Wednesday, October 22, 2008

//134

Wah macam rendu nak menggila post tapi skrg tibatiba da ada anak pulak. Bhaha. Itu adalah Ahmad Haikal. Anak sulung kepada kakak sulung Rara, tafaham? :smiley22: Macam aneh aneh sbb da lama ta jaga budakbudak, tapi Haikal tapenah berubah, dia memang suka dengan Rara taw. Tak tipu :smiley23: Sayang Ahmad Haikal amat sangat sebab dia kan anak buah pertama Rara (:

Haa Rara nak tunjuk 2 in 1 bag HK Bag tu boleh jadi handbag and boleh jadi sling bag tp lagi comel bila jadikan ia sling bag :smiley4:



Haa comel comel tak? Ni Angah Mama yang suruh beli. Sebab ada satu kedai kat Temerloh tuh like cute stuff heaven taw, pastu ada satu tempat ni semua HK Bole gila bila tengok semua itu. Bhahah :smiley19: Teruja amat aww

Then, kat kedai tu jugak ada jumpa sticker keyboard, comel tapi just nak simpan jea sbb lappy Rara kan da ade sticker keyboard tuh. Haa HK lagi Seronok sangat bila tengok banyakbanyak, dah la murah pulak tu, mase Mama belikan aritu RM20 kat JB. Bila Rara tengok kat Temerloh tuh, RM3.90 je taw. Tapi takesah la, yg murah pun kuantiti cam ta okay sgt lah :smiley17:



Hee dia macam ikut susunan kan? Memang sweet tp mcm utk PC nye keyboard jea kan? Tengoklah enter tu, mana ada lappy enter centuh.



Ni pulak pic masa tengah tunggu komuter kat KL Sentral, mase tu nak pergi UPM Serdang sbb nk tgk Angah konvo. Tapi Rara dapat tengok kat TV jea la sebab kan just 2 org je boleh masuk utk mewakili seorang graduan :smiley18: Rara ditugaskan utk menjaga Haikal && Adik Rara jea la kat luar tu. Nasib baik sampai jea terus dapat kerusi utk duduk and Haikal pon tabanyak kerenah. So duduk sekali ngan Abg Nizam BF Angah. Memula ktorg duduk kat situ, Abg Nizam ckp tak selesa. Sakit pinggang okay. Bhaha. Pastu Abg Nizam ajak ktorg pergi kt kereta itam legam itu, kereta baru Abg Nizam, adoyy susah na masuk sbb hanya 2 pintu. Tapi seronok gila sebab kereta itu kereta baru :smiley13: Tengok pic itu, memasing pegang bunga kan? :smiley25: Sbb permintaan Angah, kalau bole dia nak bunga setiap sorang, amek kau semua, pastu talarat nak pegang wkakaka

Utk 1st day Haikal kat sini, Haikal ditemani oleh Mawi aka cucu kepada Pak Itam. So, riuh rendah umah ni. Biaselah budakbudak berebut harta :smiley12: Tapi sebagai makcik kepada Haikal, mestilah tetap akan pertahankan Haikal :smiley21: Rasa seronok gilaaa Haikal ada kat sini. Bila adik Rara school, tadelah bosan sangat. Sebab Haikal ni kuat membebel jugak, kadangkadang dia banyak tanya macam seronok nak jawab sebab rasanya dia macam makin membesar. Ohh mcm2 dia makan hari ni, nasi lemak, pastu Rara makan nasi lauk sotong n ikan pun, Rara suap dia, dia nak jugak, pastu makan curry puff lagi. Seronok tengok Haikal makan sebab Haikal memang susah amat nak makan. Tapi apepun, buat kakak tersayam merangkum si Ummi Haikal, sila jangan bersusah hati, sebab Haikal amat baikbaik disini :smiley5:

10 comments:

cikyuyu said...

ekk. comey lolh beg tuhh! nyahh.. jeles2. nk beg kerropi..

shirarara said...

keroppi pon banyak gila kat kedai tu
tapi rara ingat nak belikan uu sticker keyboard lappy,
tunggu yuyu ade lappy nnt eh yayam

Cujie said...

siler menjaga anak ku itew dengan amat baik... jangan defence sangat dia kalau dia buat salah. Salah tetap salah kena juga hukum. Nanti dia naik lemak pula. Dont' spoil him so much...

cikyuyu said...

oke3.. yups! nnt uu da beli lappy.. uu bgtaw taw.. hahha! cm sengal jekr nk mtyk sticker tuhh.. kah3

shirarara said...

kaka cujie, haikal buat salah tu kira cam biase la kan. sebab dia budakbudak, lgpun haikal tu kalau kena mara lagi dia mengamuk. tadi dia mengamuk2 sikit sebab dia nak benang kait mak, bhaha. pastu mak bg dia segumpal benang kait. wkakaka

shirarara said...

sticker lappy nih cam comel
nak type pon best sebab timbul timbul
bhahaha
nanti besday yuyu, rara pulak kasi adiah taw dear
sayang yuyu :-*

cikyuyu said...

ngeh3..
senyum riang ku bila BFF akan mghadiahkan aku sticker kerrpi haha.
lambt nye besday guee.. nyahh! :D

queenrara said...

hikhik. beli lh lappy cecepat.
nanti rara hadiahkan keroppi betul2 nk? wkakaka. mase ujan byk keroppi keluar dari longkang :P

nana said...

canteknye beg tu!!
jeleznye sy~
>.<

queenrara said...

husna yayang, hee :P
cantek ey ?
tatau lah
tp mase kak rara pakai beg tu,
orang sume pandang2 beg jea
bukan nak pandang kak rara wkakaka