Friday, November 21, 2008

//158

Alhamdulillah. Rara dah selamat sampai kat KL semalam, masa on the way hujan lebat dan sangat mensejukkan lah, menggigil habis lah. Sila peluk Rara sekarang. Okay, sudah lah tu :P Agagaga. Semalam sangat mempenatkan lah. Rasa nak tidur 24 jam tapi oleh kerana cuaca di rumah kakak ini sangat sejuk, yaa, rumah beliau adalah yang paling atas *Menggigil* Sekarang Rara di Petaling Jaya yang sangat tak best ahahaha :D Kau janganlah marah kakak, aku tasaba nak pergi berjalan sakan semua

Kali ni nak berjalan habis habisan. Nak ajak Mama pergi Keramat bagai, tapi sekarang tak boleh lagi lah. Mama sekarang tak berapa sihat, ya, mungkin demam T_T Sila mendoakan Mama cepat sihat okay? Hee. Bila dah sampai KL, fikiran ni tak lain tak bukan nak pergi geledah Timesquare hahahahaha :P

Semalam kan, masa Angah sampai, bawak plastik ToysRus bukan main besar lagi. Adik bukanlah main suka menjerit keriangan bila nampak seorang seeokor bayi hidup, lah! Hee. Bukan Adik je yang main, kakak kakak dia juga semua main, tak terkecuali bakal abang ipar agagagagaga :D Abg Nizam, best bukan main baby alive? Haha, Mama pun! Mama pun! Beliau juga bermain bersama. Masing masing terpegun habis bila baby tu nak buang najis semua dan bercakap cakap, mulut baby itu kuat membebel lah :P Jom lah kita tengok baby comel itu, ahli baru dalam family whahaha :)




Tengok lah tangan dan kaki dia, macam bayi betul, kan? Hee. Sangat comel lah! :P Angah membelikannya atas permintaan Adik Hee. Harga sebenar RM299.90 tapi ada discount pastu dpt lah RM244.90. Hee. Sangat best lah bila tengok baby tu bercakap. Ada cadangan nama untuk bayi ini tak Taktahu nak bagi baby tu nama apa :P

Baby tu cakap cakap dan menyanyi lagu tapi pelat sedikit lah kan katapun bayi :) "I love you, Mummy!" dan lagi lagi "Mummy! I'm hungry!" Hahahahaha banyak lagi lah dia bercakap cakap hee jom jom lah main bersama. Cepat lah beli okay?

30 comments:

oh Ynn said...

sila bg nama dia Ynn kan manis :DD

nxt week i/allah ynn pegi ts :D

queenrara said...

eh oh Ynn
wahaahauu :P
sapakah Ynn kan manis itu haaa?
*takenal* sorry ahahaha

nxt week ? aww. nak meet nak meet pls :P
ajak lah fwzQram, awww :DD

oh Ynn said...

heee i tasure tp confirm bkan dgn fwzQram yg bushuk ituuuuww :D bhaha dgn hsmate i si ayun tp x confirm lg, mls nk pegiberduaan shj tngk lh nnt :P

*merajuk u taknal ynn Kn manis ituuu

queenrara said...

eh oh Ynn :P

hee ala sure kan lah please :)
nanti boleh jumpa 5minit pon takpa laa asal dpt snap snap pic gedik ngan u. aww :D hee. pastu nnt boleh lah memshopping sedikit barang bersamaan :D

*ahh. i takenal oh. i kenal fwzynn sahajaaaaa

Anonymous said...

wah!!
da lame saye inginkan baby alive tuh..
tp x mampu nk beli..
huwa..!!
>>pinjam bolei??<<

queenrara said...

anonymous?

HAHA itulah. adik i pulak tiapkali tengok iklan baby alive, terkinja kinja cakap NAKKKKK NAKKKK! sekali kakak dah belikan, hee i pun main sama :)) hee pinjam? bak bagi RM300 dulu, nanti i bagi pinjam selama lamanyaa wahahau

Sara said...

eh eh,

kata adik punya, tapi boleh pula bagi pinjam kat orang lain. Patutnya kenalah tanya adik dulu

:pp mhaha

queenrara said...

ahh buat apa nak tanya dia? bukan duit dia pun. maknanya bukan dia punya ahahahaha :P

Lolipop Manis -Syud- said...

memang comeil
tapitapi ,,
menakut Kan !
haha
cam CHUCKY
tp nie prmpuan
&&
mahal nye baby alive tu .

queenrara said...

hee :P menakutkan mula mula. tapi da biasa kan. lagipun suara dia comel. chucky tu comel tapi muka dia je dah ganas kan :DD hee
mahal ey? yelah, kakak dah belanja kan wkakakaw

bella said...

baby tu kecik2 da pandai pakai lipstick, dah besar t camanekah rupanya?uhhu..;p

Izzati Hazwani said...

akak!
rakamlah video dia sedang bercaKap !

please please please !

queenrara said...

bella bella bella :P cakkkk!
hee i teringat kat cucu sedara i bernama bella :P hikhikk
aww nanti dah besar dia berupa mcm u kot?

queenrara said...

izzati hazwani lalalala :DD
hee rakam ey? ada jugak beberapa orang nak tengok ey :) boleh je tengok kat website kan? tapi kan takpa lah :D kak rara cuba lh rakam jugak ok hee

Juice said...

dear rara...
alhamdullilah rara selamat smpai.
Cute sgt baby alive tue, tapikn cam ada perasaan ngeri ble tgk sb same cam dalam citer antu jek...heheh

queenrara said...

kak juice :P
td rara pergi cari barang untuk kak juice hee :DD belum cukup sebab belum pergi beli vacuum keyboard lagi :P cute kan? mmg dlm gmbr tgk mcm seram. mcm chucky kn? hee :D tp bila dgr dia bcakap, comel sgt, hee seronokkkkk :)

ღ~n0n0i~ღ said...

haha ^,~
sesuai utk bakal ibu...
hmm.. dlu ada gak patung baby camni,nmpk cam btul taw.. juz xd la leh ckp.. masa kecik2 dlu nye patung, dollie tu leh bukak tutup mata je..kalo baringkn dia,dia automatic tutup mata..
tp ibu ckp x elok simpan patung yg berupa manusia dlm ruma *im not sure why*
pastu gi bagi dollie tu kt org len.. huhu.. T.T
aiyaaaakkk tingin la nk men dolly ni..nk tgk dia beyakkk! kekeke

queenrara said...

ahahaha :DD memang lah kalau boleh tayah la kot ada anak patung begini kt rumah, tp kan itu kalau cam puja puja dia sangat kot? entah lah ey :)) hee. maybe mak kak noi tuh takut kot, lepas tgk cter chucky :DD jum jum main baby alive ahaha :DD rara ingat lh mmg ada anak patung cmni, cuma tkleh cakap. dia ada btol susu jugak kan kan :D

Sara said...

Tak silap, bolehlh ada anak patung kat rumah. Cuma jgn dipuja2. Jangan terlalu asyik main sampai lalai buat perkara lain.

Eyy.. memanglah. Cam Chukky. Dari kecil sampai sekarang tak pernah terlintas di hati nak beli, tengok org main jer dah naik bulu roma. Dulu, kalau tertengok sampai terbawa2 dlm tidur :I wuu seram

chokilala said...

kalau ada patung kat umah nanti malaikat xmasuk. lebih kurang camtu la. dats why mase kecik barbie dolls i akan dicacatkan sket. conteng mata dia ke ape ke. sbb xnak kasik dia perfect sgt mcm manusia

ya, utk yg dipuja2 mcm letak cantik2 susun dlm almari tu takleh kot. tp kalau wat main yg bwk ke hulu ke hilir siap baling2 lg, xpe la kot. hehe

i tak ske dolls. menakutkan. i kecik main kawen2 je. wakakaka

queenrara said...

huu , sara , betul lh :P kak rara pun penah tgk cerita tu jugak :P tak salah ada anak patung cam tu pun . asalkan kita tak puja puja dia sangat and jangan la pulak bercakap2 ngan dia seolah2 dia hidup, tu je pun :DD

queenrara said...

chokilala ? erk.
apa pulak malaikat tak masuk. tak ada maknanya lh. bukannya kat patung tu ada tanda salib pun. btw, tak puja dia sangat pun, and tak mengagungkan dia. like me, dari kecil main anak patung. just takyahlah letak cantik2 or susun dia cm perhiasan yang kita syg. kalau nak letak dia jangan dalam keadaan tersusun je. malaikat still masuk lh. yg malaikat tak masuk tu mungkin sbb rumah tu takpenah ada orang solat lah kot? ahahahahahahha whatever lh kot? :DDD

hans said...

patung tu menakutkan...
macam child play

aisya.azman said...

seram. i hate dolls

hyfa hasan said...

wah..baby tu hidup mcm mana..ehee...

queenrara said...

hans :P
tidak menakutkan saya pulak :)

queenrara said...

aisya.azman dear :D
hee hate dolls? awww :D i loikeee

queenrara said...

hyfa hassan :) dolls tuh hidup macam mana? macam u hidup wkaakakaw

Cik Mira said...

aaaa takot ar rara baby cmtu. takut tetibe btol2 kang haaa hahaa ;P

queenrara said...

kalau dia jadi bebetul pun best :P nanti tayah la rara susah susah nak beranak suma wahahahaha