Wednesday, November 19, 2008

//156



HAHA story kali ni pasal seorang kawan Kenal dia ni takda la lama sangat, baru jugak laa. Tapi selalu jugak berborak ngan dia through YM, SMS & call. Ok lah, konon konon nama dia Tipah. Tipah ni dulu single tau. Dia memang la ada cam scandal, pastu cam ex-boyf dia pun selalu jugak contact dia. Satu hari tu, dia cakap camni taw ngan Rara, "Single best, takyah susah susah fikir boyf" Lepastu dia start la cerita pasal single life Dalam hati Rara macam berkata jugak "Eh, dia ni cam nak suruh aku single cam dia je?" Sebab kan, dia cam mengatakan single life tu hebat dan seronok. Pada Rara pulak, single or couple, dua dua ada kelebihan masing masing, betul tak? So buat apa nak compared? Memanglah di akui, bila Rara single, duit tu sentiasa ada & kalau habiskan duit pun, untuk diri kita sorang. But kalau couple kan, kita bahagia sebab disayangi oleh seseorang? *Mengeluh*

Then, one day ni, dengar cerita, dia couple balik dengan ex-boyf dia dia punya lah *bahagia. Tunjuk sangat la yang dia tuh sedang in love Berbunga-bunga bagai kononnya. Tag kat YM, myspacing suma macam dia tu memang fall in love lah kan. Masa tuh macam nak sound je "Kenapa couple, kenapa tak single sampai mati?" Agagaga. Tapi tak pa la kan, as a friend, doakan jelah kebahagiaan dia Tengah best je tengok dia dalam kebahagiaan kononnya dia membagitahu yang dia dah brake off. HAHA. What happen dengan Tipah Bahagia? Sumpah cakap. Macam nak gelakkan besar2 kat dia. Tapi takpalah, bagi semangat kat dia. Macam2 nasihat jugak, then dia cakap dia dah Fine lah, alhamdulillah.

Yaa, Rara jugak pernah fall in love & brake off Adatlah kan? Tapi takyah lah cakap berbangga2 dengan single life tu. Bila dah brake off? Macam pokok tak cukup air. HAHA :P *Simpati* Simpati jugak dengan diri sendiri sebab pernah jugak brake off, but at least, Rara tapernah membangga bila hidup single ok

Haaa lepastu ada la beberapa bulan yang lepas tuh, dalam tiga bulan lepas kot, dia cakap dia dah ada boyf HAHA aneh betul. Masa lepas brake off aritu bukan main lagi. Bila tanya "Tipah, kau dengan sapa sekarang?" Laju je jawab "Belum masa. Nak study dulu. Lagipun leceh lah ada boyf" Ahahaha. Kelakar betul Tipah ni. Tah apa apa lah camtu. Lepas tu bila Tipah dah bercouple sekarang, mensibuk bercerita tentang kekasih hati. Bangga plus riak. Bukan main lagi, ke sana ke mari, jaja nama boyf. Bila orang sibuk cerita pasal boyf orang, dia tetiba nak cerita pasal boyf dia jugakkkkk. As a friends, layan jelaaaaa :P

Bukan pasal ni je agak kurang suka dia, tapi dia tu cakap lebih sangat. Masa tu Rara sibuk cerita pasal warna favourite Rara, pink. Then dia cakap "Eh kau suka pink, kalau camtu aku nak bagi piggy lah kat kau. Piggy kan pink!" ***Lepastu sekarang dia pun suka pink, cerita apakahhhhhhh

14 comments:

oh Ynn said...

heee biasa lh tu, die jeles u ad bf, tu ckp cmtu, then bile de bf trus belagak, show off. pastu break nanges2 pastu jeles lg then show off then nanges. berpusing2 smpai mampus. hahahahahaha

queenrara said...

ahahaha :DD
itulah. ee i tasuka jenis orang camni
booo sama diaaaa
ahahaha :D
buat malu jea orang camni

ღ~n0n0i~ღ said...

gosip apa ka ini??? hihi..

kakn0i ada gak kwn camni..
cam nk mnunjuk2 apa yg dia ada, dia pandai, dia terer, dia byk duit!
hmm..kdg tu.x pndi pon ngaku pndi..
pastu kalo bg pendapat nk kta dgr je pendapat dia T.T
haishh so annoying!
then, suka mpertikaikn ape yg kita suka, apa yg kita buat & apa yg kita ada.
skrg ni, juz ignore her!
and my life happily ever after! hahaha ^^

queenrara said...

betul tu kak noi. suka sgt mempertikaikan apa yang kita ada, kita suka dan kita buat :)
perfect sangat kah dia? -____-
memang tak patut sgt org camni
suka melemahkan semangat org lain,
merendah2kan org lain.
kalau memang pun pandai, tapayah nak show off. tembak tetek baru tahu sampai berlubang wkakaw :P
nasib baik rara jenis yg boleh la jugak jaga hati orang , kalau tak, kena sound habis2an jea :P

kHaLwAnIeY AiSyA said...

menunjuk larh si tipah tue. perasan bagus.
adei..
len kali jgn douk simpan dlm hati..
semb0r jerk dpn2.
kasi terbeliak mata dye.
kakaka!

queenrara said...

khalwaniey aisya :P

hee itulah kalau i ni jenis mulut laser, memang la slumber je cakap kat dia. biar dia rasa. tu skrg tengah hangat bercinta, bila kita ni cakap sikit, mulalah berbangga2 yang dia itu la ini la. geli je. orang yang dah bertahun2 couple tade nak bangga riak camtu. pastu masa single, tanampak pun nak jiwang2, bila dah BAHAGIA kononnya, layan jiwang kemain ahahaha :D
pastu rendah2kan orang plak hee tengok je laaa tu sampai bilaaaa

epalgreen said...

rara..
die kn sbnrnye..
nk rse sebgs rara kott..
xleh tgk rara lebey dr die..
dusshhh!
ketuk kaki die jum!
heheeehe

queenrara said...

eira dear :))
hee yelah tuu kot. jeles tak btempat lepastu nak membangga diri hish jum jum ketuk kaki dan mulut dia :DD

ღ~n0n0i~ღ said...

bape tahun dia c0uple smpi nk nunjuk2 camtu, rara???
bg kakn0i kn..kal0 ada b0yf bkn la suatu yg mbanggakn sgt pon.. bangga2 le jgk,tp kalo nk sh0w off tu..haishh.. xyah ler!
len la kalo ada hubby, canang la 1 dunia pon.. kih3 ^,~

queenrara said...

ala sis, sbnrnya rara tulis tu tukar2 sikit pun :) rara ckp dalam tiga bulan lepas kan dorang couple, padahal baru je, sebulan pun tak sampai lg. dorang tengah countdown la tu nak smpai sebulan kot. HAHAHA yelah, malas nak tulis bebetul, kang terasa bebetul pulak en. hee. mmg lah boleh bangga, tp jangan lah nampak sgt, ni tak, mcm tah pape. mcm tapenah jumpa lelaki je. orang tanya "kau dah makan ke?" dia jawab "blm lg, tp td teman boyf makan" ala gediknyaa. org tak tny pun boyf dia dh mkn belum. ee geli lh cmtu. hope dia berubah la. kalau nak tnjuk syg sgt kt bf baru dia tu pun agak2 la. kak noi nak tahu x, bila kita cakap camni kan "kalau nnt gaduh ke apa ke, jgn lh ego sgt" pastu nnt dia jawab "takkan gaduh punya. kalau gaduh nak cpt2 settlekan" ee nak tmuntah. bluwekkk

ღ~n0n0i~ღ said...

juz ignore her!
org mcm tu mmg patut kena ignore jer.. haha..kalo layan nnt TERmuntah le plak kn =P *LOL*

queenrara said...

ahahah :D ialah tu, skg ni ignored je dia. dia mmg baik. suka tlg org suma tp perangai dia yang show off boyf tu buat org menyampah jea ! rara rasa bukan rara je menyampah dengan dia sejak akhir2 ni, ramai org pun menyampah :D

ღ~n0n0i~ღ said...

huhu..
i know wat the feeling...
kakn0i pon ada feel yg sama kt sorg mmber ni.. she juz too annoying la T.T
da byk kali da try buang prasaan nyampah ni tp ada gak..haishhh.. x ske x ske x ske!!!!!
xpe la.. bia je la.. tu rezeki dia la ada boyf! janji kta bahagia,wat hal sdiri suda! haha

cane la nk buang rasa nyampah kat ssorg ek??? rasa cam x beshhh je..

queenrara said...

hee :P
tu laa. dlu rara suka la ngan dia
dia pun banyak tolong suma
but, shira igt lagi,
masa tu shira ada selisih fhm ngan someone ni
tipah tu cakap cam berbelah bagi je
nak sebelahkan rara atau girl tu
then rara cam terasa
dia tak patut ckp camtu
and tapatut belahkan sapa2
kalau betul dia kawan kan
hee takpa la. tanpa dia pun,
rara boleh je idup :)))