Tuesday, January 12, 2010

My new baby



oh hello hello. nak buat announcement sikit. result untuk DiGi Pimp My Day Challenge belum tahu lagi tau. so takyah tanya i apa-apa please. i kecewa lah setiapkali you guys tanya and i kena jawab satu per satu. well biasalah, hadiah pun lumayan so DiGi and Nuffnang kenalah buat result yang terbaik kan.

oh by the way, hari ahad lepas, i dengan family keluar pergi masjid jamek. angah nak beli ribbons untuk hias dulang hantaran dia nanti. yelah orang nak bertunang. i tak mampu nak support sikit, so i berjasalah sikit bawak angah pergi masjid jamek. heh. jasa peluh nama dia. pfft. padahal tak lah berpenat lelah pun T______T

weols masuk SSF lepas tu i terus nampak mini beauty dalam balang. eh. mini beauty ni taklah mini macam yang biasa tu. dia besar tau. before ni kan i pernah beli mini beauty, tapi memang betul-betul mini. tapi yang kali ni dia besar tau :D



see? comel kan dia? kak cujie pun beli satu tau. tapi tammo lah i tunjuk picture mini beauty dia. biar dia sendiri tunjuk dekat blog. hik. kak cujie punya pink color T______T i yang nak dulu, tapi dia nak sangat yang tu, sebagai adik nasiblah i mengalah. bluek.



lepas tu i jalan-jalan lagi on the that day, i jumpa brooch yang comel. eee kalau bab-bab brooch comel ni memang i rembat je tak kiralah berapa harga dia. confirm i akan fikir "NAK, NAK, NAK". heh.



i beli tujuh biji brooch. hik. ada lagi pattern lain tapi i rasa macam mahal pfft. dapat tujuh biji pun jadilah. mula-mula i ingat nak jual saja, tapi tak jadi i rasa sayang menyayang pulak. hekk.



oh by the way, syafi busuk masam i tu (panjang betul nama dia i bagi) masuk magazine. cuba teka magazine apa? cubalah teka, cubalah teka. hesh. pemalas betul you guys ni tahu tak?


*
**
*

tettt. magazine 'JELITA'. i tak surelah pulak betapa 'jelita'nya syafi i tu. setahu i dia cuma macho saja. lol.

pfft. apa salahnya if i nak puji bakal suami i sendiri kan? takda salah kan? okay fine, i tahu i ada hak nak puji dia. wek. ehem. tadi kitaorang pergi jumpa mak andammmm (tammo cerita yang nii. wekk lagiii)





gambar terbaru. haa. baru petang tadi tau. before pergi mydin dengan mama and busu lehan. ecewah ecewah wah wah wah.

okaylah dah penat membebel and you guys pun dah penat baca kan? babai.

18 comments:

Mieya said...

Fuyooo syafi masuk majalah jelitaaa.
Habislah femes lah syafi lepas niii :P

Wewiittt baju kakrara cantik.
Bunga² gituuu :D

PinQib said...

alolo..
comey nye.
dulu pun nk beli.,
tp lg comey sal pakai dreess wana merahh..
heh..
yang pink pun ada..
klu RARA tengok, mesti rasa nak kenen2 kan dengan baby rara tu,,

anisizatyA.J said...

cute gila that brooch. and the doll jugak! :)

Noi❤Alexia❤Lolo said...

HAHAHA.. cam kelakar je bila cakap syafi jelita.. auwwwwwwwwwwww....

Syafi jelita, Rara macho :P ekekeke

Noi❤Alexia❤Lolo said...

HAHAHA.. cam kelakar je bila cakap syafi jelita.. auwwwwwwwwwwww....

Syafi jelita, Rara macho :P ekekeke

Rara said...

Mieya

Haha dia sibuk kan? kakrara masuk mag, dia pun nak masuk T____T LOL.

Eh eh baju tu dah banyak kali pakai apa? Tak perasan eh?

Rara said...

Pinqib

ada yang pakai dress merah polkadot tapi i kurang suka. rambut dia tak cantik hihi.

Liyanaa. said...

KAH KAH KAH syf masuk magazine? syf msuk magazine? magazine apa? JELITAA? whahahaha ;p okay jhtnyaa gelak macam itu HAHAHAHAHA

tak abis abis dengan cermin mata dia tu :P

Rara said...

Anis

Aah brooch tu memang sekali pandang terus nak. Haha. My sister pun nak pastu tak jadi kenapa entah :/

Rara said...

Kak Noi

Hahaha kelakar kan? Very comel kan? Okay jom panggil Syafi jelita jom :D

Rara said...

Liyanaa

HAHAHA comel kan bakal suami i tu? KAH KAH KAH KAH KAH

eh hoi. itulah pasal. dia tu tak habis² dengan spek dia tu. tak faham i. if i cakap tak payah pakai, dia buat muka and marah. kadang² i tegur pun dia tak boleh terima T____T tahulah mahal, tapi takyah lah pakai 24/7 kot? pfft.

Noorlaila Mohamed Nor said...

comelnyaa!
and one more
i nampak desktop putih tu pun smart!!
huhu

chika said...

takleh blah masuk JELITA.
hahahahaha tang mana JELITA nya tuuuuuu.

:P

Rara said...

Laila

hikhik. desktop putih tu baru berusia tiga hari termasuk hari ini di rumah i LOL ;p

Rara said...

Kakak Chika

hahahaha itulah pasal. tapi memang lah kerja syafi ni berkaitan dengan perempuan jelita :DD HAHA

PinQib said...

Rara dear.
please wat tutorial tentang nk wat blackquote..
hehe..
napa x kat page i x jdi.
pleaasee

full of love,keyna said...

wahh,masuk mjalah :D

F I T said...

perghh comel gila pipi patung tu..pandai diorang buat..dengan mulut boolat lagi haha memang comey a