Thursday, April 23, 2009

Kure-Ji-Mari



ok sekarang kena update dengan laju sebab taknak
syafi tertunggu dekat msn. aik msn kenapa takda
guna ym atau skype ok jawapannya kerana celcom
broadband sangat mengada. ym tak boleh log in takda boleh
download skype dengan sempurna. msn pun best jugak.
tolong jangan memilih sangat nanti badan binasa. mari kita mula.

sekarang banyak meluangkan masa dengan
webcam. dengan siapa lagi kalau bukan yang tersayang kan
ehem ehem. ok kitorang start webcam balik since semalam.
dah lama rasanya tak berwebcam. ok itu tak penting.
yang penting sekarang, diri berasa semakin dekat dengan syafi.





syafi sedang meniru aksi cartoon tersebut
comel memanglah syafi comel. lebih daripada cartoon tersebut
kalau boleh, makan pun nak depan webcam tapi semacam
melampau pulak ok nak mengaku sekarang, rindu betul dengan dia.





gambar diambil lebih kurang pukul 6am syafi tidur lambat
malam tadi. beliau menonton chelsea vs everton. result
0 - 0 = seri. kesian syafi, dia frust kurang terima hakikat.
sedangkan mu vs portsmouth menang 2 - 0 . kah kah kah





kalau chelsea dapat membuat satu gol, mungkin
akan mendapat kedudukan kedua lah kot syafi pulak kecewa.
sampai termoody moody tadi. ok sayang takpa, i faham. ecewah
lebih kurang pukul 2.30pm pulak, efa (future sister in law) call.
ehem ehem. ada perkara yang dibincangkan.





masa call, efa ada tanya "korang rancang kahwin bila "
ok sangat terkedu sambil tersipu lah senyum sendiri
biar efa settle dulu wedding efa bulan december ni
lepas tu baru kitaorang akan fikirkan, insyaAllah.

ok dah babai

25 comments:

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

i pun selalu je kakak dia tanya bila nak tunang lah apa lah.. haha.. macam mana nak jawab sebab memang takda jawapan. kah3..

Rara; CandyFloss said...

vujie // ahahaha . itulah . kakak dia yang kahwin dulu patutnya kitaorang . kahkahkah . u study lagi kan ? so macamana kakak bf u suruh tunang ? hee

sickchild said...

wuakakaka.
mak aku lak asek tanye bila aku nak tunang?
wuakakaka.

seb bek akmall leh terima chelsea seri dengan hati yang terbuka.
kalau takkk.
hahahaha.

Rara; CandyFloss said...

sickchild // wakaka mak kau tanya ke ? hihi sporting jugak mak kau . kau macam selalu cakap mak kau macam garang je .

akmal leh terima ke ? syafi boleh , tapi dia kurang terima . kesian betul dia . sampai tak boleh tidur lena . haha

NieSah said...

haih!
sgt jeles melihat kapel2 len bergembira sdgkn kita di sini..sengsara..
wuuu~~
kawin cepat2..!!
nisah snggup fly ke johor..nak mkn nais minyak..*fly la ssgttt*

Pjan said...

adus jadi berbunga2 dah mata aku baca blog cik rara ni..isk isk...

sickchild pulangkan baju sukan haku
hahaha

Rara; CandyFloss said...

niesah // sengsara ? kenapakah sayang ? hee . doakan lah . kahwin mungkin lambat lagi . insyaAllah 2010 . ehem . beliau dah berbincang dengan adik beradik beliau . ehem

Rara; CandyFloss said...

pjan // kenapakah ? kau tak suka aku bahagia kah ? T__T

myzatulHanim said...

eh.
i pon gn celcom broadband.
n my ym pon xleh log in.
sangat sakit hati.
tp naseb bek skype blh.
:)

dh lama xbchit chat dgn si dia di ym.
naseb bek ada hp.
trubat jg rindu :)

Rara; CandyFloss said...

hanim // haha itulah pasal . kenapa ye ? dah malas nak buat report kat celcom . dulu mula mula selalu lah mengamuk , tapi sekarang ni biar jelah sebab tak penting :) blog penting . haha

nasib baik msn boleh . kalau tak , mengamuk syafi . kah kah kah

myzatulHanim said...

ntah lah rara.
ngek btl.
ssh kan org je.
anim xpnh pun nak report2 kat celcom.
sbb tau xde ksn pun.
hahah!

Rara; CandyFloss said...

hanim // kalau betul betul buat report mcm yang pernah rara buat before this , dia akan okay tau . ada kesan . cuma kena usaha lah . tapi rara dah malas lah . haha .

Lisa said...

Happynye tengok u and syafi. so cute.

Cecepat tawen, boleh dpt little candyfloss.. hihiihi

Rara; CandyFloss said...

lisa dearlova // hihi . kitaorang dah janji nak selalu sweet and tak nak gaduh tak tentu pasal . and alhamdulillah setakat ni semuanya okay lah :D

hee kalau rara kahwin nanti , lisa datang tak ? hikhik =D

ღ~n0n0i~ღ said...

Rara kawin nanti mesti nak buat HK theme kan? Pink putih ek? Hehehe..
pastu bagi candyfloss kat suma tetamu yang hadir.. Hihihi =D

Amin.......Amin... (tolong mengaminkan, biar cepat jadi kenyataan).

*Hugsssssss*

p/s: ngantuk sangat-sangat. Semalam kan, housemate cerita pasal pengalaman kwn yg pernah kena pukau. Seram plak akak dengar. Doakan keselamatan akak n housemate2 ni. sebab kawasan umah akak mmg ada sejarah pukau ni. Hu.scary kan.

But,
alhamdulillah..kalau rara perasan akak x pnh ngadu kan pasal kerenah housematez dah kan. Kami duduk 10 orang tau,tp aman..syukur sangat.

Rara take care ok. T dah ade tenet kat umah,kita webcam lak. deting berdua2an..kahkah. Goodbye Syf.. kaknoi nk pinjam rara jap. (awal2 dah booking,haha)

Rara; CandyFloss said...

kaknoi // eii kaknoi nii bocor rahsia je pasal wedding rara nanti . ahahaha (entah bila lah . entah jadi atau tidak) hikhik =D

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn (haa dah panjang amin tu . harap harap kahwin pada waktu yang dirancang) kah kah kah

ishk . mintak dijauhkan lah pukau atau segala benda jahat macam tu . sebelum buat apa apa , bismillah and baca doa yang patut lah okek =D

happy to hear that :) semoga terus aman & enjoy selalu tau .

haha . ni kalau syafi baca , muka dia mesti muncung lima inchi =P haha

sickchild said...

wuakakak aku bunuh si pjan tu kang baru tau.
hikhik.
actually mak aku mmg garang tapi sporting gak kengkadang.
sume mende pasal akmall aku cite kat mak aku wohh.

Ynn. said...

heeee comel je u dgn syf ni, okay jeles sbb i x dpt manja2 dgn fwz mcm tu sbb lappy die tade webcam bhaha.

nasib baik chelsea seri, liverpool still di ats, come on liverpool kalahkn mu bongok tuuu

wkaka satu rumah i sokong liverpool kcuali mama, die je minat MU. boooo ::DDD wkakakak

wehh, blum lg fmily i dh bising2 tnya i bila lg dgn fwz, ishhh lek laa skrg pn duit tah ade tah tak neh

*collect2 syiling supaya skit² lama² jd bukit ngahaha

okay panjang sgt cmmnt kalini =.=

Rara; CandyFloss said...

sickchild // aik ? maknanya mak kau tau lah eyh ? tapi kenapa kau takut sangat nak letak pic dengan akmal kat blog ? aku tafaham -.-

Rara; CandyFloss said...

yiyin // hahaha kitaorang kalau YM suka main doodles . tapi tak sure lah kalau msn ni ada ke tak :| ok sekarang kitaorang dah tak webcam , berhenti jeles ok . eh fwz takda webcam eyh ? u belikan lah , hello kitty webcam untuk fwz wkakaka :P

eh u liverpool eyh ? liverpool masih tempat kedua . i benci MU . kalau liverpool menang , i takisah . jangan red devils itu .

oh ohh simpan duit okek ? nanti habis PHD terus lah kahwin . aww atau pun hbs degree . nanti pergi sambung belajar luar negara sama sama sambil bulan madu . ecehhh

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

i dah nak habis study lah yang.. hehe.. hujung tahun dah habis.. lagipon dia dah keje, sebab tu diorang semua suruh tunang.. ceh macam mampu je. haha.. last week my mum n my bro menyakat kitorang siap keluar semua pantun hint bila nak meminang. haha.

haih blushing..
blushing...

Rara; CandyFloss said...

vujie // oh serious ? so apalagi tunang lah . hihi tapi macam i pulak , kahwin lambat . hik =D ni syafi cakap dengan family dia , 2010 nanti dah betul betul ready . lepastu siblings dia semua setuju lah kan :)

i doakan kebahagiaan u tau :D

Jas said...

Wah,wah,wah !
Kak Rara sudah mahu kahwin ye ?
Jas doakan Kak Rara dgn Abg Syafi akan gembira dan sweet sokmo !
Heheheheh =p

Rara; CandyFloss said...

Jas // heh mana menghilang ni ? kak eny rindu jas tahu tak ? ishk -.-

eh lambat lagi lah . hihi . thankyou doakan . ya Allah untungnya kakrara , ramai yang mendoakan kebahagiaan kakrara =D

Jas said...

Hehehehhe =p
Ya kew ?
Jas selalu lah bce blog akak-akak semua ni !
Cuma tak tinggal kan komen aje !
Bagus lah dpt byk2 doa yg baik ! =D