Friday, March 13, 2009

Selamat Tinggal Duit



hikhik. title takda boleh blah. semacam sangat in love dengan duit
tapi mesti ucapkan selamat tinggal duit sebab sekarang ni duit
akan melayang berterbangan secara kejam. kasihan duit.
nafsu bershopping semakin bertubi datang tanpa menghirau
berapakah duit yang tinggal dalam wallet. ok lepasni kena berjimat
secara banyak. nanti balik johor kena cari duit dengan tekun.
ok, dah berjanji pada diri sendiri, nak mensimpan lagi duit dengan banyak

sebelum pergi berjumpa dengan eny, pergi bershopping di timesquare.
takda banyak barang pun yang dibeli sebab S&J shop macam dah
kehabisan banyak stock. rasa kecewa tergugat iman



haikal pegang apa tu beli benda tu sebab rasa comel
sebenarnya macam too scary tau, tapi bila pegang, rasa comel sangat
ok terus beli tanpa arah tujuan. haikal pun suka pupu tau. hee
(pupu adalah bukan nama sebenar untuk benda tu)



haa doraemon lunch box ni belikan untuk adik.
pening kepala taktahu nak belikan apa untuk adik. harap dia suka.
petang ni nak keluar lagi cari barang lagi untuk adik
tapi susah lah kalau nak belikan. takut dia tak berkenan.
lagipun adik tu bukan jenis menghargai barang pemberian orang
orangnya jenis kasar takda lemah lembut sangat. hehe



rilakkuma handphone strap ni comel jugak. sekarang ni dah mula
jatuh dalam cinta dengan rilakkuma. rilakkuma berwarna coklat
tapi girlfriend dia ni dipanggil apa sebenarnya beli dua
satu rilakkuma untuk syafi, yang ni untuk . sweet tak. hihi


hello kitty yang ni kan, dah susah nak cari.
kalau jumpa pun, yang seakan dah buruk takda bersih.
masa jumpa kat johor pun semacam takda sanggup nak beli.
then pergi mencari di S&J shop jusco wangsa maju
S&J shop timesquare pun dah takda stock. cepat habis tau.
and luckily, masa pergi sunway pyramid, ada lagi stock, itupun
cuma tinggal beberapa stock sahaja lagi.


haa. comel tak hello kitty candle ni takda sanggup sebenarnya
nak guna. kalau guna, maknanya seperti membakar hello kitty
dengan kejam. takda hati perut limpa. masa nak beli pun,
fikir dua tiga kali. harga sangat murah tapi takkan lah nak bakar pula
syafi cakap, "kalau taknak bakar, simpan je. jangan bakar"
masa tu syafi terus amik letak dalam bakul. ok thankyou sayang

ok lah. petang ni masa untuk shopping lagi. babai darlings

14 comments:

didi said...

raraa.
tali phone kita sme.
tp didi guna utk thumbdrive :p
bru la thumbdrive tu tadak ilang. hik3.

ღ~n0n0i~ღ said...

akak on9 dari ofiz ni...

ya Allah, besh je kan mengucapkan selamat tinggal duit..
hahaha..
akak p0n sbnrnya dah sengkek tahap papa kedana da ni..

rara..
doraemon lunch box tuuuuu..
Jelezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzznya tgk!!

✿ Rara ✿ said...

didi dadu

hhahahahahaha, sama jugak ? hik. thumbdrive rara dah ada tali. takleh tukar plak. :D

✿ Rara ✿ said...

kaknoi

alalaaaa. selamat tinggal duit sikit je. bukan ribu ribu pun =P kaknoiiii. jangan la jadi mama kedana. nanti nak meet up kan kan

ღ~n0n0i~ღ said...

T______________________T
pagi isnin..
dah kena keja... hukhukhuk...
*nangis secara senyap*

gi mana je rara???
mesti sy0k shopping sakan ni hahaha..

✿ Rara ✿ said...

kaknoiii
huwaaa arini ingat nak pergi maybank
tadi orang tu baru call.
ishk. lambat. dah lah rabu ni nak kena balik jb dah.

hee. rara nak habiskan masa dengan kawan2 sampai puas. hik =D taktahu pergi mana lagi. ingatkan nak pergi midvalley

Juice said...

ala comelnyer doreamon tu, nak jadi adik rara lah leh dapat lunch box camtu...

mademoiselle ain said...

suka betul dia dgn benda2 cumil..hihi..
cumil2..

✿ Rara ✿ said...

kak juice dear

ala comel ke ? rara confuse. taktau nak beli lunch box tu atau walkman radio . harga lebih kurang je pun . rasa nak beli dua dua tapi syafi cakap takut radio tu cepat rosak. tapi rara nak beli jugak. esok lah. sebab esok hari last boleh keluar =P rabu dah nak balik jb. murah je tau kak juice. lunch box tu rm15.90 je. radio tu rm14.90

✿ Rara ✿ said...

mademoiselle ain

hikhik =P benda comel camni boleh memuaskan diri kita . seronok sangat bila lepas shopping . menghilangkan stress secara 100% kah kah kah . ok ok , ni last mengguna duit simpanan masa depan . lepas ni nak kerja , nak beli lebih banyak dan puas =D jom

Ayu Firzara said...

Hye rara...
so sweet Hk stuff tu...
Ayu pun suka gi kedai S&J tau...kalau masuk je cam nak giler....ahahahaha...

✿ Rara ✿ said...

Kak Ayuuuu Firzara

Hai hai =P hee. mestilah sweet kalau tak , rara taknak beli. Hikhik =D woahh kedai S&J tu kalau warna pink lagilah best, tapi kedai dia warna oren. Eeeii comel tau. Geramnyaaaaa!

J u l i a 。.゜✿ said...

Rara rara.. kakju dulu beli my melody & HK bento box macam tu cuma rm5 saja. beli sampai enam...lepas tu membagi pada kawan2. best best.

*tahu sikit lubuk best di kl*

✿ Rara ✿ said...

Kakak Julia retro

ohh yea ? sangat murah lah kakju. rara beli sangat mahal sampai belas ringgit. kalau HK punya dah RM30++

oh. hihi. rara kan orang kl , tempat tempat comel menjadi kebiasaan. nanti kakju kena membagitahu lubuk best di kuantan =P