Wednesday, January 14, 2009

My Lil Sis School

Sekarang ni angin sangat kuat,kan? Tapi cuaca panas terik. Bila keluar rumah mesti rambut ditiup angin sampai jadi kusut. Tapi Rara sangat suka bila rambut ditiup angin. Bak kata Mira kita akan berasa diri sangat hot. Hehehe :P Okay, pagi tadi Rara dikejutkan seawal jam 9am oleh Mama tersayang :14: sebab Mama mahu mengajak Rara settlekan beberapa hal.


Best kan sekolah adik ni? Eee apasal dulu sekolah Rara tak secantik ni?

First sekali Rara & Mama ke sekolah adik untuk meminta cop Guru Besar pada borang pengesahan pendapatan SSPN. Then ingatkan nak bayar yuran sekolah adik :14: sekali, tapi belum boleh bayar sebab pihak sekolah belum mendapat apa apa notis dari kerajaan. Yeke? HAHA entah lah tu. Tak pasti lagi lah bila baru boleh membayar :P Kalau Rara dulu, hari first sekolah je cikgu dah sibuk sibuk suruh salin harga yuran dan tunjuk pada parents :012: Kan kan kan?




Then bila dah selesai, Rara & Mama terus pergi :66: ke CIMB Bank untuk menghantar borang SSPN. Alhamdulillah. Oleh sebab Rara selalu memaksa Mama membuat SSPN untuk adik, akhirnya sudah pun selesai urusan SSPN. Takdalah risau lagi nanti bila adik :14: dah habis sekolah. Mama pun dah masukkan 10k dalam SSPN adik tu. Sangat berharap duit tu adik akan gunakan dengan betul. Kalau takda buat SSPN untuk kanak kanak berusia 18 tahun ke bawah, nanti tak boleh pinjam PTPTN kan? Kan susah nanti kalau diaorang sambung study :DD :78: Semoga adik Rara akan mengikut jejak langkah kakak kedua lah, sampai degree kan. Kalau boleh, adik lebih lah lagi dari Angah tauuu :79:



Bil Celcom broadband bulan December telah pun dibayar :15: HAHA lambat lah bayar sebab kan hari tu Rara di KL :019: selama sebulan. Bil cuma RM123.40 tetapi dibayar RM130. Nanti sampai bil bulan Januari kiranya tolak sedikit lah. Tapi baru kejap tadi, bil untuk bulan Januari dah sampai pun. Hihikk. Takpalah, mungkin petang ni lah bil dibayar. Malas nak lambat lambat nanti pening kepala :DD Sapa yang tak jelaskan lagi bil tu, sila sila lah mempercepatkan proses pembayaran. BHAHA


Rara kepenatan @#$%^&* Inilah budak yang berusia 21 tahun ini dan mempunyai berat sebanyak 35kg :(

26 comments:

cujie said...

sebak tengok gambar adik... so cute adik
wei akak tengok ko ni makiin cikeding le...
pi le cari vitamin ke hape...

sebenarnya aku jeles... aku makin mok mok

queenrara said...

kak boyot! :P

napa nak sebak sebak pulak? hik
aku tiap hari gaduh ngan adik
bila aku merajuk,nangis sebab dia buat aku, dia mesti cakap aku "anak manja" dia tu ganas lah. kadang2 aku yang kena dengar cakap dia. haih :| aku kakak atau dia kakak?

makin cikeding? adoi lh
kan sakit baru baru niii
sekarang tengah makan vitamin PHHP sekali dengan scott emulsion
doakan lah aku ni cepat lah naik badan ni haaa :(

sila berdiet kak :D

azam said...

sudah dua bulan udah tidak bayar bill....agak - agaknya bila celcom akan block?huhu..dah pernah kene sekali...pastu kene denda 10 ringgit..

queenrara said...

azam, betul ka? pernah kena denda rm10? ohh. rara tapernah pulak. hehehe :D mesti sebab dia nak buat penyambungan balik kan? padan muka! :D hehe. sila lh bayar. selalunya kalau dua bulan tak bayar, sekejap je lepastu mesti terpotong :P cepat cepat pergi bayar!

nurulbalqis said...

eeiii...
apsal laa bdk umur 21 tu kurus sngt ??
35 kg jerk...
mesh sini meh....
amik sket pipi tembam Balqis niey...
Hahahaha...
Best x kurus ??
Bdn mesti ringan saje kan ??
:DD

queenrara said...

balqis :D
hik. kurus sangat ke? ala. sian dia tau. ahahaha :P itulh. susah bangat nak naikkan berat badan ni tau. bukan kata nak naik 10kg, 1kg pun amatlah susah :(

HAHA kalau amik betul2 pipi tembam balqis kan bestttt :D boleh lh boyf kakrara cubit pipi kakrara nanti. pipi yang sedang kurus ni pun selalu dicubit! erk badan ringan? AHAHAHA kalau kena tiup angin rasa mcm nak terbang sekali dengan angin!

hakim said...

wah ringan nyer...biar btul berat 35...huhuhu...cm x caye je...

queenrara said...

hakim. BHAHA kalau tak percaya, sila menimbang berat i skrg jugak :P

oh Ynn said...

haha buat muka menggoda ke u? KAHKAH :P

queenrara said...

oh Ynn, hikhik! :P

mana ada buat muka menggoda,
menggedik sikit :DD WHAHAH

una said...

malas nk log in tp tetarikk nk komenn.
ekekke
kak rarara pic br tu cntekk !
btl ckp ynn
mggode!
haha
wt jd pofile photo kak ,
siyes plg lawa dan plg jeless!
berat akk 35?
TT_________________________TT
*menangis kedengkian

queenrara said...

unananananana :D ekekekke.

tertarik nak komen? meh akk tarik una lg. komen semua entry yg ada. wee~ cantik? apakah? serabut bangat pic itu. hik. kalau btl mgoda pasni leh lh akk menggoda awal ashaari. argh, ensemnya mamat tu.geram btl. kalau jmp,nk peluk trs :D

ok ok, nnt akk buat jd profile photo. permintaan budak comel ni akk tunaikan! erk. kedengkian? hey! org nak naikkan berat badan lh. hehehe

Izzati Hazwani said...

Aduh !Belum bayar lagi lah bil
celcom !Sebab tak bayar punya pasal,
tak boleh call/mesej orang .

setakat limapuluhdua ringgit je kena bayar,tapi
kedekut nak keluarkan duit


wah .tigapuluhlima kilogram kah ?Kita punya berat nak dekat sama iaitu
tigapuluh kilogram

queenrara said...

wani :)

BHAHA itulah. celcom cepat en stopkan apa apa kalau tak bayar? ehe. tapi bagus jugak la, kita takda la tanak bayar bil. mesti nak bayar :)

ala, RM52 je? pergilah bayar yang oi. bukan banyak pun. pergilah bayar cepat! lariiii

ahahaha. wani takpa, umur dan berat sesuai. akak ni? 21 tahun but just 35kg?

akiss said...

ceh, posing di atas mcm reese whitespoon versi malaya la. hehehe.

alamak. tingat bill stramyx xbyr lg!

d_ya said...

waa...i pon lom bayar lg bil celcom brooadband..t kne block pulak..=(

queenrara said...

akiss :P
BHAHA i kejar u smpai dpt
pastu cubit pipi u kanggg :D

ha! pergi bayar cpt. kang tmpoint potong kang :] cemana nak beronline?

queenrara said...

d-ya.

HAHA. pergilh membayar. nnt celcom menjadi jahat pulak potong line tenet tu. haa. tak pasal pasal kita yang naik hangin :P

*secret said...

sgt ringannnnnnnnnn..
jelesnye!!

queenrara said...

secret, jeles apakah? isk. bak sini lh isi sedikit bg kat rara. aih

uNa !! said...

wahhahahahha akkkk
tenggokkk da tetarekkk lagggii
nk komenn smpaii terus log in.
ekekkekek ;ppp

awal ashaari ?
xmo bek akk peluk terus iqram dnzly .
hahahah ensemmmm bgttt ;p

queenrara said...

una lagi. BHAHA
tertarik tarik pulak eh
giget una. ngap! :P

awal ashaari ttp menjadi pujaan hati
iqram dinzly tak minat sgt :D

uNa !! said...

aaaa nk geget ?
geget lemak una skalii kak.
wahahaha

awl xmnt laaa
mulot ea xbest
iqram ugok!
ekekkeke

queenrara said...

isk una bebel bebal ni.
awal lah ensem dihati akk
akk mmg suka mulut dia lh
kehkeh
baguslh una tak minat awal
jd kita taperlu berebut
kahkah

splendid said...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!
nike dunk

cujie said...

sebak tengok gambar adik... so cute adik
wei akak tengok ko ni makiin cikeding le...
pi le cari vitamin ke hape...

sebenarnya aku jeles... aku makin mok mok