Tuesday, April 21, 2009

Kusabana Aikouka



sejak dua, tiga, empat, (bla bla bla) hari ni mama sangat
addict dengan bunga bila ada lori bawak bunga datang lalu
depan rumah, mesti mama melambai tangan tanda nak tengok.
bila dah tengok belek mana yang terbaik, mulalah beli.
maybe itu hobi baru mama since duduk jb ni minggu lepas,
mama membeli bunga loceng. tak tak, ini bukan bunga loceng yang
biasa nampak tu. ini yang sangat jarang nampak. bau dia wangi





:015: ini adalah kuntum bunga tersebut mama selalulah berbual
dengan 'beliau'. hikhik. semoga beliau kembang mekar
di taman mama mensebar bau wangi tersebut ke seluruh
kawasan rumah





ini adalah rupa beliau yang sudah menjadi bunga
tapi sangat membuat mama sedih kasihan pada beliau.
beberapa bahagian pada bunga tersebut telah :25: digigit
oleh serangga menyebabkan beliau seperti patah tengkuk
belum tahulah berapa lama agaknya riwayat beliau untuk hidup





ini yang paling fall-in-love mungkin sebab warna pasu
pasu tersebut berwarna putih bunga pula merah jambu
mensuruh mama membeli lebih banyak lagi bunga
yang duduk dalam pasu jenis macam ni.





ini adalah bunga apa adik adik ini bunga dahlia
ingat ye. ini bunga dahlia. eh, bukan orkid lah. d a h l i a = dahlia
bunga ini baru dibeli semalam dengan uncle bawak lori bunga.
lain kali kasi kurang lah uncle. ishk.





ini bunga apa pula ehem ehem (berdehem dehem)
ini adalah bunga milik syafi jangan usik dia. jangan usik dia.
insyaAllah ada rezeki, bunga ini akan kekal menjadi milik
syafi forever lah tolong berdoa

ok cukup cerita tentang bunga jumpa lagi. babai

28 comments:

Ynn. said...

i mnjadi org petama :P

bhaha, eyy peliknye bunga loceng? uu takut pn ade bhaha :P

bunga dlm pasu putih tu aah lh cntik, tp kn bunga milik syf ni lg cntik. eee suka nya i hihi :P

Ryehanna said...

aku no.2??

jenuh aku cari kat mane butang komen. hahaha...

weh minah bunga la plak dak ni kali ni... hehe..

aku paling suka bunga ros n bunga matahari. xde plak eh?

suh la mama beli agi..:P

Rara; CandyFloss said...

yiyin // tahniah menjadi orang pertama . sila ambil hadiah di belakang pentas :D

hei apakah yang u fikir ? hahaha jangan fikir . jangan fikir . i tahu apa dalam otak u . kah kah kah

cantik kan bunga dalam pasu , bergantungan dekat depan rumah . hee . comel tau . aik ? bunga milik syf lagi cantik ? jangan puji . jangan puji . nanti akan lebih kembang dari segala bunga yang ada :D

Rara; CandyFloss said...

cik panda // ya . anda number #02 . sila mengambil hadiah juga di belakang pentas . congrate :P

hahahaha comel kan butang comment aku ? sampai tak nampak dan tak tersangka sangka ianya adalah comment button . hik . weh bukan aku . bukan aku . mama lah minah bunga . kah kah kah

ros dan matahari ? nanti aku cari kat belakang rumah pak cik awang . kalau ada nanti , aku ambik . dekat uncle bawak lori bunga macam tak ada KOT ?

didi said...

yang didi biasa nampak bunga loceng tu warna ungu. betol kan? kan kan?
kalo ade bunga matahari comel taw rara. tanam tepi pagar, then buat cam tinggi rendah, jadi cam pagar sekolah tadika ;p

bunga yang bawah skali tu penting.
didi doakan, semoga rara bahagia and always be together ng syafi :)

kawen cepat taw rara!

:)

Rara; CandyFloss said...

didi // dear, bunga loceng berwarna purple ? aik ? takpernah nampak pulak . selalunya bunga loceng berwarna kuning pekat . hik . kalau boleh nak tengok gambar , boleh ? bunga matahari ? nanti rara cuba suruh mama beli eyh . hikhik . thankyou thankyou membagi cadangan comel macam tu .

dan thankyou jugak , didi . sebab mendoakan yang baik untuk kami :) nak kahwin cepat tapi didi datang tak nanti ? hihi . insyaAllah kalau rezeki =P

didi said...

rara rara raraaa.
didi confuse dah. hahaha. kot2 didi tertukar tengok bunga :p
nanti kalo jumpa, didi tunjuk taw. biasanya bunga tu kat pantai banyak. bentuk cam sama je ;D
eheee. didi pun sarankan mama buat camtu, tapi asal tanam je, ade kucing jahat datang buat rusuhan, habis bunga tu kne tembak-tembak. sedih betul.

kalau ajak, didi datang je. ngeh3. *muka tak malu* jb. jaoohh woooo. xpe2 nanti boleh tengok rara kawen.

weee~

;D

missbellachicaboom said...

tanam lah bunga daisy..awww! misti suwitt je halaman rumah.
lepastu petang2 ade gadis comel yg siram bunga..hihik

Rara; CandyFloss said...

didi // its okay . nanti cuba lah snap pic bunga tersebut . oh kucing jahat ? itu mesti milik emily . haha . rumah didi tak berpagar ?

betul ke kalau rara ajak , didi nak datang ? ok ok akan simpan comment sebagai bukti ! =D

Rara; CandyFloss said...

yasmine // bunga daisy ? aww semua orang suggest suruh tanam bunga bungaan . macamana kalau dah tak muat laman rumah dan tanam dalam bilik pulak ? hikhik . oh siapakah gadis comel tersebut ? =P

chokilala said...

bunga bawah sekali tu kalau xsilap daripada spesies bunga tahi ayam kan? wakaka

gurau2 je rarakus. jangan marah :P

Rara; CandyFloss said...

chokilala // okay :)

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

eh eh bunga paling last tu ada handphone hello kitty la.. yg ni uncle bawak lori jual jg ke? hehehe gurau2... :p

eh i nampak bag polkadot u kat blkg.. u know what, lately i macam addicted dgn polkadot.. baru je last week i beli bag polkadot.. hahaha..

Rara; CandyFloss said...

vujie // bag polkadot tu i beli kat watsons . ada promotion masa tu , buy one free one . so i beli and bagi lagi satu kat kakak i . dalam bag tu ada lagi dua bag kecik yang sama design macamtu cuma pattern lain . hik :) polkadot pun comel . collect lah polkadot item !

ღ~n0n0i~ღ said...

Nak bunga yg kaler biru, nak yg tu!! NAK NAK NAK! Tanak yg lain, nak yg pandai main hp HK tu. Nak buat hiasan kat bilik akak.

Rara; CandyFloss said...

kaknoi syg // biru ? takda takda . hijau ada lah . ekekeke =P mana boleh yang tu buat hiasan kat bilik nanti dia banyak songeh . nak tidur atas katil akak , tak nak duduk dalam pasu bunga , how ? =D

cujie said...

bunga yg last sekali ialah bunga taik ayam... yup yup betollll...

Rara; CandyFloss said...

cujie // haha

sickchild said...

woahhhh.
kalau kau siram bunga mesti takleh beza mane satu bunga.
wuakakakakakaka.

Rara; CandyFloss said...

sickchild // hoi kenapa cakap macam tu ? ahahaha aku tak pernah rajin nak pergi siram . tu mak aku tengah bersembang dengan bunga bunga dia sambil siram :D

Mieya said...

Wahh,
Lawa la bunga yg dlm pasu tu.

Tp kan , bunga yg last sekali tu jarang nampak la.
Kalau nak selalu nampak pegi rumah Syafi sbb bunga tu milik Syafi kan ?
Hihi :DD

Rara; CandyFloss said...

mieya // lawa kan lawa kan . hee sayang bunga tersebut . muuahh . eh tercium mieya pulak =D

bunga last sekali jarang nampak ? hik hik . ke tak pernah nampak ? tengok gambar je ey ? pergi rumah syafi buat apa ? buat masa ni belum jadi milik sepenuhnya . nanti dah serumah baru lah boleh cari kat rumah syafi =P

NieSah said...

nisah suggest bunga tahi ayam..pasti memikat ayam2 di sekitar untuk duduk bertenggek di taman laman mak rara..hohoho..
ara pon ade hp hello kitty tuh eyh...
best2... =)

Rara; CandyFloss said...

niesah // ayam ? ei tolong lh . ayam tak dibenarkan masuk kawasan rumah . nanti kena sembelih buat kari .

sapa lagi ada handphone hello kitty tu ? rara beli dulu tau handphone tuuu

ღ~n0n0i~ღ said...

Ala boleh la. Nak bunga yang pandai main HK phone tu. Hahaha. Nak gak buat hiasan bawah katil! Tak pun masuk dalam cage ngan Ciko.

Rara; CandyFloss said...

kaknoii! // haha letak bawah katil ? ala hina nya -.-' sobs.

Peng Pheng said...

Hi,

Good stuffs on the Hello Kitty collection.

I would like to know if you are selling any Hello Kitty thumb drive? I saw on one of your fren's blogs which link back to yours.

Please advise.

Kindly email me at pengpheng@gmail.com

Urgent request. thanks.

Rara; CandyFloss said...

Peng Pheng // mailed you :)