Sunday, February 22, 2009

Telefon Bimbit Kucing

My New Mobilephone

cikkitty1.png picture by shi_043
Beg handphone baru. No kotak - kotak. It's a bag !


cikkitty2.png picture by shi_043
Yeah. This is my new handphone.
cikkitty3.png picture by shi_043
Earphone + charger
cikkitty5.png picture by shi_043
HAHAHAHAHHA lambatnya reply message.

Buy from Singapore.

48 comments:

cikyuyu said...

rara,
wahh!! comey nye hp HK nie..
ishh.. jeles tahap babun sudey!!
agagga,

nnt post byk2 lagi yerk..

queenrara. said...

yuyu

LOL. nak pos apa lagi banyak2?
dah terlalu banyak ni ha.

cikyuyu said...

RARA,

post pic hp 2 la sayam oi,
comey giler! mcm mouse lak ngok..
hehe :D

queenrara said...

yuyu
yelah. dah banyak dah post pic handphone ni. aiyoo

missbellachicaboom said...

nak cakap macamane syg? i mean kalau org call?adekah menletak kitty kat telinga?

oh Ynn said...

ya ya. mcm mane nk mencakap dan kalo menulis kene gune tu dan tulis kah? bukan ade mcm abc kite touch3 disitu kah? kalo tulisan hodoh mcm i ni cmne?

kahkah sungguh eksaited. dan penting die lagi besar dr tgn u. kahkahkah :P

*gelak manja. sje usik mkcik yg sdg eksaited menggodeh :P

queenrara said...

yasmin

heee. mula2 i pun fikir camtu. camanakah nak bercakap. hihi. letak je kitty di telinga dan bercakaplah seperti biasa. ohh. bestttt :)

queenrara said...

ynn manis dan nakal

hihi comel je u usik i. bhahah :D

cakap seperti biasa. oh kalau bermesej lebih senang menggunakan stylus dan ada dua pilihan. nak handwriting atau pun kuar huruf abc tu. then i prefer huruf abc keluar sebijik. cuma mentekan2 sahaja. kihkih :D

kalau tulisan camana pun, asalkan ada rupa huruf , dia akan keluar lah huruf tu.

i juga eksaited. sambil terlewat lewat menghantar SMS untuk syafi. kasihan betul dia. ngee. lagi besar dari tangan i? tabaik tau. ngam ngam lah

nanti kita meet up, i kasi u godeh ey :D

sickchild said...

wehhh wehh wehhh belikannnn. hahahhh.

oh Ynn said...

kahkahkah :P

alahai cygg, br nk ckp die lg bsar dr u wek wek :P

wohh, kalo cmtu, i sorg je nnt godeh, i tanak kasi eny join godeh skali nghaha tamak

ohh tu lh, die de touch2 kt abc kn, nsib baik lh kalo tak, =.=

kamera okay?brape mp?

Nazz said...

owh ader gak rupernye handphone cam gini... dah macam set toys plaks.. kalau tak bagitau itu adalah handphone memang tak tau tu.. anyhow nice gadget rara.

queenrara said...

eny
kau nak ke? kau belilah handphone barbie. eh mengada lah kau. baru je dapat SE. kahkah

queenrara said...

yiyin manes
ngahaha :P u memang. tamak betul. kasihan eny. biarlah eny menggodeh akmal dia sahaja. kah kah kah :D

oh camera dia ada flash. selalunya 1.3mp tak begitu bagus kan? tapi camera yang ni, ok je i tengok. hee

tapi i suka snap pic guna SE i sahaja.

queenrara said...

nazz si nenas

kah kah kah. kalau nak tahu, for the first time tengok handphone ni pun, rara ingat ia adalah cuma permainan kanak kanak ribena. hikhik :P tasangka pula ia adalah handphone yang sangat berciri sempurna. semua lengkap. bluetooth and everything lah. besttt :) teehihi

missbellachicaboom said...

kalau i nak beli yg barbie tu punye boleh tak? pastu kalo jadik i nak mintak tlg u lah. boleh kan kan? ini planning saje. :P

hakim razak said...

rosak2 rara ni,hahhaha hp pun pki yg hk nyer?adus...dh gle hk yer rara?

queenrara said...

yasmin
teehihi :) i tak sure lah. kalau u nak, i kena bgtahu cousin i tu. sebab dia yang tolong semua. hihi :D u kena upah dia lah. bhahah

queenrara said...

akim
eleh macam lah baru satu hari kenal rara. tarik telinga akim sampai putus. ngee. HK itu kan comel. ngee

missbellachicaboom said...

ehhe. nnt i tnye ibu i dulu macamana. ini berangan saja :P

eh i xbeli apape brg HK pun. i tgk je haritu ade almari HK yg sgt cantik. i tatanye harga dia berapa, nnt next week i pergi lagi i nak tanya lah. kalau murah i nak beli.
:)

queenrara said...

yasmin sygg

ngahaha :) tanya lah. tanya lah ibu. ibu yasmin banyak duit tu. semalam baru nampak ibu yasmin keluar 10k kat bank (nampak sangat tipu sebab semalam bank tutup) :P

oh. nanti membagitahu lah i berapa harga hk tersebut. manalah tahu nak mengkirim hihi :D boleh,kan?

missbellachicaboom said...

nak mengkirim? haha. boleh boleh.
tapi benda tu tinggi parat pinggang i yg ramping tahu? mesti abg posmen talarat nk pikul. :P

queenrara said...

yasmin like a star :P

oh besarkah? kayu kah syg? eh takpa lah syg. abg pos laju mesti larat sebab dia cuma menggunakan van kan? hihi. tak kira, nak jugak.

missbellachicaboom said...

boleh.boleh.
tunggu i balik umah lah tapi.
minggu ni i taboleh balik.
ade kursus kecantikan.
kihkih. :D
maulud nabi nnt baru i balik.
nnt i tanye kat amoi tu. ok?
pastu i snap pic sekali. bagi u tgk.

queenrara said...

yasmin
ahaaaa yang ni i suka ni.
i akan menanti dengan penuh takda sabar. ngee.
oh kursus kecantikan apakah?
u kan sudah cantik sayang
sangat perfect. isk mahu kursus2 plak
cuba ke kursus kahwin lah. baru best dan kelakar :P
baiklah. nanti snap tau pic semua HK yang ada

Mieya said...

waaahhhh,
cantik gilos hp baru rara.
ni yg jeles niiii
haha.
jage elok elok tau syg

queenrara said...

mieya adik yang setia
cantikkah? isk. tuannya taknak puji pulak. ngee. oh baiklah. thanksss. hihi

Mieya said...

aiyoo
tuan nye mestilah cantik dan comel mcm HK tu :DD

queenrara said...

mieyayayaya
kahkah. terima kasih.

missbellachicaboom said...

aww.aww. jangankah cakap macam tu. malulah ai.
ai tacantek sangat. bese2 saje. ibu i kate i comot. huu. :(

u pun comel ape. u comel. henpon comel. sume2 lah comel :)

i igt nk masuk kursus kawin kt kampus i ni, bayar 70hinggit.
tp nanti ibu i cubit i pulak. tak jadilah. tgu ben ajak baru pergi.
hikhik.

queenrara said...

yasmin
u cantik. suka tengok u masa bergambar hari sukan. sangat comel ngee :D

ala yasmin, u ni i tacomel tau. u sama macam syafi, cakap i comel sedangkan takda comel langsung -.-

eh kursus kahwin boleh ambil bila bila je. takda kesah kawin bila kan? ngahaha :P rm70 kira murah tau

oh Ynn said...

wahh sme lh kursus khwin dkt unisel pn rm70

tp dlu rm50 je tau. cis, naik rm50 =.=

queenrara said...

Puan Y
you dah amik belum kursus kahwin tu?
dah ada murah, baiklah mengambil skrg. hihi.
selalu kalau kat luar, RM80 tau

♥♥ Miss NuHa ♥♥ said...

rara...ph HK tu sangat2 la cute rara...

ღ~n0n0i~ღ said...

hahahaha..
betapa excitednya die ek.. ekk..
kakn0i pon terikut2 excited gak ni.. ^^

mggu ni akak bizi mempacking brg dan berpindahan..
meh cni dtg tlg..
meh meh meh..

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

maigod. seriously cute.

♥J-A-S♥ said...

Wah !!
Cute nya handphone akak ni !!
Ya Allah,
Jas pun nak lah !!
Ekekeke =p
Habistu henpon model w580i akak dh x gner lah kan ? Siapa yg akan gune ?

queenrara said...

♥♥ Miss NuHa ♥♥
ngee thank you kak! :))

queenrara said...

kaknoi
hehe mestilah excited. lama tau rara tunggu. hihi :P *bersiul siul kesukaan

ohh dah nak pindah ke? teehihi. good good :D eh habis apa cerita kes polis itu? -.-

queenrara said...

vujie syggg
hihi of course. kalau tak cute, rara tamau kot? ngee :P

queenrara said...

jas budak kecik
hee. nak ke? ambil lah.
agagagaga. pergi mintak parents sana.
bluwek =P
oh w580i masih digunakan :D

gadess niza said...

wahhh bkn men lage u eh
mcm3 u dpt gift hello kitty.
i pon da nk terikut u lak.
i pon ske color pink n puteh.
lawa kan. ehehe.
eh nnti u kawen pkai la theme
puteh n pink. sure lawa.
ahahha. hantaran pon puteh pink.
;PP

queenrara said...

niza my good friend
ohaiyo :P u pun terikut ikut? wah good good. hee. i dah plan nak buat wedding theme black ok? kah kah. semacam kematian yang bahagia LOL. warna wedding i warna pelangi lah. eh entahlah. aiyoo jangan lh cerita psl wedding dulu. nanti i taksaba pulak ngee :) oh dan semestinya hello kitty theme. ngee

musuh said...

humpssss...

tak lawa langsung
hello katak lagi mantap
nyehnyehnyeh!

queenrara said...

musuh
kah kah kah. sepak u karang

ღ~n0n0i~ღ said...

hmmm~~
tah le pasal kes p0lis tu.. since kakn0i pun tak di update pasal tu.
yerpp~ sarjan ada dtg bbrp kali ke rumah tym office hour,tp xde org kat umah.. or simply because The Loser tanak buka pintu..
smpi skrg xtau le.. brp kali akak call Cherry nak tanya pasal rumah etc tp xde khabar berita. sms pon dia tak reply. *sigh*

AKAK PINDAH SABTU NI.. woooooooohoooooooooooooooooo!!!!!
akhirnya..
and yeah.. pasal dep0sit tu, hari2 dia tanya pasal "dah dpt ke org nk masuk cni?" ..RIMASSSSNYEE.. perlu ke tanya hari2..kalo nak, cari le sdiri!!! duhhhhhhh!

ignoring is the best way!! dah bbrp ari akak ignore je mereka2 tu..hihiiihi..feel ALOT better..
bila da setel sume ni.. akak rajin2 masuk cni k..

mizzzzz u... take care of urself!

queenrara said...

kaknoi
mesti tired kan pasal nak pindah randah ni. but takpa. syukur lah. harap2 roomate kaknoi yang baru nanti moreeeee better and takda lah macam si orange dan kiwi segala :D
take care sis <3

merah dan hitam said...

erk...
henfonnya pendek betoi...
mcm susah nak pegang aje rara...
tapi beshla touch screen...
mestinak anto sms lambat..
ape lagi pakai line tepon aje la 24jam..
hehehehehe...

Rara said...

merah dan hitam
tak susah pegang pun :)
ahaa touch screen memang best
first day and second day pakai
memang la lambat je
but now dah pro, laju gila send message :)
oh, i bukan seorang yang bergayut je 24 hours dan bersidai untuk berYM 24jam. rimas lah macamtu. macam takda life saja :P