Monday, March 2, 2009

Tiga Bulan


kadang rara benci rindu kadang
rara suka rindu memang sesetengah orang akan
kata rindu itu menyeksakan tapi bagi rara, rindu tu
indah jugak tau. sebab bila sudah lama takda berjumpa,
rasa rindu semakin banyak dan boleh dilepaskan semasa jumpa.
mula masa rara syafi terpaksa berpisah jauh dengan jarak
(tipu, sebenarnya takda lah jauh mana KL-JB) syafi semacam
takda boleh terima kekasih hati beliau hendak pergi ke
luar KL. kasihan lah bukan cuba mempujuk syafi
sebenarnya mempujuk hati sendiri untuk menterima
kenyataan itu. berkorban lah untuk mama tersayang.
menteman mama di johor dengan harapan perangai
dalam diri boleh di ubah alhamdulillah. sekarang sudah berubah.
ini pun sebab takda masa cari kawan cukuplah duduk di rumah
dan menglepas tensi di bilik mandi. kah kah


ok. sangat seksa bila sudah lama takda berjumpa kan.
ni haa. rara syafi sudah masuk 3 bulan takda
jumpa
tau. kesian tak hehe. tapi oleh sebab kitorang takda
henti contact jadi takda lah rasa berjauhan yang melampau.
syafi pun cakap begitu. dia tak pernah rasa sunyi atau rasa kekurangan
sebab bagi beliau, selalu ada di samping beliau.
ecewahhh. mengadanya

insyaAllah, pada 9th march ni, akan ke KL untuk
bershopping secara sakan. kah kah kah. banyak ke duit
nak shopping ni tinggal beberapa hari sahaja lagi semoga
semuanya selamat dan direstui Allah SWT. sebenarnya mama syafi
menjemput ke rumah mereka sebab nak meraikan kelahiran
mama beliau. selamat hari lahir mama (3rd march) semoga mama
akan sentiasa sihat happy selalu sebab dapat menantu manja
iaitu . ngahaha *gedik

ok ok. memang nak berhenti ni. sakit tulang belakang
takda sabar nak mengtransfer duit pada kakju dan minta tolong
membelikan elegant laptop table. jantung sangat lemah bila
meniarap sambil online. kahkah kahkah *gelak semput

ok selamat hari selasa. mmuahh. babai

35 comments:

oh Ynn said...

hoi hoi mama syf lhir 3mrch? u biar betul? mak mertua i ( ma fwz) pn 3 march jgk bhahaha :P ntah2 mereka kembar tak? sbb ma fwz mmg de kembar kah kah kah

*gelak geguling

queenrara said...

oh Ynn manis

benarkah? wah. mama mertua i takda pernah cerita pulak pasal dia ada kembar. nanti malam i tanya. wakaka :D oi. fwz dengan syafi orang yang lain kan kan? ngahaha

*nanges esak esak

Chaa said...

opsss . i ada baju yang u pakai uhh ! haha . kantoiiii xD

oh Ynn said...

hoi hoi. jgn lh i tada pnah keluar dgn nabil raja lawak. mst lain2 lh :P
kah kah kah

*takut jgk jd madu kah kah kah kah

merah dan hitam said...

muga2 hubungan rara ngan shafi kekal hendaknya...huhuhu...

jgn berputus asa walau duk jauh oke...

jom lihat tips kat sini:
http://tinyurl.com/d2bymh

missbellachicaboom said...

birthday adik i pun 3rd March. jeles tau sbb birthday dia kan dekat2 ngan i. nanti dia je yang nak buat party. cisss.

eh syg, i dgn ben pun same cm u..kl-johor. tp kalau ben balik kampung laagilah jauh. ipoh-johor. haa, tp takda masalah sgt lah kan jejauhan ni..yg penting percaya dan jujur. eceyh.

semoga bahagia selalu. nanti kawin silelah menjemput i. :)

queenrara said...

chaa
haha apakah yang kantoi? bukan i mencuri baju u. lol

queenrara said...

hoi ynn madu

janganlah menjadi madu i. sila menjadi madu dengan lebah. hihi :) i sangat takut ni. malam ni mesti make sure. kah kah kahhh

queenrara said...

merah dan hitam

kenapa bukan pink dan hitam? ok, pink pun dikira merah, merah jambu. aww :P

oh terima kasih kerana mendoakan. hihi

queenrara said...

yasmin isteri ben :P

hikhik! ramai betul yang lahir pada hari ini. selamat birthday lah kepada mereka semua ini. oh sama yea? syafi pulak memang di kl. takda kampung, kalau ikut kampung dia, di johor juga :P

yea sayang, yang penting kepercayaan dan kejujuran. ecewah pakar motivasi lah semacam doktor fadzilah kamsah :) eh, i suka dia (eh tiba tiba keluar topik)

u juga syggg. semoga bahagia selama lamanya. nanti beranak ajak i. kah kah kahhh

oh Ynn said...

hoi u , apa lh salah kita menjadi madu. boleh sirumah dan beborak seakan u di jb dan i di unisel. kah kah kah kah

*gelak geguling.

eh, u ta tau ke dr fadzilah kamsah adalah seorang yg sombong?

kwn i and her parent lambai2 pd dia. langsung tada peduli ( masa tu die dkt airpot ) pdhal sudah pndang tahu?

ღ~n0n0i~ღ said...

hehe~ s0nok ape berjauhan ngn bf..
akak ni lg la..setahun sekali br dpt jumpa, tu p0n penah gak lebey dr setahun..huu..jgn tanya cane leh tahan,sbb akak pon xtau nk jwb cane..
kesabaran tu yg penting kan,rara?

Skrg ni cuma berharap hubungan ni kekal =)=)

p/s: korang ckp pasal sama & kembar ni, tetiba akak teringat sesuatu.. jap nk emel.. hahaha

queenrara said...

oh Ynn manis kurus

mana boleh. nabil i menjadi milik i seorang saja. weyy, kadang kadang i panggil syafi itu nabil ok. even mama dia sendiri pun panggil dia nabil. kan best kalau nama dia "syafi nabil" lol. nak suro dia pergi tukar nama lah.

eh sygg, dia takda sombong pun. i pernah bertemu dengan dia tau (di kl sentral) dia tengah tunggu siapa i taktahu lah :) dia baik sangat and nice. siap lah i bersalam dengan isteri dia tauuuu

queenrara said...

kaknoiii
yang penting kesabaran kena ada banyak lah. hihi kalau tak, memang dah putus lah kan :)

hihi yang penting sekarang, rara dan ynn tahu, bf kami adalah lain. miahaha. jangan kakkkk, takut i. hihi

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

hehe rara cyg~
slmt berdating tak lama lg~

me & my bf lak dh jd mcm "ikan di laut, asam di darat, dlm periuk btemu jua". cewah. haha.
manakan tidak, i jauh di pedalaman, dia jauh di pelantar minyak. haha.

tumpang hpy jg tau u n kakjumadugoncang dah maaf2 baik2.. :D

queenrara said...

vujie sayam bayamm
hee. thank you babyyy.

aik? ikan dan asam? nak masak asam pedas kah? kahkah kahkahhh. ohh encik bf vujie kerja di pelantar minyak. mesti sekali balik bawa pulang jutaan ringgit. oh nak sikit!

aah :) i pun happy since dah berbaik dengan kakak madugoncang itu. hihi

ღ~n0n0i~ღ said...

haishhhh.... tetiba lak ada pendengki...

susah t0l le jadi femes ni..hihihi..

rara ^^
penatnya... akak baru smpi umah kol 7.30 td..pastu cpt2 mandi.. setel2 sume trus ngadap lappy..

rara dtg kl nnt ni ada plan nk jumpa bloggers x?? ke nk deting berdua2an je??

Anonymous said...

hahahaha..
bajet femes ekk?jgn nk prasan

memang die ni sgt femes..femes dgn prangai burok dia ni lah..

muka mcm berok seswai sgt ngan BOYF dia 2..hahaha..

queenrara said...

kaknoi

hihi. orang famous cam rara memang susah. macam artis kan. orang sibuk mengambil tahu pasal diri kita. kahkahkahkah :P yang kelakarnya boleh pulak setiap hari view blog ni. macam lah rara tak tengok kat statcounter, dari mana si dia tu dan siapakah. ngahaha :) pedulikan lah. sebab rara tengah happpppyyy sekarang. lalalalala

mesti penat kan kak? meh sini rara picit picit bahu tuuuu. hikhik ^_^ eh, adik kaknoi dah pulangkan modem ke?

hihi. balik kl kali ni mestilah nak jumpa semua orang. kawan2 yang mana tahu rara nak balik, semua dah cop awal2 dah jumpa rara hari apa :P dan jumpa bloggers jugak. kalau boleh nak jumpa kaknoi jugak tauuu! :)

-N e Y r A- said...

mak mertua u sama beday dengan my fwens. hik3. kelihatan mengada2 je entry rara kali ni. hahaha. tape2. perasan tu penting dlm hidup. hahaha.

queenrara said...

-N e Y r A- babyyy

oh yea? hihi selamat harijadi buat kawan u tu yea? membagi hadiah apakah buat beliau? oh. memang mengada. sengaja buat entry gedik gedik supaya mama mertua lebih sayang. hikhikk! =P mama mertua selalu mentengok blog ini juga tau

missbellachicaboom said...

eh u dah berbaikkah?
wahh..baguslah.
*peluk peluk*

tu lah i macam saspisyes bila u ckp nak beli laptop table kt kak ju. teehihi. :)

queenrara said...

yasmin bunny
hihi terkejut tak? wek =P
meh hugss beramai ramai jom!

-N e Y r A- said...

rara sygg;
hahaha...
membagi ucapan yang ikhlas murni sahaja kepada kawan saya.
oh? bagos2. cara2 memika mak mertua. bloggers; sila ikut tips2 dari rara. bagos utk kesihatan. eh bukan3. perhubungan. hahaha. merenk sudah kpala ini. melihat asement berlambak.

J u l i a 。.゜✿ said...

Rara pegang bunga..

pergi kl. shopping laju2. tolong imagine muka kakju bila imagine muka rara tengah happy shopping. (tak faham takpa) =P

jangan transfer dulu. rara pergi shopping dulu okek. kakju tengah survey lappy table. nanti dah jumpa kakju membagitahu. =)

suruh syafi pindah jb. suruh cepat ! suruhhhhh !

rara pernah jumpa cutestartkabel tak ?

ღ~n0n0i~ღ said...

haha..rara mmg mengada pon..
eh.. mak mertua pon baca blog ke? haha.. patut le ayat2 dlm ni cam memb0dek2 gtu.. kaki b0dek dak ni.. kekekekeke..

queenrara said...

-N e Y r A-

hihi. sila lah ikut. nanti mama mertua mesti sayang dan takboleh lepas. (berharap mama mertua i takda baca section comment) nanti direject. hik

queenrara said...

Kakak Julia suka patung bermata besar

hikhik! rara faham. rara faham =P baik lah akan imagine seperti spongebob sedang berimaginasi!

aik? kenapa kakju? hihi. rara ingat nak transfer sebelum bershopping lah. nanti apa apa calling tau. sebab takut kat kl takda masa check email :)

kakjuuu. kalau taknak suruh syafi pindah jb tapi nak suruh abg dee lah pindah jb boleh tak? ngee :D (lari lintang pukang)

aik. belum pernah jumpa lagi lah. hee terima kasih kakju. *muka eksaited =P

queenrara said...

kaknoi yang baru berpindah

tee hee hee. kadang2 mengada dalam hidup best juga. kah kah. takda lah membaca selalu. membaca bila free time kat office mama mertua lah. mama mertua akan membaca kalau takda banyak kerja atau sebelum start kerja. itupun kalau beliau ingat :P jom lah sama sama membodek mama mertua!

Anonymous said...

:-)

queenrara said...

aik? anon berciri senyuman! hihi =P

Anonymous said...

yah! kadang-kadang kena baik ati. ni anon lain. :D teka sapa?

queenrara said...

hikhikkk. mengada tau! =P taknak teka teka. pergi tengok statcounter terus! bluwek! :P

-N e Y r A- said...

hahaha. kelakar2. naseb mak mertua saya tidak tahu berblogging. :p
kamu mahu ke kl 9 mac?

queenrara said...

hikhikkk. mengada tau! =P taknak teka teka. pergi tengok statcounter terus! bluwek! :P