Sunday, January 18, 2009

Pontian

Selamat pagi semua budak budak comot Agagagagaga
Mula mula Rara nak bercerita kisah semalam lah
Rara, Mama, Kak Noni Abg Jaafar ke Jusco Bukit Indah
Benda ni tak dirancang pada mulanya. Kak Noni secara tiba tiba
mengajak Mama Rara secara mengejut.
Tak sangka plan menjadi pula
Mula mula masuk, terasa macam berada di Jusco AU2 Setiawangsa.
Memang sama lah keadaannya.
Tapi selepas itu, boleh menerima hakikat
yang Rara sedang berada di Johor. HAHAHAHA rindunya kat KL


Gambar ni adalah highway di belakang rumah.
Memang nampak lah jalan yang baru keadaan yang lengang
Seronok lah berdriving di sini secara laju.
Bila masa lagi nak tunjuk bakat
Balik dari Jusco, Kak Noni mengajak Rara meround di kawasan baru
Around pukul 9pm macam tu lah, kitaorang pergi meround
Oh terpegun lah sikit. Ada jugak kedai makan untuk melepak Opps
ada jugak mini market untuk membeli barang dapur.
Insya Allah nanti Angah balik, Rara mahu mengajak Angah ke sana lagi


Sejak akhir akhir ni, entry Rara memang dibanjiri oleh makanan
Mesti korang lapar bila menengok bermacam jenis makanan, kan
Okay. Cadbury Crunchie adalah makanan
breakfast Rara untuk hari ini
Sangat sedap lah. Tapi tak dapat menghabiskan dalam satu masa.
Kena simpan untuk petang nanti pula. Agagagaga.
Haa..Korang pernah makan atau ada suka tak Cadbury Crunchie ni

Eh. Rara sedang membersihkan lappy ni Jom mandikan lappy

UPDATE SEDIKIT:
Lokasi; Tepi Laut, Pontian, Johor.
Masa; Around 4pm-7pm

BHAHA best gila melepak tepi laut camni :P

22 comments:

akiss said...

err..selalu mkn gak. tp kan, bila makan, yakni isap kan, nnti lelangit kite akan terasa pedih siket. hehee

queenrara said...

akiss my girl :D
ekekeke. selalu jugak eh? oh. kalau isap, yang crunchie tu akan menjadi hilang dalam mulut. aww sedapnyaaa :P
ngap! sambung makan. ahahahaha

hakim said...

hahahhah pe ar rara ni,,,

queenrara said...

hakim :]
ekekeke. kenapa kenapa? :P

ღ~n0n0i~ღ said...

waaaaaaaaaaa. crunchie ngappp ngappp!
apa2 je la rara..asal chocolate,kakn0i ske mkn. Benda2 yg x berkhasiat ni mmg la sedap. HAHA. Salu kena marah sbb asik makan junkfood saja kerjanya. Hmm.
skrg ni dah kurang kan. SIKIT. sikit je.keke ^^

Kaknoi sbnrnya tingin mkn McD skrg ni.tp mengenangkan kita kena boikot. So takpe la. Hehehe.
Berdoalah untuk saudara kita di Palestin ye :((
so... arini nak mam ape ek? tak mam lg ni.hmm.. Nak mkn spagetti lah. haha

queenrara said...

kak noiiiiii :D
crunchie ngap ngap! ahahaha :D
best best mamam tau. rara pun nak kurangkan, tapi tak boleh. rara nak makan makan dan makan jugak! :P semalam pergi jusco, bestttt. banyak makanan tauuuu rara suruh mama beli yay

erk. habis nk wat cemana kak. makanan tu bukannya haram pun kalau kita still makan. mmg lah berdoa untuk mereka. tp nak wat camne kalau dah teringin. kalau rara, rara makan je. mmg nak boikot, tp agak susah lh. lagipun MCD je yang boleh hantar food kt rumah. KFC takda delivery. susah lh centuh. spagettii? ahahaha. boyf rara masak spagetti tau. sila ke rumah beliau

d_ya said...

rara..i blom pegi lg jusco bukit indah?besh x kt sane?ad pape y menarik?

oh Ynn said...

sdp gila cadbury tu, but xboleh mkn sllu, nk kene kencing manis? KAHKAHKAH

queenrara said...

d_ya, stay in JB eh? eheheheh. best lh. barang dia okay lh. mahal tp berkualiti :DD kalau u tny i apa yg menarik of course lah kedai mcm living cabin, S&J dll.

queenrara said...

Ynn, bhahaha :P mana de kencing manis. takda lahhh

ღ~n0n0i~ღ said...

yerp.kalo fikir blk mmg lah susah nak boikot,tapi takpe la. bagi akak, x dpt mkn McD pun takpa.. asalkn niat akak nak membantu saudara2 kita yang ditindas.takkan lah kita nak kayakan si penindas tu. haha ^^.
byk lg makanan len yg sedap.
selagi bole boikot, kakn0i boikot. Kalau cam Intel, Nokia tu xley la. HAHA. Sbb dah beli,xkan nk buang. Boikot dgn berpada-pada. Boikot secara bijak :D:D:D

Hmm.
Rumah bau busuk la. Kaknoi ngadu ngn ibu, dia ckp "kalau busuk sgt, noi gi le buang" *rasa nak nanges je, takkan le akak yg nak buang sampah yg bkn akak punya?*
pastu ibu ckp "kalau tanak buang, ignore je la!"
ignore..ignore.. =,="
ni kat blik je.da sembur pewangi banyak supaya bau kat luar tu x masuk dlm blik. HAHAHA.
Aish. siyezly first time jumpa org yg leh tdo dgn bertemankan sampah yg busuk. EuuWWWWwwww~

upss.tpanjang lak. Arini je dah 3 kali kakn0i muntah,sbb tu ngadu kat ibu td. huuu.

Suhaila said...

e, cedapnyer hingga menjilat bibir...

paper pom, asal coklat pasti lazat berkrim...

huhuhu.

nanti clbrate beday kita ngan coklat, juki belanja...

yepppppeee...

queenrara said...

kaknoiiiiiii :D
itulh psl. tapi nokia ng intel mmg rara takda pakai. erk. bukan nak kayakan mereka, kalau dah barang tu mmg dah ada, nak buang tu rasa bodoh lh pulak. dorang bukan bg duit balik. ala yg penting doakan mereka je

ee geli pulak rara rasa. dh lh tengah sakit tekak ni :P hehhehhe takpa lh, sabar je. cpt2 lh pindah

queenrara said...

suhaila, mintak juki coklat import yang mahal. jgn mintak yg murah, tak best lh

hakim said...

xde pape2,huhuh rara ni kelakar ar...eh comel gmbr...rara kata bdn cmni 35?cm x caye je...

queenrara said...

akim! rara kelakar? ehehehe. mana ada. kenapakah? erk. gambar je comel? orang dia tak comel ke? kihkihkih. erk. sekarang dah tak 35kg, tapi 32kg :( sedih gila. betul lh, wt apa nk tipu. takda masa lah. orang ramai kata dalam gambar nampak biasa, jumpa depan2 orang takkan pecaya. hahahhaha :DD

hakim said...

nape ek?nampak kurus sgt ker rara?erm cm x caye tau..la trn lagi ke 3 kg..ish best nyer...klu leh nk cm rara senang je nk trn,,akim dh cukup besar dh..nk plak trn,huhuh...gmbr ni comel la,tul ar xtpu ar...

_neo_ said...

dari kecik sampai besau aku suka cruncieee tuuu!!

farah liyana said...

rara

makan banyak2 tao
biar berisi sket badan tue
dlo farah kurus gak
tapi farah nie mungkin tak setinggi rara
sekarang berat farah mmg naik mendadak
makan tak henti
asik menngunyah je keje
sekarang dalam proses nak kecikkan badan plak.

haha

xD

Anonymous said...

dtg pontian.. my hometown.. wah.. terkezut sat.. gie pontian wat pe missrara..??

queenrara said...

cik/encik anonymous , ur hometown? oh ya? ihik :D gi berjalan tepi laut je semata mata, HAHA

alerts said...

gucci
gucci bag
gucci handbag
buy gucci
gucci wallet