Thursday, March 19, 2009

Johor, I'm Back



walaupun bukan kembali ke tempat kelahiran sendiri
tapi kembali lah di rumah mama dan tempat kelahiran mama
oh jangan lupa, kakak pertama juga lahir di sini. kah kah
sila ambil nota. bershopping berdating sakan di sekitar
kuala lumpur telah tamat tempoh untuk bulan march ni.



thankyou kepada mamat, iaitu cousin kepada syafi
kerana membagi coklat yang dibawa balik dari london ni
sedap jangan kata lah kan, sampai sayang lah nak makan
nanti duduk lama dekat london, sila membagi coklat berbentuk
hello kitty pelbagai gaya pulak. hikhik



hello kitty coin bank ni adalah dibeli dengan mengikut
nasihat syafi. dia mensuruh mensimpan duit syiling
hihi. comel kan bila boyfriend mensuruh simpan duit
sebenarnya syafi memang suka mensimpan duit syiling
bila pergi bershopping ada balance syiling dia akan
simpan takkan guna. kelakar bila tengok perangai dia



sweet kan. benda ni beli masa pergi makan
di carefour wangsa maju. bila masuk kedai kat situ,
terjumpa pula yang macamni. comel sangat.
sebab ada tulis 'my room' gambar tu pulak adalah
seorang perempuan yang sedang make up
syafi cakap "perempuan ni macam ayang, comel"



masa hari selasa, syafi singgah timesquare
niat hati nak tengok wayang tapi semua cerita semacam
boring banyak tiket sold out. tiket yang ada semua malam.
malam itu pulak ada berjanji dengan kawan nak pergi
makan. then masa syafi berjalan dekat timesquare tu
ada ternampak hello kitty yang sangat besar ni. thankyou syafi
sebab sudi membagi hello kitty yang sangat.. err.. besarnyaaa.



errr korang pun boleh tengok betapa besarnya hello kitty ni
serious terkejut. sebab ingatkan cuma nak tengok je
syafi sangat serious nak beli sebab dia suruh promoter tu
menturunkan hello kitty tu. mula semacam taknak lah,
segan tau. bila cakap "jom lah. mahal lah bby"
syafi pulak jawab "takpa, biar mahal. bby boleh beli hello kitty
ni biar berapa pun harga dia. tapi bby tak boleh beli kasih
sayang ayang"
ok how sweet bila seorang lelaki mengeluarkan kata tersebut
pada seorang gadis. hikhik. thankyou sayang

36 comments:

nurulbalqis said...

Sila bagi Balqis coklat tu sikit..
Mane boleh makan sorang..
Nanti tak berkat :PP
Hahahhhaa..

Makk haihh !!
Besarnyaa HK tu..
Lagi besar dari Kak Rara..
Sah sah kalau nyorok belakang HK tu..
Orang takkan nampak Kak Rara..
Hik3..

sickchild said...

woi mana acii.
aku nak gak.
haih.
jeles gila.
bapak ah lagi besa uh dari kau.
warkhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
jelesssssssssssssssssssss la!

Ynn Ainul. said...

bhahahaha awat na besa sgt hk u dr u bbe.
eee kiutnye rara belakang big hk tuu. ngeeee :D

sygg, agak2 kalo die tehimpap u cmne kn =.=

✿ Rara ✿ said...

nurulbalqis yang disayangi

nak coklat ? cepat amik . ala sorry dah habis ey ? (padahal dah sorok belakang peti sejuk atas tempat ais, bawah tempat aiskrim) kah kah

hihi. itu lah pasal . bila kakrara pegang hello kitty tu , abg syafi cakap tak nampak kakrara

✿ Rara ✿ said...

kanak kanak sakit

kah kah kah. cepat lah suruh akmal beli. hikhik =D harga dia pun bagi aku mahal la kot . bagi syafi tak tahu lah . dia cakap ,itupun dah kira murah . haih.cepat lah akmal, pergi beli untuk eny =D

✿ Rara ✿ said...

ynn gadis manis encik fwz

hee =P malam tadi i tidur sekatil lah dengan hello kitty tu . dia atas, i bawah . sebenarnya i memang suka tidur dengan banyak bantal sekeliling i =D eh lagipun HK ni tak berat tau. dia kan , lembutttt sangat !

cikyuyu said...

RARA sayang!!

uwrghhhh :'(
gler bapak besar HK 2,
jeles beb!!
ishh. kalo duk dengan UU kopem
uu jadik kecik! kah kah :D
HK 2 leh tak tukar jadik kerropi comey!

boleh tak ??
bagi sket cokelat 2..
lama mengidam nak makan cokelat nihy,,
lemau rasa!! :(

uhh, ape2 pon hope rara epy sokmo!
nggeee,,

✿ Rara ✿ said...

yuyu hijau hijau

hahaha.yuyu cuma rendah kan, tapi berisi kan syg ? kira ok lah tu =P

oh pergilah cari . tapi rara tak pernah lah nampak keroppi bear besar cam HK ni .

thankyou dear =D
semoga happy selalu juga !

Ynn Ainul. said...

eh eh yang selain hk ape je ade yg besa2? i tanak hk, i tasuka *buat mke ejek.

wohh, brape hrga die? baik u shared ngn i, :D

✿ Rara ✿ said...

cik puan ynn

hihi . selain HK , i takda nampak lah . sebab mata i ni cuma pada hk sahaja masa tu . kah kah =D

wohh , harga dia ? cepat pergi tanya syafi . hikhik =D

cikyuyu said...

kahkah :D
memang berisi pon rara ku HK,
adeh!! bila lah mahu jadik kurus kering nie, boleh ajar tak nak jadi kurus macam rara, ngee!!

uwrghhh :(
nak kerropi nak kerropi!!
hahahah :D

adeh!,
bnci shoutmix kena blocked bagai,
geram jer...!! nak msg pon tak leh,

adehh!!

✿ Rara ✿ said...

yuyu

ohh patutlah yuyu ada di comment je. hikhik =P pergilah buat kerja .

eh , jangan lah mengkurus semacam rara , susah nak cari baju . size baju rara cuma ada di timesquare and klcc je tau . sebab tu lah rara tak shopping baju kat jb .hik =D

nurulbalqis said...

Cececeyhh..
Baju nak ada saiz kat tempat yang klass2 jee..
Bagus betul laa saiz badan akak tu..
Hehehehe..

✿ Rara ✿ said...

balqisssss comel

hey , mana de baju kat timesquare class class . biasa je ok .kat klcc tu pun setakat baju kat tempat biasa biasa je tau =D

nurulbalqis said...

Kak Rara sayanggg..

Hehehehe..
Akak ni ape laa..
Jgn bocor rahsia..
Orang selalu ingat kat timesquare ngan KLCC baju branded2..
Jgn ckp akak beli yang biasa2 :D

✿ Rara ✿ said...

balqis

hahahahaha. ala setakat MNG tu sapa pun boleh beli . kan ? takda orang pandang MNG tu standard mana pun =D

ღ~n0n0i~ღ said...

rara dear ;)
deco items yg My Room tu sama le ngan kaknoi punya..hahaha..cuma, kaknoi punya My Bathroom..tp girl tu sama le..cuma yg kaknoi pnya dia tgh mandi dlm bath tub..kekekeke ^^ adehhh..
comel kan??

bizinye akak smpi x tdo lg ni padahal nantukkk..bizi ape? bizi men cooking academy..hahaha..abis le..mata da merah2 da ni..nk tdo..
nite2 ^^

✿ Rara ✿ said...

Kak Nonoi jelita

hikhik . ye ke sama ? ala comel kan ? rara ada jugak jumpa my bathroom tu , sekarang tengah menyesal kenapalah takda beli . ishk . rara punya my room tu kan , dia pegang gincu dengan sikat , comel sangat! =D i likeeee

eh main game cooking academy ? wah bestnya . amik reflexive kat chokilala ye ? ok ok pergi tidur sekarang . meh rara dodoikan sambil nyanyi lagu twinkle twinkle litle star =D

kaknoi , please jaga diri . kalau boleh rumah sentiasa dalam keadaan safety tau . sebab kakak kedua rara kan , rumah sewa dia kena pecah masuk baru baru ni . sangat takut dengar berita macam tu lah .

♥J-A-S♥ said...

Wah !!
Sdappnya chocolate tu..
Kak Rara ltk kat blog x tkot semut suri mkn ke ?
Hahahaha =D
Fu~yooh !
Besar gilew arh Hello Kitty tu.
Klu Hello Kitty tu nak gado dgn Kak Rara mesti Kak Rara kalah.
Hahahahaha =D
Hello Kitty BESAR vs Kak Rara.
Chumel lah HK tu !
Skeee ~!!

✿ Rara ✿ said...

Jas my lil sis

sedappp ! =P cepat pergi makan sebelum semut makan . hikhik . coklat tu dah habis . tengok gambar macam terliur je . kakrara kena update cepat cepat ni supaya gambar coklat tu lari cepat cepat =D

hello kitty mengkalahkan kakrara ? ishk . mana boleh . kak rara mesti menang punya lah . bluwek =P

♥J-A-S♥ said...

Hahahhaha..
Oh,patut lah cepat2 dh post.
A'ah..Air liur dh meleleh dh ni..
Habis banjir rumah Jas nnti..
Hik3..

X de lah..
Tgk lah Hello Kitty tu.
Besar gilew bapak arh !
Habis Kak Rara kena tumbuk2 dgn dia.
Hahahhah.
Tgn dia pun dh besar drpd muka Kak Rara.
Ni klu kena lempang.
Habis lah.
Hohohoho..

✿ Rara ✿ said...

Jas Dear

hikhik =P nak update pasal apa lepas ni ? hahahahaha

ishk . kakrara lagi besar dari dia lah =D eiii dah lah masa first time tengok hello kitty tu kan , dia semacam membuat muka comel tau . geram betul =P sekarang kakrara selalu peluk dia tau .

ღ~n0n0i~ღ said...

Hahaha. akak dah lama da tunggu cooking academy 2 tu.. pastu tlupa..then, bila masuk blog cik cukis.. aikk..teruja plak tiba2..hahaha.. teringat kenangan lama men game cooking academi 1 dlu ^^. Weeeheeeeeeee~

ha..pecah rumah??
iskkk bahaya tol ni.. kena extra careful lah gini.
Sebab tulah kalo weekend kakn0i kena balik umah pck.. parents pun wis0 akak kat cni ni.

p/s: cepatlah nyanyi twinkle2..haha.. eh eh..tanak le.. nyanyi lagu disney leh? sbb akak suka suma lagu2 disney princess..kekeke..

✿ Rara ✿ said...

kaknoi :)

rara pun tengah download game tu , tapi entah lah bila masa nak main . skrg ni syafi asyik nak bermesej . tak macam selalu . before ni kitorang jarang bermesej . sekarang ni bila tak reply , syafi akan call =P

haa . betul lah . kena extra careful . kalau boleh mangga tu ditukar or anything lah . sebab dalam kes kakak rara tu , rumah dia takda tanda orang pecah masuk , sebab macam orang tu ada kunci (maybe orang yang duduk rumah tu sebelum ni ada duplicate kunci) bahaya tau =(

ishk . demand pulak . hikhik =P nyanyi lagu dodoi buaian karang =D

Lisa said...

Wah,, besarnya HK doll tu.... mesti puas peluk kan...

Kalau Lisa dpt for sure "I love you foreverlah" hehehe

✿ Rara ✿ said...

Lisa Dear

a ah , puas peluk . hikhik =P kalau tidur , HK tu mesti kat atas rara , so menjadi macam takda bernafas hee hee

hahahahaha =D ya ya , for sure "I love him foreverlah" =P

Ephy A. said...

what a giant kitty!!
sweeeeetttt :DDD

✿ Rara ✿ said...

Ephy A.

ahahahahahahahahaha =D sweet like you !

Kill-Vearn said...

perghh bapak nya beso ko nya teddy tuh.. jeles aku.. nak gak beb...

✿ Rara ✿ said...

Kill-Vearn

kalau nak cepat lah ambil. aku tolong bungkus kan lawa lawa :P

deennasour said...

setengah nyawa gak carik button utk komen seh.

wow, sedap plak tgk cokelat itu.

well, blog ini blog paling cute pernah aku singgah!!!
wow~

✿ Rara ✿ said...

deenasour aum aum

hikhik =P setengah nyawa ? hikhik . susah ke nak carik ? tahniah sebab jumpa ! hehe

eeii thankyou thankyouuu =D

ღ~n0n0i~ღ said...

dak bucuk.. ^^
HAHA..
akak baru pas mandi.. segarrrrr! best!
hahaha..
uppss itu pon nk btau ke..

update lah! ^^
masuk cni da bebelas kali takda new entry pon?

✿ Rara ✿ said...

kaknoiiii

hahahahhaha. saja je nak kasi kaknoi tunggu. bluwek =P tunggu ke? hikhik. rara takda mood lah kak. tunggu syafi sembuh baru boleh update :)

ღ~n0n0i~ღ said...

aik..syafi sakit ke??
ckp kat dia ek.. "get well soon"
take care of urself..

akak kebizian lagi..dan lagi dan lagi.. tp still kena lepak cni gak.. hahaha.. tulah..update update..kalo tak nanti kena cekik!

✿ Rara ✿ said...

kaknoi yang disayangi

syafi accident dua hari lepas . masa accident terus tak sedar diri and dibawa ke HUKM Cheras . kepala dia terhantuk dan berdarah , kaki dia dua dua belah luka . motor hancur teruk . kereta langgar dia masa kereta tu nak uturn . traffic light hijau dan syafi bawak laju . driver kereta tu cakap tak nampak dia . luckily , orang tu responsible and tak lah langgar lari . dia cover medical and cover set baru untuk motor syafi . and now , syafi dah selamat kat rumah . cuma dia belum boleh banyak berjalan .