Monday, December 29, 2008

New Year



:103:Apakah azam tahun baru?:104:

Okay. Marilah kita bercerita tentang azam baru memandangkan tahun 2008 tinggal hanya beberapa hari sahaja. Kita harus mengucapkan selamat tinggal 2008 :61: dan selamat datang 2009 :80: Semoga kehidupan akan lebih bermakna pada tahun 2009. Insya Allah. Apa azam baru Rara? :4: Azam baru Rara BUKAN lah untuk berkahwin dan paling BUKAN untuk mengorat Ahmad AZAM Alias :smiley14: HAHA *Di twitter Rara memang sangat suka mengacau dan mengganggu En. AZAM* :14: Azam tahun 2009 adalah untuk meningkatkan prestasi dan mengurangkan kontroversi? BHAHA sama sekali bukan. Rara cuma lah berazam untuk bekerja dan sedikit sebanyak membantu beban :111::12: Mama. Ya, azam itu kononnya seperti seorang anak yang baik dan taat kepada ibu :116::109: HAHA tidak lah begitu sekali. Tetapi semenjak arwah Abah meninggal dan Mama pula berhenti kerja, :68: kami sangat selalu mengeluarkan duit dari ASB. Dan jumlah simpanan di ASB sudah semakin kurang :smiley15: Memang lah duit itu masih banyak tapi kan lebih bagus jika ditambah tambah dan bukan ditolak tolak? Dengar kata akan dapat dividen. Eh betul ke ASB sekarang tak boleh keluarkan duit?

Azam kedua. Rara nekad akan mendapatkan sebiji kereta :66: pada tahun 2009. Ya. Tidaklah mahal mana yang Rara jahatkan hajatkan, cuma sebiji MyVi SE, adakah ia bagus? :smiley22: Setakat ini, Mama sangat menyokong Rara untuk mendapatkan kereta itu :79: Ya, Mama kata bayarlah deposit lebih sedikit :78: Entah. Itu tidak dikira kira lagi. (Sila bekerja dulu, Rara!) Ohh. Baiklah. Erk kereta yang dipakai sekarang? :62: Mungkin dibagi pada Angah kot?

Azam ketiga. Rara sangat memerlukan kebahagiaan :007::012: Tidak bahagiakah Rara sekarang? Bukan, bukan itu maksud Rara. Rara cuma memerlukan kebahagiaan yang lebih :78: dari sekarang. Tidak bersyukurkah Rara? :63: Rara bersyukur, tapi rasanya kebahagiaan yang kadang kadang menderitakan membuatkan hidup kurang bermakna :71: Sila mendoakan kebahagiaan Rara.

Ya. setakat ini, itulah azam Rara. Sudahlah. :52:Kalau banyak sangat azam tetapi tidak dapat tunaikan pun, nak buat apa:53: HAHA. Semoga azam Rara pada tahun 2009 akan menjadi kenyataan, jika diizinkan Allah.

Apa azam Rara pada tahun 2008? Tercapaikah? :23: HAHA rasanya azam pada tahun 2008 tercapai kot. Sebab azam tahun 2008 cuma tak nak berpisah dengan boyf :1::12: Kan tercapai lah tu, sebab kami masih bersama :012::14: dan harapnya berkekalan sampai bila bila walaupun 2008 terlalu banyak kenangan pahit :smiley6::smiley6:

39 comments:

chepsmore said...

azam taun baru i nak naikkan berat badan:D tapi rasanya tiap tahun i azam bende ni.mencii,berat i tapena naik since f5.is it normal?

Hana said...

Azam Baru Hana nak beli baju yang harganya ya Allah RM 99109 iaitu baju kebaya yang sememangnya lawa..

lagi... emm nak jadi paling popular n up to date hehe..

queenrara said...

chepsmore, berat u berapa skrg?
u know what, berat i skrg 35kg.
hurm i dah bosan dengan azam nak naikkan berat badan
sebab tu takda dalam list
sebab takpernah tercapai
menyampah =.=

queenrara said...

Hana, semoga tercapai KAH KAH KAH :D

Juice said...

azam kak juice nak kawin cepat2, jeles tengok kwn2 baik dh ada baby.

Azam said...

waa...tak perlu azam yang banyak-banyak..cukup sekadar yang benar logic, termampu dan ada sumber yang boleh wat kita capai azam kita...

dan tak perlu jugak insan yang bernama azam untuk u berjaya/...ehehe

queenrara said...

kak juice..

kalau kawin tahun ni, sila lah jemput rara, boleh boleh tak? hee mcm seronok pulak. sebab macik rara ada jugak stay kuantan :)

rara doakan azam kak juice tercapai dan boleh lahirkan anak buah untuk rara cepat2 :P

queenrara said...

azam

HAHA lol. malu i. u baca blog i. wek :P mengada lah. u doakan jelah azam i semua tercapai. eh bukan i nak capai tu. i nak capai azam 2009 i :P

HAHA i nak mengorat u tetapi malu. bagaimanakah? *gatal bentar :P

Sara said...

Azam Sara nak jadi rajin kemaskan bilik. sebelum ni malas. wakaka ;P

queenrara said...

Sara memang pemalas kemas bilik :P wkakaka. cuba tengok kak rara ni ha, bilik sentiasa kemas tau. wkakaka

chepsmore said...

serius berat u 35?ringan gile! kalau bole i tamo berat i kurang dr berat i yg skang.berat skang 38.5.nati nmpak cm skinny gile.berat skang ni pon ramai org bebel bla bla,tanya npa kurus gila.i pon malas nak jawab da.da i mkan, tapi tamo nek, nak wat cmana kan?!!

ღ~n0n0i~ღ said...

1st of all~
kakn0i da ade internet kat umah :D HAHAHAHA..kaknoi subscribe p1wmax..sgt laju pantas dan mudah :P:P rm99 per month..
yay! pasni da ley salu singgah blog rara =D

2nd
wawawa..bcerita pasal azam baru ek.. bagus2..m0ga2 azam baru tcapai.. insyaAllah.. aminnn..

ni ada quote utk dikongsi bersama
"IF U WANT TO ADVANCE IN LIFE,MAKE SURE THAT YOUR WANTS DON'T ADVANCE"

*hugzz*
happy always k dear ^^
kakn0i ngah siap2 nk g kje ni.. tata :D:D:D

queenrara said...

chepsmore, betul betul. i tak tipuuu. masa macik i kua kan tempat penimbang, suma tengok berat i. suma gelak kan i. adik i baru darjah 4, berat dia 40kg :[ i susah la nak naikkan berat badan. tny mama i, dia pun cakap, i kuat je makan. ada makanan tapenah miss makan. tapi tanak naik berat badan. geram sungguh. sebab tu i give up. lagipun bila berat i naik je, mcm aritu dah 39.5kg then i jatuh sakit. bila dah sakit mana ada selera makan. terus jatuh mendadak berat i smpai 35kg. wtfish. HAHA

queenrara said...

Kak noi dearrrrr :P

dah subscribe internet? good good. eh tapi apakah p1wmax itu? itu kena guna line phone rumah atau broadband? hee tapernah dengar pun :)

HAHA thanks kak noi. btw, apa azam baru kak noi? nak kawin ey ey ey? :PP

malam nanti after balik kerja, cepat2 bukak lappy dan pasang tenet tau tau :D

chepsmore said...

wtfish?hahahaha.berat i ni sama ngan adik yang ke3.budak tu form 1.cuba bygkan la.kalau jejalan ade je la gatal2 mulut tanya 'form bape ni dik?' arggghhh,geram je.huuu nak naness T.T

queenrara said...

cheps, sama ngan i :(( suma orang akan ingat i ni bru darjah 6. benci benci. HAHA aritu kan masa nak tengok wayang, 18 and above je tau, then orang tu cakap i taboleh masuk sbb underage. geram gila i. mase tu plak i tak dressup ladies sangat. i bawak beg silang, so mcm nampak childish kot BHAHA then i tunjuk IC, orang tu cm malu je KAH KAH

chepsmore said...

i pena kna cmtu.seb bek i pgang purse.n i bg je org tu ic i.wakakaka..sungguh lawak mnjadi dak kicik..kikiki

queenrara said...

cheps, i pelik org yg nak turunkan berat badan tuuuu :(((

chepsmore said...

betul2.i ase bg la skit dging tu kat i.i nak letak kat tmpat2 yang x montok.wakakkaka:D

queenrara said...

HAHA :D gila u. i tanak daging orang lain KAH KAH

ღ~n0n0i~ღ said...

hee~ x perlu line phone rumah pon..cuma perlukn modem & router 4 wireless connection..tp mmg laju le.. hehe ;P
tgk youtube pon laju je loading..
smlm le.ade salesman ketuk pintu,hu~ then dia briefing la pasal tenet ni,pastu kakn0i pon bminat & trus subscribe..ni test je ni..so far so gud..
x jadi la akak nk subscribe celcom broadband..heee ;P

oh yepp..
azam baru ek?
ye la2..t la kaknoi updet blog pasal azam2 ni.. skrg ni siyez penat sgt.td kat ofis pon mata kuyu je.. igt nk apdet blog mlm ni..tgk le kalo rajen..kekeke.. ^^

ღ~n0n0i~ღ said...

oh yep .. 1 more thing~
pasal p1w1max ni..
leh rujuk kat web dia ni
http://www.p1.com.my/
hehehe ;P

reena said...

azam akk nak jd org kayo... ekekeke boley gitu??

DJ Farahani said...

Salam Kak ,


Azam saya ialah:

Tak nak Tinggal solat 5 waktu(Insya-Allah)
Nak khatam Al-Quran (Insya-Allah)
Nak Dapatkan markah cemerlang
Nak belajar betul-betul
Nak buat betul-betul dalam KO-KU.
Nak Menjadi pelajar yang baik dan pengawas yang berdisiplin.
Nak jadi macam tokoh perempuan
sekolah saya tu(Farhah Aqilah)
Nak jadi budak yang aktif dalam bidang apa-aper.

Banyaklah kak.Memang nak jadik itu ini,taknak buat itu ini.Memang panjang lebar.HUhuhu..itu memang azam saya!INSYA-ALLAH,SAYA MESTI BOLEH BUAT!

Ahahaha!Lagi satu!

Nak dapatkan:
Handphone macam mak saya
iPod
Camera Cyber-Shot yang baru.ehh?baru ke?ah!lantaklah!


Itusaja.
Sekian...

queenrara said...

kak noi, tenet tu just ada di kl atau boleh ke mana saja? macam best je hehe

queenrara said...

kak reena, kalau ada usaha, apa salahnya :P boleh je. hehe nanti dah jadi orang kaya, mesti ariana dapat lebih HK hehe

ღ~n0n0i~ღ said...

hmm~ xtau la dear.. sbb yg ni pon..ada salesman dtg umah.. then briefing pasal ni ;P
kalo x, mmg plan nk amek celcom broadband..huu..
t la kakn0i tanya cane..
tp mmg best pun.. so far,yg ni la plg laju :P

queenrara said...

kak noi, biasalah. yang taramai pakai mestilh laju. dlu pun streamyx cmtu jgk. tp bila ramai dh subscribe, ergh lembap btl. kihkih. rasanya kawan rara pun ada jugak la yang guna mcm kak noi. and dia kata memang best pun. hee tp tak mungkinlh rara nk tukar lg. nnt mama mrh. hee

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

35kg???
biar real?
ringan sgt tu..
dlu sy kurus sgt2 tp paling ringan pn 40kg..
35kg? maigod.

queenrara said...

vujie. HAHA buat apa nak tipu. memang betul. gggrrrr :((( itulah. tgk lh. tekad lh nak naikkan smpai 45kg HAHA

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

u know wut rara..
once sy betul2 makan3 tak ingat dunia, berat betul2 naik sampai 48kg..
WAHAHA my mum hampir tak kenal sy..

chepsmore said...

wah wah.buka forum berat bdan nmpak.hihi.cmana nak naikkan berat bdan ek?penin..

queenrara said...

vujie. i mkn tkpnh miss!i kuat mkn.tapenah stop mengunyah lh.mmg asyik mkn mkn mkn but i takblh naikkn lh :((((

queenrara said...

chepsmoreeeeee u lh start :P hihi klau nk naikkn brt bdn, u mkn gajah 2 ekor :P sure esk u mcm gajah jgk :PP

ღ~n0n0i~ღ said...

HAHA..akhirnya kakn0i berjaya gak naikkan berat badan ~ jgn jelez.. ;P
tp xtau la plak napa..dlu mcm rara gak la susah nk naik berat bdn,even mkn byk~ ni skrg ni susah nak trn lak.. haha..x kira la demam ke apa ke..susah nak trn..mcm2 la kan..
apap0n,janji kita suma sihat walafiat ^^

chepsmore said...

hahaha...bia la.tuhan da tentukan kejadian stiap makhluknya.i redha.uwaa...

chokilala said...

ehhh.. i ingat i je cikeding tapi korang lagi ringan. i berat 41kg. if naik pun, 43kg je. masa skola berat i 45-46kg. lepas SPM je tros kurus takleh naik2. ntah la, sbb jrg bersenam = metabolisma tinggi. masa f1-f3 i gi skola naik basikal, peluh2. lepas SPM naik kete je. duk U plak, mkn tido blaja. body clock pun da tunggang langgang. siang mengantuk malam berjaga(mcm lagu nenek nenek si bongkok tiga). kehkeh

queenrara said...

chokilalat :DD BHAHA itulh. i teringin nak mencapai berat badan 40kg ke atas. tapernah capai pun :[ haih sian i oh. kah kah. lepas ni i nak makan tido makan tido hikk :D weyy u kan memang nenek si bongkok tua ceittt :D taknak mengaku pulak. doakan i supaya i dpt menaikkan berat badan dengan jayanya

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih