Friday, April 3, 2009

Kawairashii Yutori



dua hari lepas, mama mengajak pergi mentengok
kedai perabot di area nusa perintis mama membeli rak yang besar
untuk diletak pada bilik adik. semalam, lepas mengkemas bilik
di bahagian mini rak tu, mama suggest beli rak yang besar
untuk mengletak semua jenis koleksi hello kitty

mama cuma call :22: minta rak berwarna hitam coklat.
pagi tadi, rak tersebut sampai sudah menjadi milik .
thankyou mama sebab mengkasihan pada yang kekurangan
tempat mengletak koleksi hello kitty tersayang. hikhik



untuk pengetahuan tuan puan, ruang bilik sangat kecil.
tapi lengkap dengan katil, wardrobe, dressing table rak besar.
mini rak sudah dikeluarkan daripada bilik diderma
pada adik. kah kah adik mendapat second hand item.
harga rak ni tak mahal sebab mama adalah regular customer
kedai perabot tersebut. nyonya membagi harga cuma RM200.
jom lah tengok apa yang letak pada rak tersebut.



mini beauty hinangniyou ni comel kan. sangat jatuh hati bila kali pertama
melihat dia di bubble trading shop. lepastu menjumpa membeli
dia semasa percutian di singapore harga cuma $3 kalau tak salah.



ini semua hello kitty yang paling disayangi lah kot.
semua pun sayang tapi entah kenapa hello kitty item di atas
sangat jarang digunakan kerana takut rosak :20: speaker tersebut
cuma digunakan dua tiga kali sahaja. radio tak pernah digunakan.
lamp fan tu pun takda pernah guna. thumbdrive pun.
hik hik koleksi tetap koleksi disimpan dengan rapi.



macam biasa lah jewelry box yang macam bentuk rupa.
bahagian make up. tengok lah hair comb tu.
bila pergi mana, nak bersikat rambut dekat ladies takda
rasa malu :10: sangat suka mengsikat rambut depan orang sebab
hair comb yang kawaii.



haa ni tengok lah ni :78: hello kitty sedang kenduri sushi :72:
ahaa. yang meja makan tu telah diubahsuai oleh mama.
mama yang membuat alas meja tersebut. thankyou mama.

takda jadi pergi kl pada hari jumaat. akan ke kl :75:
hari sabtu. doakan yang baik jaga candyfloss ni baik tau
ke kl tanpa laptop akan kembali pada hari selasa.
jumpa lagi. babai

24 comments:

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

OMG! sangat kawaii semuaaaa~~
cepat sorok! Nak datang bawa lari semuaaaa~~!! hahaha...

mini beauty i ada 3..
suka sangat bawa diorang jalan2 masuk dalam handbag.. haha.
tapi kat sini kan mahal.. T___T

✿ Rara ✿ said...

VUJIE DEAR

hey jangan bawak lariiiii . nenonenonenoo . aiyokk ambulance datang . eh , polis datanggggg .

mini beauty ada tiga ? wow . bestnya . kat sana berapa ? kalau $3 convert to RM berapa yea ?

$3 x RM2.40 = ? (malas kira)

missbellachicaboom said...

eh eh. murahnya rak tu.
200 je?
ibu i beli sgt mahal ok..
syg cooler tu mane u beli?
i nak cari cooler hk tp xjmpe pun..:(

Jas said...

Ala,Kak Rara ni.
Semua benda hello kitty nya pun comel gila babeng.
Dulu Jas xberapa suka HK skrg ni tiba2 dh mula minat.
Jeles gilew nmpk koleksi Kak Rara.
Bestnya jdik adik Kak Rara.
Sbb Kak Rara beli byk2 nnti adik Kak Rara boelh juga main skali.
KehKehKeh..

Ynn Ainul. said...

sygg, t8cre tauu, hati2 juga jgn menggatal sme konduktor bus, u pkai spti minah emo lpstu smua takut bahaha :P

hoi i nk curi sushi tu lh, pastu nk bg eddy mkn oo yehh :D

✿ Rara ✿ said...

Yasmin Syggg

haa murah kan ? mana nak dapat harga sekarang ni rak macam tu only RM200 ? nyonya tu cakap itu harga lama tau , membagi harga murah pada mama . hoorayyy . cooler tu ? hihi . nampak je u ni . cooler tu i beli dekat hello kitty shop in area JB ni jugak . u cari tak jumpa ? i pun tak pernah nampak kat tempat lain . kalau u nak suruh i belikan , boleh :)

✿ Rara ✿ said...

Jas Budak Kecik

ala jangan lah macam tu . hihi . jas pun dah mula minat HK kan ? kumpul lah . mula2 tu macam sedih lah sebab sikit je koleksi , lepastu lama2 nanti mestilah makin banyak . kakrara pun belum banyak lagi ni , banyak sangat lagi barang takda . mama kakrara cakap , nanti dah kahwin , rumah kakrara mesti hias semua HK =P

wah wah . jas ingat , adik kakrara boleh ke masuk bilik kakrara ? jangan harap lah . dia tak boleh masuk bilik kakrara ni , sygg . kakrara dengan dia mana rapat sangat , tak sebulu =D

✿ Rara ✿ said...

Ynn Ainul Darl

hoi . buat apa lah i nak menggatal dengan konduktor bas ? teehihi . i nanti mesti macam orang gila terbosan bosan duduk dalam bas kan . hikhik =D tapi takpa lah kan , i pergi sana ada empat hal dalam masa empat hari tau .

ahh u ni . pergilah beli sendiri sushi tersebut di kedai RM5 yang berwarna kuning tu . hanya RM5. u selalu pergi midvalley kan ? disitu ada kedai tersebut kan . jangan curi i punya . nanti kitty kitty semua kelaparan .

missbellachicaboom said...

berapa ringgit u beli cooler tu?

✿ Rara ✿ said...

Yasmin Ben

i beli RM59.90 . ada macam2 design :P

myzatulHanim said...

Cik Kitty;

i smain jeles sm cik kitty. trasa mahu merompak blk cik kitty. nnt cik kitty gi KL i rompak smua Hk . Hahah~

✿ Rara ✿ said...

Hanim Hanim

haha cubalah rompak kalau berani . belum sempat u merompak i , i sudah merompak duit u dulu untuk membeli HK . kah kah kah . eh u stay KL area mana eh ?

ღ~n0n0i~ღ said...

cik kapas:
kalau kaknoi, mesti kaknoi guna speaker tu. hehe.
sebab kalau tak guna nanti speaker tu kecik ati.. kekekeke (tiba2 je leh faham perasaan speaker lak) HAHAHA.

td kan..da settle da keja. Ingatkan nak foya-foya arini. Pastu, kena bg satu lg keja.. akak tanya
"encik nak bila? arini ke?"
dia kata.. "takpe..isnin pon boleh"
dlm hati akak "YIPIEEEEEEEEEEEEEEEEEE" hoyeahhh hooyeahhh! kekeke..

haha..nakalnye tak bagi adik masuk bilik. Nape tak bagi?
Kalo akak, rara tak bagi pon akak nak masuk gak..pedulik ape..kekekeke

✿ Rara ✿ said...

KakNoi Tersayang

guna speaker tu ? eeii sayang nya nak guna . biarlah dia menjadi koleksi yang comel dan duduk diam2 kat situ . hee

oh nak berfoya foya eh ? macamana kalau boss akak mengorat akak ? eh kejap . dia dah kahwin ke ? hikhik

woahh . adik rara takkan berani lah sebab rara sangat garang macam singabetina . kalau menjerit , satu taman boleh dengar . silap silap seluruh JB boleh dengar :P hihi

rindu akak . banyak kerja eyyy

ღ~n0n0i~ღ said...

kje sentiasa byk..haha..
biase lah kan.. no work no money, no money no talk! keke

bos ngorat? x..dia ngorat bini dia je. hihihi..
mr.sv tu lah single lagi..tp x bani nak ngorat, nnt dia tpikat ngn akak,naya je..keke..

singabetina?aiyok..comel la jadi singa, nnt bole kwn ngn Simba lion king. sbb akak suka Simba tu, hensem je wpon dia singa..haha (merepek dah)
tp btul la..akak mmg suka Simba yg hensem,macho,cute..pa lg..adeh sibek la dia singa.

✿ Rara ✿ said...

kaknoi suka simba

ekekeke . boss mr.sv tu single ? aiyoo kalau akak kahwin ngan dia macamana ? ( taknak bayangkan , taknak bayangkannnn )

woahh singa betina pun comel ? hihi rara suka singa jantan . yang dalam cerita apa tah tu . tak ingat pulak tajuk dia . kah kah kah . nanti dah ingat , akan segera bagitahu kaknoi

myzatulHanim said...

haaha.
nak kene smpn duit kt mn erk?
nk Rara curi plak.
haha.

i stay shah alam.
tp skrg ngah cuti.
n dkt srwk.
kl xmst dpt jmp u :)

Jas said...

Oh..
Insya-Allah klu Jas ader mse Jas akan kumpul semua benda2 cmtu.
Skrg ni Jas tgh kumpul berbagai2 key chain.
Jas mmg suka kumpul key chain lagi2 yg dri luar negara!
Hehehehhe.

Tak boleh cincai2 masuk erk ?
Takut ada HK yg dirosakkan ye ?
Klu Jas,Jas pun x ksik adeq Jas cincai msuk bilik Jas.
Tapi Jas tidow dgn adeq Jas.
Sme 1 bilik.
Hehehhe..=)
Esok befday abg Syafi ye ?

✿ Rara ✿ said...

Jas Budak Kecik

ahaa memang takboleh lah adik kakrara nak masuk bilik . nanti kakrara mesti jerit kuat gilaaaa .

yup yup . esok birthday abg syafi . hihi . kakrara nak buat birthday surprises , lepastu isnin ada interview . sambil menyelam minum air =P

✿ Rara ✿ said...

Hanim bebi

eh u orang sarawak ke ? lol . i thought you orang KL ! :D

sitekateki | dD said...

cutenya meja mkn HK tu...

✿ Rara ✿ said...

sitekateki | dD

hihi =P credit to my mom!

myzatulHanim said...

i org perak lah.
parents i stay kat sini. :)

cikyuyu said...

Rara sygg ;

ya allah ya tuhan ku,
bapak banyak HK
terus uu jadik merenk jap?
tengok mnde alah nie
nape tak jadi kerropi jer?

kahkah :D

ishk. macam nampak lamp HK lah?
comey nye;D