Monday, November 10, 2008

//151

Selamat petang, cuaca sangat sejuk hari ni sebab hujan tak berhenti dari pagi Sekarang ini hujan dah berhenti tapi still menggigil kesejukan lah. Sepatutnya hari ni Rara and Mama nak keluar town tapi kalau macam ni tak jadilah

Actually hari ni dah dapat dah contoh perca kain yang Juanita pos kan. Warna bronze tu ala ala emas, cantik lah warna tu Thanks to Juanita sebab susah susah pos perca kain tu. Insya Allah kalau ada kesempatan, kitaorang buatlah baju nya okay



Ni nak share pasal keitai yang pernah Rara gunakan since guna keitai sebab Husna asyik bertanyakan tentang keitai yang Rara guna sekarang

Gambar di atas adalah yang pernah digunakan

1. NOKIA 3310
Memiliki handphone yang pertama iaitu Nokia 3310 pada 25 December 2002. Pada mulanya handphone ini adalah milik kepada kakak pertama dan kemudian diwasiatkan pula kepada Rara. Yaa, memang cikai je kan handphone pertama tapi masa tu handphone ni tiptop lah kan. Kalau keluar agak bangga sebab dalam group kawan kawan, Rara yang pertama memakai handphone :P Handphone ini pergi mana ye? Rara pun tak ingatlah. Mungkin di trade in kot?

2. NOKIA BUTTERFLY
Tak ingatlah apa model handphone ni, ramai panggil Butterfly je. Handphone ni memang smart je sebab size yang kecil dan nipis. Handphone ini juga telah diwasiatkan oleh kakak pertama Tapi jodoh dengan butterfly ni tak lama.. Handphone ni hilang kat Cyber Cafe berdekatan Jumma, Setiawangsa. Memang sedih sangat sebab bukan atas kecuaian sendiri. Sebab kawan Rara cakap nak tengok handphone, bila dia tengah tengok Rara pergi bayar kat kat tauke CC tu lepastu terus keluar. Ingatkan kawan tu bawak sekali handphone Rara, tapi malangnya dia tinggalkan kat atas meja komputer tu

3. PANASONIC
Dibelikan oleh arwah Abah tersayang keesokan hari selepas kehilangan butterfly. Handphone ni juga tak ingatlah apa model tapi amat kecil dan comel. Masa pakai tu, ramai tegur sebab Rara gantung kat leher, orang akan cakap "Sesuai lah dengan si pemakai, kecil dan comel!" Hehe. Tapi handphone ni tak berapa bagus pulak sebab keypad terlalu kecil dan sangat tak best. Jadi Rara pulak wasiatkan kepada kakak pertama Agagagaga

4. NOKIA 3660
Wahh handphone ini sangat best lah walaupun size agak besar. Masa tu handphone ni top jugak. Sebabnya masa tu Rara berkawan dengan budak budak Pangsapuri ATM Setiawangsa tu, diaorang sangat mahu memiliki handphone ni, jadi rasa agak berbangga sebab dapat memiliki handphone ni. Act, handphone ni dihadiahkan masa birthday Rara pada tahun 2004 oleh bekas tupperware

5. NOKIA NGAGE QD
Handphone ini dibelikan oleh Mama tersayang selepas insiden putus hubungan dengan bekas tupperware; dia mintak balik Nokia 3660, yaa sangat buruk siku! Hahaha tapi takpelah, telah dipulangkan secara balas dendam dan Rara dapat QD pulak. Wahh handphone ni agak bertahan lama hingga ke masuk alam college lah. Lepas tu agak tak best bila ada classmate pakai handphone yang sama dan terus trade in QD ini

6. MOTOROLA V3
Handphone special edition Pink ini telah dimiliki selepas Rara membagitahu arwah Abah yang Rara teringin sangat nak handphone Motorola ini. Tanpa sebarang rengekan atau merajuk, arwah Abah membelikannya dengan cara yang surprises bila arwah Abah membawa Rara ke kedai handphone dan terus mencari cari handphone ini. Dan untuk pengetahuan kawan kawan, handphone ini adalah yang terakhir pemberian arwah Abah dan masih digunakan hingga sekarang

7. NOKIA N73
Ahh mula mula merengek jugak kat Mama nak handphone ini selepas rasa gian nak membeli handphone baru Tapi sangat tak best lah bila handphone ni terlalu besar dan tak sesuai untuk tangan yang comel ni nak memegang jadi handphone ini hanya bertahan hampir dua bulan sahaja dengan Rara dan selepas itu ia di trade in agagagaga

8. SONY ERICSON W580i
Haaa inilah handphone yang sedang digunakan sekarang Berwarna pink yang cantik dan sangat best lah. Susah nak calar. Sudah digunakan beberapa bulan tapi satu calar pun tiada ok. Hehe. Bukan sebab pandai jaga tapi memang jenis skin handphone yang susah untuk calar. Sangat cantik dan menarik lah sebab bila dalam LRT atau bas, orang akan tegur "Cantik handphone awak!"


Aaaaaa penatnyaaa penatnyaaa type semua ni Tapi happy sangat sebab dapat shared something hehehe

29 comments:

nana said...

kak rara,sy mcm beminat dgn number 6 tu..okeh ke?
tp yg number 8 tu slide..
sy xbrape suke..

nana said...

sbb skang da pakai slide..

Lolipop Manis -Syud- said...

pasal tepon number 6 uh sedey la..
terharu dibuatnye ;(

tepon number 8 itu pulak,
mmg cantik !

Fizz said...

waa.. best²... 8 kali tukau... tp 2 still maintain... hehe... warna pun maintain.. pink mcm blog nih.. kekeke...

santik la yg no8... ;))

queenrara said...

nana dear :D

oh bkenan yg tu ke?ahah.beli jela yg dlm entry nana tu.kwn kak rara pkai smart taw sbb flip kan.hee.

queenrara said...

lolipop manis syud :P

aah memang sedih lah
tapi hp tu pernah masuk air
masa tu naik motor dalam hujan
teruk sampai takleh bukak lgsung taw
tp repair takira mahal camne pun
sbb itulah pemberian terakhir arwah abah

queenrara said...

fizz dear :P

hikkk ! 8 kali tukar sebab orang support bole laa kan :P
takpernah guna duit sendiri pun :P
smpai skrg ni pun still mama tanggung

no 8 santik kan? :P

Ynn bt Ainul said...

haha. i tukar dlm 4 ke 5 kali je. u ah advance. cm nk wt gk je bahah :P

oh, num6 mcm boyf pnya. tp die dark blue. lelaki kan :P

queenrara said...

ynn bt ainul dear :P heeee

wahaha. tukar 4 ke 5 kali? ok lh tu , mcm kawan i, dia just penah pakai satu hp je tau. itupun hp nokia yg biasa tu je. bukan color screen . nk wt gak? jom jom! :D

ohh no6 sama ng boyf u kah? eheee. yelaa laki takkan nak pakai pink pink kan :P

ღ~n0n0i~ღ said...

waa..byknye hp dlm sejarah idop die..hihihi..
kakn0i suka yg kaler pink tu..
esp 8!
weeheee... pink mmg sweeeeeeet kan kan kan

queenrara said...

yessss betul betul kak noiiii!
pink memang sweettttt :P
tp masih ada lagi yang ta sukakan pink tau :(

Juice said...

wah rase cam berminat plak nak pakat yg no 8 tue...brape ek harge?
skrg palkai yg no 1 coz fon rosak.

cikyuyu said...

wah! rara ku yayam. sgt byk hp mu.. ohh. mgalahkan ku ini. uu mcm rara gaks. bpe kali nth tkr hp nihh,
hehe.

tp, yg 1st tuhh.. uu pkai mse form 4. sbb gila sgt nk pkai hp! nah, mak beli && share ngn mak pkai hp tuh. wahahaha!!
lps abes SPM, usaha sendiri cr dwet. pkai hp mahal2! haha smpaikan mak bising2 coz asyk tkr hp..

pnh 1 kali kantoi ngn mak. tkr hp bwu sbb takot mak marah!~ hehe
lari lari :B

skunk nih pkai hp N1200 && SE W660i. yg kaler PINK tuhh. awww! kopem rara sgt teruja kaler pink. ngeee. cantik sgt cantik taw!

N3310
N1100
N1110
N1600
N2310
N6600
N600- yg nih aku lupe lah! sbb bodo bangang tuh curik hp aku. haah! die ambk * N5300 aku. ngok!
N5300
N1200
SEw660i

coming soon.. nk beli hp laen lak. agagga!~

knp uu pkai hp byk2? sbb dulu uu keje kat kdai hp lahh...

queenrara said...

kak juice dear :P
err. SE banyak la keluaran warna pink
lagi latest pun ada
hp rara tu tetap cantik dihati taw :P
kak juice belila yang latest latest tu
nanti dpt share pulak kan :D

queenrara said...

yuyu sayanggg :P

ahahaha rara taw la kenapa ..
rara taw yuyu dulu keje kedai hp
kihkihkih
mesti senang dpt murah kn kn :DD

cikyuyu said...

hahah! rara yayam :)
yerlaa.. smpai hp bwu uu dulu pgg && belek2 . pas2 mtk kat tokey nk beli hp tuhh. hahha!~

ღ~n0n0i~ღ said...

biase la tu~
x sume suka pink.. hihi..
citarasa tiap org kan beza..

tp kan.. biasenya kan..
org yg ske pink ni cute cam kaler pink gak..kihkihkih =P

queenrara said...

yelaa , ada orang kan kak noi ,
dia tasuka pink pastu kutuk kutuk
cakap macam piggy la apa la ,
rasa cam nak tajang jea kan kan
kalau tasuka tayah la kutuk kan :(

haa? org yang suka pink cute cam pink?
tapi rara ta cute cemane T.T

ღ~n0n0i~ღ said...

pink dikaitkn ngn piggy?
org tu dengki tu...
bia je la org camtu~ tau nk kutuk org je..ske ati la nak ske kaler ape..hihihi =)

rara cute le.. ^,^v
pe plak xcute..isk3...

queenrara said...

itulah kak noi
kekadang mcm marah tau
especially yang peminat warna biru
kebanyakkannya anti pink
kita yang minat pink
tengok warna biru cam biasa je
tade nak kutuk2 .
sebab kita sendiri tahu kan,
tiap orang lain citarasa nya
heheee

chokilala said...

menyampah tgk entry ni. sbb i xbanyak hp. i sampai skrg pakai nokia 3200 tau. nokia air mata. tu la yg paling hebat. btw, sume org bermula dgn 3310 kan? mmg wajeb satu ketika dulu. hehe

queenrara said...

cik cukis paku pakis , rawr :P

tabaik menyampah aww
aura kejelesan ey ?
3200 yang manakah ey? hee
aah lah . kebanyakkan bermula
dengan 3310 hihi :P

chokilala said...

tapi hp zaman dinasour tu la gak yang banyak berjasa. kisah cinta hebat i sume banyak dgn tu. bape byk skandal i dulu time i tgh pakai 3310. kehkeh. mmg sangat bagus dan berjasa. main game ular pun sangat seronot. kehkeh!

queenrara said...

cik cukis paku pakis ngeh ngeh :P

memanglah sebab hp dinasour tu la yang paling senang dijaga kan kan. nokia 3310 tu keluaran pertama hp ber'vibrate' ke ek? entah lh tak igt,hehe. pastu anta picture message memacam. skrg anta MMS je ahaha :P mula mula pakai hp memang banyak scandal kan. ramai kawan. tah datang dr memana alam tah hikhik

ღ~n0n0i~ღ said...

hihi.. kakn0i suke gak kaler blue..
tah le..rasanya sume kaler pon kaknoi ske..even gray,black,brown!
tp lg ske purple & pink..sbb rasa cam sweet jer..

p/s: reply dr ofiz ni.. sambil tggu bos komen keje yg akak da bwat td..mudah2an la xde salah..naaaaaanntuuuukknye..nak titun..wawawa T.T

queenrara said...

kak noi,
adoyy keje sampai time time camni ke?
uwaa memang sangat kepenatan lah cmtu
keep it up okay! :D
goodluck hee

bg rara, semua color pun cantik
but sukaaaaa sangat warna pink, putih + purple heee :DD
cantik kn kn

Mieya said...

hp no 8 sgt cantek ;D

queenrara said...

aww thx ;)

Mieya said...

hp no 8 sgt cantek ;D