Thursday, February 11, 2010

11 Februari 2010 - Lori membawa arak terbalik di highway ke arah selatan


Salam. Lagi sekali entri I terpaksa meluahkan rasa penat I T________T Eh okay tak payah lah. Setiapkali nak taip diari je asyik cakap penat. Lama-lama diari sendiri menyampah macamana? Tapi I nak uols tahu, semalam, 10 Februari 2010, I bertolak dari JB pukul 10.30am dan selamat sampai ke KL pukul 2pm. Sampai KL terus pergi Giant Taman Permata cari tudung cotton sekolah adik, and lepas tu terus tergesa-gesa ke TM Point, Titiwangsa. Then pergi Keramat, rumah lama I. I sampai rumah kakak I dekat Petaling Jaya lebih kurang pukul 8.30pm. Dan hari ni, 11 Februari, I bertolak dari KL pukul 10.30am dan sampai JB pukul 3pm. I drive seorang. Yes, I nak ulang, I drive seorang T______T

Dan, I bangga setiapkali orang tanya siapa drive, Mama jawab anak dia yang nombor tiga yang drive. Weewitt I rasa macam.. err.. macam bangga lah. Serious tak tipu. Lepas itu orang itu akan puji lah, I terror, I handal, I hebat dan sebagainya. Eh bukan seorang dua ya. Ramai. Ramai okay, I tell you.

Eleh kau ni Rara, tak payah lah nak berlagak sangat. JB-KL-JB bukannya jauh sangat pun. Heh. At least jauh tak jauh pun, I berjaya jugak berdriving dengan gigih. Kalau orang lain, confirm dah penat and perlu berehat sekurang-kurangnya satu hari heh. Kalau lelaki tu aku tak kisah lah, memanglah lelaki kuat. Kalau perempuan macam I ni? :P Yelah yelah, berlagak sikit pon kau nak marah aku, aku-malas-ah-nak-berlagak-lagi-dah. Pfft.


Masa I on the way balik JB tadi, ada accident tau. Okay jangan tanya teruk ke tak, sebab I nak bagitahu ni, lori tu terbalik. Habis masuk longkang. Memang terbalik terus. And lori tu bawak arak T___T I macam rasa driver dia pon minum arak lah kot. Sebab tu lalok ke apa =___=" Perkara macam ni macam kenalah take serious. Janganlah buat main-main. Driving tu baik-baiklah. And yang baru dapat lesen atau baru nak ambil lesen atau kawasan yang sama waktu dengannya, pleaselah, driving dengan betul. Jangan selfish sangat. Eeee I dah selalu kena tau dengan lori-lori yang selfish gila. Eh bas ekspress lagilah selfish. Asyik nak potong sana sini je. Tak fikir kenderaan lain. Dah kenderaan berat tu, dok lah diam kat slow lane. Lemah lah I kalau nak potong tapi ada bas atau lori dekat lane kanan. Kacau betul. Haa tu yang buat I main pancung-pancung memotong ikut lane kiri. Pfft. Terpaksa. Eh tapi tak selalu heh. Jarang-jarang. Bas dengan lori kalau tak nak mengalah nak buat macamana T____T Dia ingat dia bagus. I pun nak ingat I bagus jugak hek.


Muka ni tak yah explain pon tahu dah. Dia penat tapi dia poyo sangat nak buat muka kegembiraan tak terkata. Bweheheheh.


On the way balik JB jugak, I dengan family semua singgah Yong Peng (U) - Bukan untuk tontonan umum, tapi Utara. Angah order cupcakes dekat situ and kenalah pergi ambil. And kawasan kampung dia macam best lah. Tenang je. Tapi kawasan dia, banyaknya lori keluar masuk (-________-") Pulak tu, macam I cakap, eh taip tadi lah, semua pun selfish memanjang! Ggr.

Okay dah penat dah penat dah penat. I banyak order felt tak siap lagi. After 16hb baru I boleh sent item. I pun cuti jugak. Kalau tak kerana Angah I nak tunang, takda maknanya I nak cuti. I dah buat dah siap semua. Tapi Ahad ni, Angah I tunang. So keadaan rumah agak kelam kabut lah. Dah lah Amy's Bridal tu nak pasang pelamin awal. Kenduri hari Ahad, hari Khamis dah pasang pelamin :D

P/S : Btw, kejap lagi, Syafi and friends nak bertolak dari KL ke Kluang, Johor pukul 4am ni. Doakan semuanya dalam keadaan yang baik-baik dan selamat ya. Perlukan doa semua orang. Thanks. And esok seharian diaorang dekat Kluang. And then hari Sabtu baru gerak datang sini. Yay.

4 comments:

ღnurull.mrs21ღ said...

syafi ade ape kt kluang?!

Rara said...

Nurull

yayang, Syafi pergi Kluang saja-saja. Rumah nenek kawan dia ;p Sebab kalau terus saja dari KL-JB, macam penatlah, memasing naik motor T_____________T

Liyanaa. said...

phewww. i risau betul la u dari jb-kljb alone tak ada kawan T_____________________T macam mana i tak bangga nak cakap kawan i nama rara boleh bawak sorg2 dr jb-kl-jb sorg2 mcm mana i tak bangga macam mana? eceh aku pulak over HAHAHAHAHAHA

alhamdullilah semua selamat. fuhh u mst busy gilaa nnt T___________________T

Rara said...

Liyanaa

Yiyin yayang <3 Thankyou sebab merisaukan keadaan I tapi macam takda sapa faham T___T Ecewah padahal I dilayan semacam Queen yang semua orang risaukan pemakanan I dan semuanya lah. Hhihi. Paksa I tidur awal padahal mata I tak boleh tidur :(

Hoi thankyou jugakkkk sebab bangga dengan I. Ewahhh I lagi lah bangga dengan diri sendiri. Dah lah rumah I ni bukannya JB yang dekat-dekat dengan KL. Jauh gila hoi. Meh lah datang sini kalau nak tahu betapa jauh :P Betul-betul dekat hujung JB yang nak masuk Singapore dah wkakkaakakaka T_______T

Alhamdulillah selamat. And thanks sebab suruh I hati-hati-hati. Eekekeke sayang youuu muahh :D