Sunday, March 29, 2009

Hello Kitty House



hai candyfloss. lately, rajin update blog, kan :80:
jangan tanya kenapa. duduk diam, baca comment je
entri kali ni cuma nak tunjuk kediaman baru hello kitty
rumah mereka besar cantik. belum ada banyak perabot
cuma ada rak television sahaja. ada sesiapa nak derma
request address di email ok (perasan betul rara ni) hikhik



ada hello kitty yang sedang mentengok tingkap,
ada yang tunggu didepan pintu (pensambut tetamu)
ada yang sedang bergossip ada yang sedang membaca
blog raracandyfloss.com kah kah kah (korang lah tu)



cepat say "Hello" kepada dia eee comelnya
duduk dekat tingkap sambil makan watermelon. hikhik



mereka berdua sedang mentunggu tetamu
bila ada tetamu di candyfloss, mereka akan ucap "welcome"
hee. seronoknya kalau buat wedding theme hello kitty
itulah angan yang selalu di beritahu pada syafi
jawapannya "insyaAllah, boleh sayang" hihihi



tengoklah dekat dari dalam tingkap tu
semacam orang kena duduk dalam lokap. hee comel betul
kalau boleh nak lebih banyak lagi hello kitty house
kalau hello kitty shop pun boleh jugak
dekat jusco ada banyak tau. harga cuma around RM30
tak mahal, kan apakata belikan satu untuk

48 comments:

ღ~n0n0i~ღ said...

hihihi..
belikan rumah utk akak plak... =D=D

sickchild said...

aku pun lama dah usha menatang ni duh.
haih.

✿ Rara ✿ said...

kaknoiiii

haha . nak rumah apa ? flat ? apartment ? banglo ? =P

✿ Rara ✿ said...

eny sayang

haha . tau takpa . geram betul tengok . syafi pernah suruh aku amik mana berkenan tapi aku segan =D tak mungkin lah . melainkan dia yang hadiahkan .

sickchild said...

hihi.
besa gak kan mende ni weyh. syok gila.
ni sape punya?

✿ Rara ✿ said...

eny budak comel

besar lah . haha =P takkan nenek aku punya kot ?

J u l i a 。.゜✿ said...

rara collect rumah hello kitty. kakju collect rumah my little pony ! =D best best.
rumah ni nanti boleh buat background snapshots. sebab kawaii.

✿ Rara ✿ said...

Kakak Julia Tak Mandi Lagiii

hikhik . kakju collect rumah my little pony eh ? nak tengok ! nak tengok ! buat background snapshots ? ala , camera rara tak mahal cam camera kakjuuuu

cikyuyu said...

rara sygg ketuk;

uikss, jeles wehhh!! jelesss laa..
comey bagai rasa nak jer duduk dalam rumah 2, sambil lompat2 katak dengan HK,

kahkah :D

DJ Farahani said...

salam kak rara,

Huh!Hari ini cuti sukan!Best!Best!=P

Kak Rara,comellah Hello Kitty yang makan tembikai tu.Nak emo hello kitty juga!=D

✿ Rara ✿ said...

yuyu darl

hikhik =P meh lah datang JB . kita main hello kitty sama sama . hee =P sayang yuyu . hello kitty takut lah dengan katak . haha

✿ Rara ✿ said...

Farahani

hoho . buat sendiri . kah kah kah

myzatulHanim said...

waaa..
comey nyer.
trasa mahu bli pulak.
huhu..

cikyuyu said...

RARA sygggggg lagik,

ngeeee :D
macam mahu terbang secepat mungkin ke JB dengan rasa suka, kahkah :)

ishhk. kalo dapat 2 kan??
tak nak bagi dah dkt RARA,

uu nak curikkkkkkkkk * ngee! larik lompat katak, BHAHHAH :D

✿ Rara ✿ said...

Hanim bebiii

hik hik . belilah . beli dua tau . satu untuk hanim , satu untuk rara =D

✿ Rara ✿ said...

yuyu hijauuuuu

cepatlah datang JB nanti rara bawak jalan jalan . best =P cepat lah datang . cepat lah . cepat lah . ishk

ala , mana boleh . kalau beli dua , kena bagi rara satu , kah kah kah .

jangan curi . nanti tangan kena potong . aiyokkk

sickchild said...

haha.
rase cam nak tinggal je dalam tu.
aku nak rumah doraemonnnn.
nak nak nak nak.
hihihi.

✿ Rara ✿ said...

eny comel

aku takpernah tengok doraemon ada house camni
kau belilah rumah camni kat jusco lepastu beli doraemon yang ramai mcm hello kitty yang akmal bagi tu :P

akiss said...

comel gila gila ok rumah dan penghuni rumah! ahhaha

rara, ari tu dak umah akis bkak atasinchi. pes time tgk. tingat kt rara. tergelak2 bila mak dia mula belajar rasa terharu. hakhakhakhak. lawak lawak!

✿ Rara ✿ said...

akiss dear

comel kan kan kan . eee comel betul !

first time tengok atasinchi ? hee mak dia paling comel kan ? lepasni jangan missed tau ! :D hihi

cikyuyu said...

rara lagik comey dr HK,

awww. mahu sahaja pergi sana sygg,
ishhk! insyaallah, ada rezeki umur panjang boleh lah g sane dengan
bergaya comey. hak hak :D

✿ Rara ✿ said...

yuyu monster

yeke ni ? hee thankyou babe

eh datang nanti tidur rumah rara tau :D

cikyuyu said...

RARA tersekima ;

ngeee:D
insyaallah taw,
hope mendapat rahmat dariNya untuk kesana berjumpa dengan RARA sygg ;

hehheh :D

sygggg rara byk2!

myzatulHanim said...

waaa..
nak kene bg rara 1 erk.
kene tggu ada sale buy 1 free 1 ni.
hehe~

✿ Rara ✿ said...

yuyu hunnyyyyy

okay . rara sentiasa berdoa untuk berjumpa dengan yuyu

sayang yuyu jugak . mwah

✿ Rara ✿ said...

Hanim dearie

hee so sweet . ok nanti jusco buat sale , hanim pergi beli && satu lagi pos kat rara eh :P

♥J-A-S♥ said...

Walaoeh;
Gilew best arh Kak Rara ader rumah tu.
Eee~
Jeles gile ar Jas.
COMEL sgt2 !!
Jas pun dh nk beli lah !
Chumel sgt larh Kak Rara.
Kak Rara mesti dh sibuk dgn dorang kan ?
Tu,ader yg dh lapar nk mkn tu.
Hahahahahah.
SUKA !!!
Murah je kan ?
RM 30..

✿ Rara ✿ said...

Jas my lil sis

best best . hee
comel kan :P cepat cepat pergi beli
eh dah beli ?
kakrara punya ! (tarik dari tangan jas)
hee aah la busy betul
diaorang ni suka merengek nak makan , nak main , nak sekolah , nak macam macam . ishk T__T
murah . time sale lagi murah :D

♥J-A-S♥ said...

Hahahahha..
Nak jugak beli..
Dah tak tahan tgk gambar tu lagi.
Gila jeles !!
Huhuhuhu.

✿ Rara ✿ said...

Jas sygg

betulbetul delete blog ke ? haih :( kenapa ? :( ishk .

♥J-A-S♥ said...

Adalah bdk2 yg kata kat jas"aku bnci ko".
Pas2 perasaan nk delete blog dh ade..
Mungkin jas dh tak nak delete.
Mungkin jas akan delete semua entri lme je.
Insya-Allah pilihan ni betul.

✿ Rara ✿ said...

Jas bebiii

lol. pasal tu pun nak delete ? jangan . nanti diaorang akan cakap jas pengecut and loser . just ignored them lah sayang :)

chokilala said...

comel la plak. apsal i rasa macam terpengaruh je ni. rasa macam nak collect menatang hello kitty ni gak. tapi i xdisplay la, kumpul senyap2 je. nanti korang tau, kecoh plak. kahkah

✿ Rara ✿ said...

chokilala

haha u memang cepat terpengaruh =P hari tu cakap dengan i, hello kitty tak comel. kah kah kah . kumpul senyap senyap konon . haha

cikyuyu said...

RARA lebih sygg;

ngeee.
mudah-mudahan la yerk!
ishhk.
rasa macam nak g terus jer jumpa rara,
tanpa segan silu nih.

ishhk.
kalau dapat cuti tanpa rekod kan beshh,
melayan perasaan di JB bersama bdk HK,

hahahha :D

✿ Rara ✿ said...

yuyu keroppi

hihi kalau uu datang sini , rara bawak gi jalan2 eh :P tapi rara pun tatau sangat area JB ni . ekekekek

jangan segan silu lah . meh meh datang JB :DD

safiena said...

waaaw! kiutnyerr! jeles lah aku menengoknya hehe.. kalo i poskan duit and u belikan utk i boleh tak? eee.. geram btol i tengok!

✿ Rara ✿ said...

safiena dear

u , i tatau beli kat mana rumah cam ni , sebab mama yang beli . kalau pattern lain yang siap dengan perabot and siap dengan HK dolls , nak tak ? :D

cikyuyu said...

rara,

jeles lagik lah tengok HK nih.
seyes babe!

adehh, mengikut chokilala celup,
mengumpul secara senyap.

bhahhah :D

takpe takpe,
akan di usahakan untuk berjumpa dgn rara

✿ Rara ✿ said...

yuyu sayang

haha . jeles jeles je . rara lagi jeles suhaila dapat ipod . kah kah kah :D

missbellachicaboom said...

baaaaaaaaanyaknye komen. ;p
mane dpt kitty kecik2 tu? beli rumah tu ade kitty tu skali ke?

✿ Rara ✿ said...

yasmin sayang

hee miss you sayang . dah lama takda nampak u singgah sini and tinggal jejak . rumah tu masa beli takda HK tu . kitty kitty tu suma i beli masa kat KL :) kat living cabin & kat SNJ shop . tapi ada hello kitty house sekali dengan kitty kitty tu tau ! :D comel sangat !

missbellachicaboom said...

sebenarnya i slalu je masuk candyfloss, tp bile nak bg komen je tak boleh. baru sekarang boleh.
sukanyaaaa. :D

✿ Rara ✿ said...

yasmin bebiiiiii

serious ? omaigod . i pun alami masalah yang sama :( geram betul haha

Kill-Vearn said...

ades demam hello kitty ka cik rara oi... gile bapak byk gilew... kalo i, baik beli komik guna duit tuh.. hehehee....

✿ Rara ✿ said...

Kill Vearn

beli komik ? haha . i benci membaca !

sickchild said...

haha aku pna tengok kat internet nobita nye umah tapi aku tatau la kat msia ni harga dye bape.
hishhh.
aku ade jumpe doraemon besa gila patung keras sebijik cam doraemon yang real.
harga rm300.
tinggi 2 kaki setengah aku rase...
comel!

✿ Rara ✿ said...

ENY AKMAL ARIEF

oh yang kau tunjuk kat YM tu eh ? serious comel kan ! kalau ada kat malaysia boleh lah kau beli . cuba lah cari . ataupun tanya kak abby , anak dia (sabrina) peminat doraemon and doraemon collectors tau . cuba lah tanya . who knows dia tau katmana ada jual :)

hei . serious ke ada patung sebesar doraemon ? eh , RM300 kira murah lah tu . kalau aku jadi kau , aku beli ! serious babe . sebab aku rasa harga tu murah , mana nak dapat babe !