Saturday, January 16, 2010

Felt : Keroppi, hamburger; tiny button juga.



hihi i baru lepas menjahit. heh.

"engkau tak ada kerja lain dah ke rara?"

T________________________T

i kan surirumah sepenuh masa. puii! terus terang sajalah i ni tak bekerja, menjadikan ia sebagai hobi. tak ada masalah, kan?



semalam i berjaya menyiapkan keroppi ini dalam pukul 2.20 pagi. kalau tengok keroppi, mesti ingat yuyu kan? yesssss, yuyu memang penggila karakter kartun keroppi. hik. yuyu order keroppi and tag nama tu. dah siap tapi i lupa nak capture gambar. lagipun biarlah surprise sikit kot :P



pagi tadi i bangun pukul 10 pagi. terus menjahit tanpa makan dan minum. sehingga entri ini ditaip pun, i tak makan minum satu hapa pun lagi. hekhek. i berjaya buat burger menggunakan felt. nyummy nyummy!



and i juga berjaya menjahit biscuits. ceh i sukaaaaaaa sangat bila buat sesuatu yang bercirikan makanan ni. rasa nak ngapppp! nom nom nommm.

and lagi, i nak hoorayy sebab tengahari tadi i dah received parcel yang i order :D









take care everyone and happy weekend! muah muah.

hamburger: rm3
biscuit set: rm4 (5 item)

**harga tak termasuk postage and jenis handphone strap/keychain/ribbon.

23 comments:

amoi said...

lawoo button. amoi nak gak ;pp

Rara said...

Amoi

Nak jugak? Apa maksudnya tu? Nak beli button ke hihi.

Haneem said...

fuhh. lapar i. kiut sgt lah burger tu rara. nyum nyum. ehh. murah btl u jual. kalau kt tmpt lain mau rm5-rm6 1 item. felt kan mahal. T___T

Rara said...

Haneem

Lapar kan? Tsk T____T HAHAHAHA

Murah kan i jual? Sebab buat burger ni tak guna material macam button, ribbon, and manik pun. Tapi kalau nak tambah ribbon, boleh je i tambah free :)

amoi said...

yg bintang2 tu lawa gak.
tingat baju hitam aku yang kosong. kalau jahit kat baju tu mesti comel. haha.

syafi dan shira said...

bb mau burger 2 dgn biskowt 2 taw ...
hehehhe



comel la syg ayg buat ,comel sgt yang...bb doa kan jualan ayg makin lamae makin maju taw syg ...
amin ...

yOnnA said...

kagumnya. T__Y ajar kakak bolehkah? tp akak ni, jahit butang pun tak reti T__T

Rara said...

Amoi

Haha button tu mahal lah bagi aku :( Tapi kenalah beli. Tak boleh kedekut T____T

Rara said...

Syafi Sygg

Thankyou sayang. I love you banyak banyak, muah. Take care.

Rara said...

Kakak Yonna

eh janganlah kagum. Malu rara :"> Eh ajar? Hihi bolehhhhhh =9 Meh sini mehh.

Eleh tipulah tu jahit butang pon tak tahu. Gigit karang!

ini blog wirdah said...

hamburger tu chumell..tetibe rasa lapa bile tgk.heh (^.^)

Yot | is | Yati said...

alaa...i jatuh chenta ngan item2 u yang comel2 tu. kreatif lah. makin lama makin cantik i tgk u punya felt item ni.

Rara said...

Wirdah

comel kan. huwaaaaa i suka sangat tengok walaupun hasil kerja sendiri!

Rara said...

Yot is Yati

hikhik thankyou dear! =D kalau nak order, meh lah orderrrrr hihi

FaraLia said...

salam..

chumill-chumill la felt-felt fabric yg akak wat.. nk order tpi tkut x terbyar lak.. huhuhu.. btw, sume felt mmg sheemaart giler..

Rara said...

FaraLia

salam.

thankyou fara! =D eh takut tak terbayar? ala kakrara jual tak mahal pun tau. hik.

Anonymous said...

macam mane nk beli ?
teringin cgt nk beli y burger 2 , tp sye niy student lar ..
:((

cikyuyu said...

rara :

wahhh.. si katak comey saya tuh! da ade kat blog gula2 yep..
adeh! , ta sabar nak gntung2..
pergh.. nnt nk order yg len lak lah!..
sayagg raraaaa...

Rara said...

Anonyyyyyy

student? hihi kenapa dengan student? :P camana nak beli? just order and bank in ;)

Rara said...

Yuyu

Haaaaaa baru perasan ey. Yuyu, rara pos esok tau. sebab dekat sini pos office tak bukak hari ahad :PP nanti nak order apa lagi? Haaaaa boleh boleh! =D

cayang yuyu jugak~ :*

cikyuyu said...

ahhahhaha :D tgu laaa.. de dwet lebey sket.. bwu leh orderkan?
tp , kena bagi less la dekat uu kan??
aahhhakkss . :P

ishkk.. xsaba mahu gantung kerropi tuh!

eyra said...

rara! kalau iera na mintak rara buat kn panda bole? hehee

Anonymous said...

yew lar xtaw nk bank in cmner .. hehe .