Monday, February 8, 2010

Felt : Winnie The Pooh and announcement.


Macam biasalah. I tengah penat sangat. Jam menunjukkan pukul 12:13am semasa entri ditaip dan I baru sahaja lepas menjahit. I busy sangat sampai tak ada masa nak update blog. Nak makan minum pun terabai. Nasib baik Syafi selalu warning I untuk makan minum. Kalau tak, I sendiri yang merana sebab missed meals. I tak boleh missed meals langsung T_____T Akibatnya sangat teruk, I jadi lembik serta merta, muntah-muntah, sakit perut, lepastu terkulai layu ditasik madu atas katil. Kesian kalau jadi macam itu.

I dah penat. Apakata uols tengok gambar je? Okay kan? Intro pun I dah kasi panjang dah tu. Ha. Ni felt Pooh yang I buatkan untuk customer.




Oh ya. Siapa yang buat order after 9 Februari akan dapat item dia lepas Chinese New Year ya. Sebab I busy dengan Engagement Day my second sister, Angah. She will be engaged on 14 February. Doakan yang baik-baik untuk Angah ye, semoga jodoh dia dengan abang Azam kuat dan disinari dengan kebahagiaan yang tiada tandingan. Amin.

Berbalik kepada order felt names/shape, I still boleh terima order tapi item akan dihantar depends-on-hari-tak-busy-I-lah. Pos yang terakhir (sebelum Chinese New Year) akan dibuat pada 10 Februari, iaitu pagi sebelum I bertolak ke Kuala Lumpur.

And oh, I ada dapat customer yang nak order banyak-banyak tau. Dia buat bisnes cupcakes, so dia nak I buatkan felt cupcakes untuk customer dia as a gift. Alhamdulillah, rezeki I semakin murah. And nanti bolehlah I promote bisnes cupcakes dia tu. And I pun bercadang nak tempah cupcakes jugak ni :P

Eleh konon nak kasi tampal gambar je, tapi bebel jugak macam mak nenek =_____="

P/S: Today is 8th February. Kalau Arwah Abah masih ada, hari ini adalah hari lahir Abah yang ke 50. Macamana lah agaknya muka Abah bila dah menjangkau 50-an kan? Al-Fatihah.

20 comments:

Haneem said...

P/S: Today is 8th February. Kalau Arwah Abah masih ada, hari ini adalah hari lahir Abah yang ke 50. Macamana lah agaknya muka Abah bila dah menjangkau 50-an kan? Al-Fatihah.

dari happy baca entri u ni terus rasa mcm sedih. T___T Al-fatihah.

Nadya ©™ said...

Wahh..makin murah rezeki u eh rara..
No wonder la,sebab servis u pun memang tip top..
Gud luck k..

Al-Fatihah untuk arwah abah u

.rENEx. said...

comeyh..sgt comey pooh tu..
huuu..

✖‿✖

Aisya J said...

Kakrara, ni harga dia berapa? Aisya nak yg kitty! hahah :D

Al-Fatihah <3

ayunaufal said...

salam rara.. sebenanye akk dh lame follow blog rara.. rara ni kretif kan? suke akk nengok hsil2 kerja rara...cute sgt

Rara said...

Haneem

Sorry >,< I pon ingat macam tammo buat sedih tapi I nak readers I tolong sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah Abah :)

Rara said...

Nadya

Ehhh betul ke niii? ;p Tiptop tu taklah sangat. Kalau orang order banyak, I terpaksa lambat sikit hantar T_________T

Thankyou dear.

Rara said...

Aisya J

Anything nak tahu pasal harga ke apa ke, just email me ya :D

Rara said...

Ayunaufal

Salam, kak :) Thankyou sebab suka datang Candyfloss =)) Eh sebenarnya tak ada kreatif sangat tau. Cuma benda macamni nak kena ada bakat melukis sikit. Kalau ada tu, insyaAllah senang je buat dia :P

Rara said...

Renex

Thankyou yang :')

Liyanaa. said...

yayangg, comel gila pooh tu macam kepala je ada badan kene makan buaya HAHAHA

btw yayangg be strong ya ;) syg u tau. alfatihah untuk arwah abah, kalau dia ada, dia sebaya dengan apak i T______________T

Mieya said...

Suka je bila tengok pooh tu tauu. Very the comel :P

Tapi bila baca part last entry rasa macam nak menangis, dah bergenang air mata ni dah T_______T Al-Fatihah.

cikyuyu said...

Al-fatihah untuk arwah abah tuh OK!

:)

semoga rara sekeluarga sentiasa mendapat rahmat olehNya , & rezeki rara semakin bertambah !!

yuyu sentiasa mendoakan kebahagian rara & syafi!!
- nnt leh makan nasi minyak kan kan..

Rara said...

Liyanaa

Hoiii u perli i eh? Whahahhaha T____T Yes sayang, Im strong. Eh hei sebaya ey? Bestnya.

Rara said...

Mieya

Betul ke comel heee ;p

Mieya baru baca, Kak Rara yang merasa =____= Tapi tak apa, ini semua ketentuan Allah SWT.

Rara said...

CikYuyu

Thankyou Yuyu :')

Mieya said...

Tak apa tak apa. Kak rara boleh anggap abah mieya macam abah kak rara tauuu. Kita share eh :P

Rara said...

Mieya

Eish. Mana boleh share ;p Tapi suka dengan abah Mieya. Sporting sangat-sangat! <3

Mieya said...

Boleh je share. Mieya izinkan. HAHAHA :P

ACHNA SHAFIQO said...

hi. new follower here. just nak tanya, u blaja mana wat felt craft ek?