Friday, April 10, 2009

Ihyou Tanjoubi



hihi. lamanya tak update. seronok bercinta lah katakan.
dah seminggu tak update. mintak sorry tau
kan dah cakap, candyfloss kalau sekali berehat, memang
berehat betul. takda tipu. hik

still kat kl ni. pinjam lappy kakak syafi
broadband pun kakak syafi punya jugak. mana bawak
celcom broadband. tinggal je kat rumah. kesian betul.
tapi takpa, untuk candyfloss readers, nekad nak update
(sebenarnya kena paksa dengan syafi) kah kah kah

hari sabtu lepas, bertolak ke kl. kelakar tau
nak mentipu syafi bukan senang. macam helah dibagitahu
supaya dia taktahu nak datang. seronok jugak lah tapi
punyalah seksa. dah taktahu nak tipu apa lagi. bila syafi message
tanya tengah buat apa, bagi macam alasan. antara contoh;

"ayang nak masak ni. mak suruh tolong"
"ayang penat lah masak. ayang nak tidur kejap tau"
"bb, ayang tengah borak ngan makmah ni tau. jangan call"


macam lagi lah. dah tak ingat apa lagi. banyak betul alasan
bukan apa, terpaksa. takut syafi call. then bila dah sampai
bandar tun razak, call kakak syafi kitorang pergi beli
cake kat tesco extra kot. hihi. bukan tau pun, ikut je.
masa dah sampai rumah kat bandar tun razak, tengah makan
nasi ayam, syafi call. err. nak tercabut jantung bila dia call,
tak angkat. merajuk la dia, apa lagi hee.



, kakak aiza bertolak pergi rumah parents diaorang
kat langat. sebenarnya plan nak surprisekan syafi ni berjaya
dengan pertolongan semua family syafi termasuk parents dia.
thankyou sangat. tak sangka diaorang nak layan perangai ni.

masa on the way pergi langat dah nak sampai,
message syafi, tanya macam lah. macam takda apa berlaku.

rara : kakak tak datang bawak cake ke? adik tak balik langat ke?
syafi : biarlah dia nak datang ke tak. adik kakak amik.


beberapa minit kemudian, sampai depan rumah langat
masa turun dari kereta, syafi yang dalam rumah tak nampak pun.
dia cuma nampak kakak adik. lepastu dia pergi mensorokkan tabby.
bila syafi datang ruang tamu balik, dia terkejut. kitorang suma tergelak.
sayangnya takda gambar muka surprises dari syafi.
tapi memang syafi surprises sangat. dia nampak kan,
macam nampak hantu je. dah masuk duduk dalam rumah,
syafi hantar message "betul ke ni?"



thankyou kakak, ewa, efa, adik, abang, mak abah
sebab sporting sangat. seronok bila dapat membuat
kejutan untuk syafi. seronok sebab boleh buat dia happy.



biasalah anak manja. hihi. syafi suap cake untuk abah.



syafi anak mak. hikhik. sayang syafi, sayang mak. bluwek



ehem. gambar ni malu je. muka pun nampak sangat muka penat.
dari johor terus ke bandar tun razak naik lrt star lepastu
pergi langat pulak hee. tapi takpa. semua untuk syafi tersayang

ok ok dah nak babai ni. sebab kat sini hujan. lagipun nak makan malam
nak tunggu hujan reda lah kot. lepas ni ada entri lagi best tau
komen dulu entri ni banyak. ok cepat babai sekarang. hik. babai

17 comments:

Ynn Ainul. said...

nabillll :P
bhaha ruginya xda muka tekjut =.=

eh eh ehh, u comel betul sebelah syf. hihih kenape tkda yg u disuap hihik

missbellachicaboom said...

hikhik :)

myzatulHanim said...

wawawa.
besh nye.

**last pic.
**muka sggh ayu+suci.
**huhu :)

✿ Rara ✿ said...

Ynn Ainul

itulah syg . i pegang cake , digicam dalam handbag , jadi takda sempat ambil gambar dia terkejut . hee tapi serious muka syafi comel betul masa tu .

hihi i comel sebelah syafi ? u tahu , masa kawan mama syafi datang en , cakap muka kitorang sama . dah banyak yang cakap muka kitorang sama . benarkah ?

✿ Rara ✿ said...

missbellachicaboom

kenapakah 'hikhik' ?

:D

✿ Rara ✿ said...

myzatulHanim

oh dear , ni lah salah satu kehebatan long distance relationship :) boleh buat kejutan yang lebih bermakna . hihi

last pic tu , muka i sangat kepenatan . hee

Mieya said...

Kak Rara comeeellll :)
Hee.
Mesti best kan.
Btw,knp syf tak suap kak rara?
Tak pun kak rara suap syf la :DD

.Nana. said...

wah..bestnya sume org bahagia..
jelez..
kaka rara :)
miss u :)

J u l i a 。.゜✿ said...

cuba suruh syafi senyum bila amik gamba.. like this.. =D

Kill-Vearn said...

erk.. hepi befday shafi...
tapi kan... mana de sama muka...
tak kira.. mmg tak sama..
hahahaa....

erm wonder nape suar shafi tuh?
mcm biasa nampak aje kat mana2...
ye la... sebijik...
sebijik sama kaler ngan selimut i dulu..
hehehe...

jgn marah :P buweekk..

DJ Farahani said...

Salam Kak Rara,

Wah!Wah!

Adegan Kak Rara menyuap-nyuap dengan abang syafi tak ada ya?

Hiks3.

✿ Rara ✿ said...

Mieya

hoho . taknak lah . malu lah :P ekekek . syafi dah selalu suapkan dah . wek

✿ Rara ✿ said...

Kill Vearn

heh . yelah . kau sorang je bagus . hekhekhok :@)

✿ Rara ✿ said...

Nana

dear , u pun bahagia , kan =P

✿ Rara ✿ said...

Kakak Julia rinduuuuu

hihi syafi terkejut masa tu kot sebab tu dia susah senyum . eh tapi dia bila snap pic memang jarang senyum lah =P lelaki kot . hee

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

nak minta strawberry kat cake tuuuu~ lalalala~ hehe..

✿ Rara ✿ said...

Tulang Ikan Kewl

hihi . nampak strawberry mesti u ingat cake strawberry kan ? actually , sebenarnya tu black forest cake :P sedap betul sebab macam choclate indulgence . ada ice cream ! nyum nyum =P