Sunday, January 17, 2010

Felt : One slice cake, please?









cuba teka i buat apa ni dekat atas ni? bweheheheheh. eh, tadi i buat kan, baru i perasan kapas i dah nak dekat habis. kena pergi borong kapas ni. huwaaaaaa malasnya. ada tak online shop yang jual kapas? malasnya i nak keluar pergi beli kapas. dah seronok duduk rumah menghadap felt, gunting, jarum. blog pun dah kurang. tapi tetap sayang, sebab itulah lepas menjahit terus hadap blog T________T





eh hello? sorry. i bukan student yang lukis-lukis apa entah tu heh. i tukang jahit felt yang comel. okay baca. felt yang comel. bukan i. i tak ada comel langsung :P sebelum menjahit, i memang selalunya akan melukis dulu. bila dah lukis baru i tekap dekat atas felt and jahit. lukisan i dekat atas adalah untuk buat 'cream'.


pandangan cake dari atas



tadaaaaaaaa. dah siap cake. bweheheheh. nyummy nyummy! 8-)

felt warna pink yang i sumbat kapas tadi adalah strawberry. hik. and lukisan yang i lakar tadi tu adalah cream di bawah strawberry tersebut.



design cake macam ni sesuailah kalau nak kasi gift untuk birthday, kan? nanti boleh lah i tambah 'happy birthday' ke apa ikut citarasa customer lah :D haaaa nak tambah lilin pun boleh.

sesiapa yang nak order, boleh email i tau. untuk pertanyaan harga, boleh email i atau direct message :)

33 comments:

ღnurull.mrs21ღ said...

sumpah comel... nk ngap2 je rse!!

Rara said...

Nurull

bweheheheh. i punnnnn. terus rasa nak ngap T_______T bakers cottage please? HAHAHAHAH ;)

Dieyna said...

wah, kreatifnya sis rara ni :)
keep it up yeah. hehe.

Mieya said...

Ewahh Cik Raracandyfloss,
makin hari makin banyak dapat order.
Silap haribulan karang jadi kaya pulak Cik Raracandyfloss kita ni.
Hihi.
Comel sgt tauu felt yg Kakrara buat,
creative sungguh.

Yangg,apa kata tukar url blog ni dari Raracandyfloss kepada Rarapenjualfeltyangcomel :D

milimilo said...

omg..sumpah chomel gile..i pon minat menjahit jugak tp bab2 ni belom blaja lg..mmg boleh maju la bisnes ni..

psst:nnti kenduri kawen u bg sorg satu felt yg u jahit ni kt tetamu..hihi

101096 said...

pergh lawaaaa yang teramat sangat.
Siyessss mcm nak mkn je. Tukang jahit dia pon comel ;) ehehe.

Haneem said...

comel comel comel. nak cake jugak. ehh. i pun ada jahit cake jugak. adiah utk adik i. tp xsecute u pny. i xtau nk buat topping apa. last2 i letak sebiji strawberry je. sgt buruk i bt.

=(

Liyanaa. said...

HAHHAHA ;p malas dh nk tgk ni semua comel je la geram i tauuuu HAHAHA ;p

btw bak kata milimilo, u jahit bg tetamu, confirm i kene dpt pling besarr and comell :P

Rara said...

Dieyna

Ahaaa thankyou v muchhhh :')

Rara said...

Mieya

Hamboiiiii panjangnya nama nak buat domain. Eh domain kakrara dah nak kena renew T_______T Sobs. Comel ke? Tq mieya. Mieya banyak membantu jugak! ^,^

Rara said...

Milimilo

Eh jom lah menjahit bersama berkongsi idea. Manalah tahu boleh jadi business partner? Eecewah. Ada rezeki bukak kedai? YaAllahhhhh, jauhnya i fikir :(

Rara said...

101096

Tukang jahit dia tak comel. Muka tak siap lagi :-S

Rara said...

Haneem

heiiii maknanya u pun dah buat strawberry ye? Huwaaaa nak tengok boleh tak? Kasilah piccccc. Tah-tah u buat lagiiiii comel. Nak tengokkkk ;(

Rara said...

Liyanaa

sampai hati malas nak tengok. nasib baik comment. kalau tak i merajuk enam puloh jam. ecececeh tak lah, gurau je.

hoi. buat doorgift heh? ewah ewah cukup pulak tangan i nak buat sensorang, terkangkang² gunting felt HAHAHAHAHAHAH, insyaAllah yang, insyaAllah akan dibuat :D

See Wunny said...

Eh kak rara nih
mcm taw2 je td wani na singgah blog ni sbb baru ingt na order FELT bentuk kek
alih2 da kuar entry psl kek nih
HAHAHA

Rara said...

Wunny

Nak order ke? Hihi. Meh meh order meh ;)

Haneem said...

Serious tak cumel lansung. Strawberry tu i xbt mcm u. i xletak kapas pun. i gam je terus ats cake tu. i nk letak lilin skali tp xkene plak. nnt dh smp tarikh bday adik i nnt i tunjuk. kang xsupriselah pulak.

Rara said...

Haneem

hihihi. takpaaaaa asalkan u baik hati tau sanggup buat untuk adik u. kalau i, err belum tentu tauuuu :P ohh adik u baca blog u ke yayang? ala email lah i. hihik seboleh-boleh kan? huwaaaa taksabar T______T

.siti nur farah. said...

wahh! pndai lah akak rara bt. nway, sweet lah. mcm orgnye jgk. +_+

ini blog wirdah said...

kek itu nampak sedap..
tibe2 terbyg kek kt secret recepi *wink~~

dianna said...

WEH HEBATNYA RARA. DAH 2 MINGGU I TAK HADAP BLOG DENGAN TEKUN, SEMUA ORG DISEKELILING I TELAH MENJADI TEKUN DAN BERTAMBAH RAJIN :)

good luck & keep up the good work rara. comel okay kek. its mean ur imagination tinggi tau. hebat hebat

sasha* said...

wah im amazed.cute je.boleh i book utk hantaran i nanti?
:P

Rara said...

Sasha

hihi. thankyouuu sasha. eh i nak TEReja nama you as "shasha" :P

huwaaaaaaa! untuk hantaran? betul ke boleh buat hantaran? :D ecewah

Rara said...

Farah

Alaaaa tak sweet pun orangnyaaaaa. Masa menjahit dah macam orang hilang anak T_______________T

Rara said...

Dianna

wah terkejutnya i, semua caps lock disebabkan u terkejut macam itu HAHAHAH very the comel lah you! ^,^

Thankyou bagi support! Mmuahhhhhhh!

fyka said...

sumpah comel gler kek tuh...
sukaaa..

sasha* said...

takpe.mane2 pn boleh.sasa pn im ok with it :P.boleh kn buat hiasan hantaran nanti?tak pnh org buat lg ke?takpe kita jd first huhu.u jemputla dtg blog i yg hina tu T_T

fatihahORY ;) said...

siyes comelcantik sangadd
rase nk makan je cake tu ..
kak rara nie pndai laa..


sy tk sukee benang dan jarum
haha,

Cik aiNa said...

comel yunk..boleh order neh.

Rara said...

Cik Aina

meh lah orderrrrrrrr :DD

Angel said...

Wow.. Sangat kreatif.. First time drop sini n terus nmpk benda yg kasi drooling ni.. :) Ure so talented!

Rara said...

Angel

Thankyou Angel :) hihi. u pon boleh buat tau :DD

Dilakochan said...

Alohhh chumilll nye cake tu.
Mcm nk ngap je rase!