Saturday, January 17, 2009

morning

10:47am 17-Jan-2009
"Syg, good morning.. mucuk gubu"

**SMS tidak dipedulikan

12:16pm calling from Sayang
"Sayang, bangun sekarang! Sekarang jugak.."

***

Okay okay Rara cepat cepat bangun
terus pergi membuat apa yang patut. Err. Kacau betul lah.
Huarghh. Bila kat dapur, Rara terus ambil breakfast.
Ya ya, breakfast di tengahari
Honey stars MariGold Full Cream Milk. Aduhh. Sedapnya




Bila tengah breakfast, boyf call lagi.
Dia sangat hairan bila Rara cakap Rara sedang breakfast HAHA.
Rara breakfast lain, lunch lain Nampak kan Rara kuat makan sekarang ini, kan




Okay. Memang nafsu makan masih lagi tak berhenti.
Harap harapnya berkesan lah harapnya azam tahun baru
untuk menggemukkan badan akan tercapai lah.
Sangat tak best lah bila badan terlalu ringan.
Nak membeli baju seluar pun susah. Kalau nak membeli seluar,
saiz pinggang selalu tak ngam. Ggrr. Nasib baik lah, ROMP shop
ada saiz S memang sesuai dengan Rara
Kalau tak, memang susah lah. Haih




Mama pula memang dah siap masak lauk favourite Rara
Sup kentang yang ditemani telur, so'on, beberapa lagi bahan.
HAHA (Sebenarnya taktahu nama) Kihkih. Memang sedap
Rara meneruskan dari breakfast to lunch. Okay. Memang nampak
sendiri lah betapa seronoknya upacara makan makan ini.




Inilah dia rupa vitamin yang membuat Rara
sangat berselera untuk makan.
PHHP IG-RICH Colostrum
, harga mungkin
dalam RM1++ kot. Tak sure lah Mama sendiri
tak ingat. Hik. Then hari tu masa Haikal (anak buah kesayangan)
ada di sini, Mama membelikan Haikal Scott Emulsion ni,
masa tu Haikal pun asyik nak makan sampai naik pipi Haikal.
Ya, semakin tembam lah. Then bila Haikal dah balik ke KL,
Rara lah yang tolong menghabiskan Scott Emulsion ni.
Ada macam macam jenis, contohnya gula gula perisa ribena
ada juga jenis air. Err. Sehari Rara akan memakan
2 biji Scoot Emulsion juga 2 tablet vitamin PHHP.
Hasilnya, memang setiap masa akan berasa mahu makan saja.

Semoga usaha ini akan berkesan berat badan meningkat naik

PESANAN PENAJA: Credit to nyokiope for all icon in this entry. Eh. Jangan pulak kau pandai pandai cakap semua icon ini kau yang punyaaa!

35 comments:

yasmin said...

ku gembira sentiasa badanku sihat dan kuat!

*nyanyi lagu scott's emulsion kt tv tu*

queenrara said...

yasmin! :D
ekekekeke. nyanyi lh lagi!

sambung sambung :
hooray! biar panas atau sejuk, ku bermain penuh minat. bermain melompat sini sana, scott emulsion membantu sayaaaaaaaa!

KIHKIH :D

uNa !! said...

hahahaha
una pon apal gk lagu 2
ceria je
ekkeke
yeahh!
kak rararawrr da et gmba tuu jd profile photo !
hikhik

:DDD

queenrara said...

una, bhaha :D lagu tu ceria en. hik. bila dengar lagu tu sila ingat kat akk hikk

sickchild said...

hahahaha.
ko nak gemuk aku nak kurus.
isk.
ta aci.
jeles aku.

eyh aku pna masuk nyokiope tuh.
tapi tapaham aku.
icon tu pn aku tatau dye letak kat ne.
hahahah

aLyaLya Lalala... said...

bole try nih .
i pon nk us ha menggemukkan bdn.
gemuk tp sihat !

ღ~n0n0i~ღ said...

hehehe facemark cute2 ni sbnrnya byk je kat webbie jepun kan rara..
kakn0i pon dpt byk! hehe ^^v

sonoknye~

kaknoi tgh nak buat bookshelf ni. (pixel) hmm. harap2 la jadi.
usaha tangga kejayaan. :D:D:D

akiss said...

miahaha. sama la kite ari ni. bgn jam 12. hahaha. celet celet!

*err.. nak carik gak PHHP tu bkan utk akiss, utk kawan. haaa.

gile jeles, size s utk romp? akis L oke.. gemok gemok gemok!

queenrara said...

sickchild,
kau nak kurus,
aku nak gemuk
apakata kau bg isi kau kt aku?
okay, jap lg kita wat pembedahan
set? ok. set. BHAHAH

wey, kau memang la tafaham
cuba kau pergi kat google
search BABEL FISH
pastu kau masukkan url mana2 webbie japan
nanti dia translate kan ke BI :P

queenrara said...

aLyaLya Lalala
sila sila try
tapi PHHP tu agak susah nak dpt kot

queenrara said...

kaknoi, dah buat pixel sila membagitahu.
nak tengok hasilnya :DD
ehehe yelah, memang banyak.
yang pelik aritu masa rara guna icon
rumah kecik, ada orang cakap itu icon dia buat sendiri
sedangkan kat webbie japan tu belambak icon tu
meluatnya kat orang yang suka mengaku semua dia punya

queenrara said...

akiss, kalau boleh kakrara nak size M lah! bosan. dari baby sampai dah besar ni, asyik S je. dalam almari tu, kalau tengok macam baju baby je semua. haih

hakim said...

mak ai byk nyer mkn tuk gemuk yer?susah gk tu...breakfast je cm mkn tuk lunch n diner...huhu

queenrara said...

hakim :]
BHAHA tau takpa.

yasmin said...

i pun kurus kedengking. kawan2 kate macam iang lampu. iskkk.iskkk.
dah mkn byk pun die xnak naik.

tp kdg2 bile tgk org kurus rase nak kurus, tp bila tengok org yg chubby2 ade muntot sikit rase nk jd cmtu gak. ishhh.

queenrara said...

yasmin, bagi i biarlah badan ada isi sedikit pon takpa. jangan lah kurus sangat. bila kena angin macam nak melayang sama :|

didi said...

rara. im going to say the same thing.
last time we both kne kan? someone claim those icon tuu dy punya.

am i rite?

ღ~n0n0i~ღ said...

pixel bookshelf tak jadi =,="
tension! haha.. usaha lg.
yerp nnt mesti bg tgk punya.dun worry.

berjam2 akak dpn pc ni nak buat pixel yg x berapa nak jadi ni.. *blush*

queenrara said...

didi. yes u right. HAHA but let it go. sebab memang semua pasal internet kan suma dia punya BHAHA

queenrara said...

kak noi, pakai la paint shop je, mudah dan senang, pakai color2 je. takda la susah pun :D ehehehehe

semoga sukses!

didi said...

nahaha. yeah yeahh. iyakan saja rite. ehee :)

queenrara said...

didi. yupyup :D BHAHAHHA sebab dia tu pun suka skodeng sini. baik lah biarkan beliau sahaja. beliau memang suka perasan. jadi siapa makan coklat cadbury terasa sedapnya

reena said...

beshnye makan.... akk pon kuat makan gak... tapi mslhnye kalo naik mendadak tang pipi yg gebu... so kenala kontrol mkn ler plak...

nih address akk:
21, Jalan Meranti 4
Saujana Utama 2
Sungai Buloh Country Resort
47000 Sungai Buloh
Selangor...

queenrara said...

sis reena =]]

bestkan makan. HAHAH sekarang, masa sedang mentaip entry ni pun, rara sedang makan makan :D eheee. isk. kalau naik tang pipi pon okay jugak. ahh, boleh lah orang geram tgk pipi rara ni. sekarang ni pipi takda banyak isi lagi :(

thanks eh sebab adress tu. ohh. akk duk sungai buloh eh :D

d_ya said...

rara..i pon mkn itu scott jugak!!chayok2..jum gemok kn diri..=)

oh Ynn said...

haha bagus lh u dh kuat mkn, tp jgn lh mkn junkfood jer, jaga kesihatan. sayur KENE mkn. even tasuka. okay?

love u <3

queenrara said...

d-ya. erk. yeke? hahaha jom jom

queenrara said...

ynn syg,
BHAHA sayur tengok jugak lah sayur apa
tp i mmg dh start mkn sayur :P

love u too <33

missbellachicaboom said...

haha!!
ckp psl angin & melayang kann..
mase tu, i pakai payung sbb hari mcm nak hujan & berangin..
but then tiba2 angin tu kuat gila pastu payung i terkebelakang nasib baik i xterbang sekali ngan payung tu.
kawan i dok bantai gelak sakan.
dah la ada mamat tu dok perhatikan jek dalam kereta.
siriyesli malu gila tau x..
wuuuuuuuuu!!

queenrara said...

yasmin
BHAHA mesti malu gila
i pon penah tgk macik bwk payung
then payung dia kena tiup angin
terus terkebelakang kihkih :P
i gelak sakan masa tu
hahahhaa

didi said...

dy skodeng u rara? aiyoyoyo. buat pages && entri agy chantek taw. nti dy skodeng agy.
i pn suka skodeng page u nih tapi skodeng dgn cara bersopan, icon chantek. mao mentiru. tak bagi pn nak tiru jugak.
ahahha. sewel btol.

lucu lah. dy tuu :pp

queenrara said...

didi dudu :D
hik. comel plak bila pggl u didi dudu. kihkih. mana la i tak kata dia skodeng. sebab dia tahu semua cerita i. kihkih. tapi dia konon konon kan, kawan dia yang bercerita kat dia. yelah, takkan nak mengaku pulak kan? mestilah malu dia. kihkih. biarlah dia. dia bukan cantik mana pun. takda senarai dalam hidup i. hik :P

didi said...

ahaa. tak pasal2 dpt nme baru. didi dudu dodo lg satu. ahaha.
haih. ade jugak cmtu. ermm. ahaks!~
tp icon2 tuu comel je kan ? ;)

queenrara said...

didi, memang lh comel kalau si pemakai berperangai comel dan tak kecoh sana sini. kahkahkahkah

intelligence said...

Runescape Account
Runescape Accounts