Wednesday, January 27, 2010

Felt and baby meow



Ini order yang I dapat daripada beberapa customer. Sengaja nak letak dekat entri ni. Nak tunjuk contoh. Senang kalau customer lain nak order, boleh tunjuk contoh mana satu dia nak.

Oyya, untuk pengetahuan kakak Yonna and kakak Diya, felt names untuk kakak Diya macam nama 'Mira' tu. Tapi kakak Diya punya warna lain T_________T Harap-harap dapatlah siasat siapa 'Rahim' tersebut. Pfft. Suka hati dia je nak curi parcel orang, kan?

Semua item dekat atas ni dijangka tiba kepada tuan masing-masing pada hari ini. Ada yang pos pakai pos laju and ada yang pakai pos ekspress. Hopefully semuanya sampai dengan selamat.


Oyya (lagi), malam tadi after maghrib, Kiki dah mula sakit and mintak dibelai oleh Mama. Gambar di atas adalah beberapa jam sebelum kelahiran anak-anak Kiki.


Pagi tadi, Mama bangun pukul 4am dan tengok Kiki dah beranak dah. Hoorayyyy! Mula-mula keluar dua ekor. Seekor hidup, seekor lagi mati dalam keadaan masih dalam sarung/kantung. Lepas itu keluar lagi dua ekor, juga keadaan yang sama. Seekor hidup, seekor lagi mati dalam keadaan masih dalam sarung/kantung. Yang hidup pulak dibiarkan dengan uri. Nampak sangat Kiki tak tahu apa-apa lagi.


Kiki tengah lemah sekarang. Well, anak Kiki adalah BUKAN anak Oliey T________T

UPDATE: Baby lagi sekor tu mati jugak. Baby tu semua tak cukup bulan lagi sebenarnya :(

19 comments:

Mieya said...

Eh comel nya Kiki tuu. Ewahh bertambah lah anak buah kakrara eh :P

Rara said...

Mieya

Bweheheheh. Ingat tak post kakrara pasal meow yang ada heart shape dekat dada dia? Haaaa tu Kiki lah tuuuu :P Dia ni dengar cakap tau. Lepastu dekat mana Mama ada, dekat situlah dia ada T_________T

Haneem said...

alaaa, kesiannya baby Kiki mati. Dah lah penat beranak. Sakit lagi. Pastu anak mati plak. Kucing adik i pun pernah beranak xcukup bulan. tp kiteorang ckp dia keguguran sbb kecik sgt baby meow tu tp dh ckp sifat dh. tak sggp nk tgk. kesian dia.

T__________T

laila said...

weeee keciknye anak2 kiki
huhu

full of love,keyna said...

majula kak rara :)

comel kucing tu.ade beby skali :D

Rara said...

Haneem

kesian kan sayang? tu baby dia tinggal sekor je T___________T itupun kiki tammo kasi baby dia menyusu :( aah yang ni pon baby dia kecik sangat, rara tak berani tengok apatah lagi nak pegang.

Rara said...

Laila

Aah kecik sangat, la :( Tak sampai hati nak tengok.

Rara said...

Keyna

Thankyou very muchhh, Keynaaaaaa =')

Najwa said...

kak..Najwa punye dah sampai..tp blum bagi duit...

Najwa said...

tp cute sgt..thanks..

ini blog wirdah said...

dah lame tak tgk kucin beranak.huhu.
dulu last kucin i beranak atas riba mak.kitorang tgk la sekor2 anak dia kuar.hoho.

Rara said...

Wirdah

hihi i tak tengok pon kiki beranak T_________T tengok² dah keluar je anaknya. hihi. kesian tau, lemah gila i tengok kiki :( mesti hilang tenaga kan you?

Liyanaa. said...

kesiannyaa kiki T_____________T

bersabar lah ibu kiki. LOL

hoi, busy ke skrg? i pn busyyyyy skrg :(

Rara said...

Yiyin

Aah kesian Kiki, tapi dia bukan kisah pon. Dia tak sayang baby dia langsung T______________T

I tak busy, u yang busy sangat kesian i :(

safiena said...

weee.. tahniah buat Kiki
sape yg jadi bidan tu sis?

wooot.. smakin mengancam ler felt sis tu.i nak tempah gak :) boleh tak sayang?

-N e Y r A- said...

rara, thanks./ fahmi teruja gila tak sabar nak tgk nama u buat tuh AHAHA

Rara said...

Eyra

welcome my dear. Eh macam first time je u mengaku u bukan single HAHAHAHA ;p

tkah. said...

waa. cute. nak jugak bole. hee.

-N e Y r A- said...

ciskek btol rara ni buat statement. HAHAHA i do love him so much. tp tatau ah dia kan? HAHAHA. LDR ain't easy my dear.

ecehh i dah pomote business rara ni worldwide. siap bakal ade customer dr indonesia HAHAHHA