pown i mmg niat nk berlitup. T__T