Saturday, April 18, 2009

Oogata Hausu



khamis, sembilan april dua ribu sembilan
ada perjumpaan family yang dibuat oleh parents syafi
semua anak mesti berkumpul datang ke rumah mak abah
juga dijemput dibagi layanan yang perfect sangat
sebelum semua orang sampai, , syafi ewa mengkemas rumah.
cuma mentolong sikit je. maklumlah, tak berapa nak larat
haha itu alasan bagi orang yang pemalas. bluwek

syafi memang anak yang rajin. ecewah. mempuji kesayangan sendiri.
bertuah betul mempunyai bakal suami yang rajin responsible ni
pandai mengkemas juga pandai memasak



masa syafi berkemas kan, ewa buat macam takda apa.
duduk diam mendengar lagu sambil menyanyi. hikhik
syafi takda merungut sikit pun. comelnya.



sebenarnya sangat suka mentengok langsir tersebut
haha cantik kemas je. pandai mak. dan selalunya kalau
datang jumpa mak abah, duduk di sofa ni lah
lepastu buat muka malu yang takda terkata hik



mintak sorry masa pic ni di capture, kitchen ni belum dikemas.
biasalah orang kat dalam rumah tu semua pun bekerja
jadi semacam takda masa berkemas. cuma ada hari minggu.
itupun kadang hari minggu itulah hari berehat kan.



ini tak mungkinlah bahagian dalam rumah.
ini bahagian taman di luar rumah. taman rumah mak abah
cantik sangat tapi takda sempat nak ambil gambar.



masa ni kesian syafi sebab masa syafi tengah sibuk
mengkemas, panggil banyak kali untuk teman
capture gambar. hikhik. sorry sayang hee

ok lah sekarang nak pergi breakfast yay. babai

18 comments:

J u l i a 。.゜✿ said...

fuhhh rara sekarang sudah menjadi japanese =D

oh cantik rumah syafi. family dia kira boleh tahan jugak kan ?
*suka tengok rumah orang*

semoga rara happy selalu !

Rara; CandyFloss said...

kakak julia suka tengok rumah orang // hikhik . belajar sedikit sedikit lah . mana tahu dapat peluang pergi japan . haha berangan betul

rumah dia memang cantik . kalau tengok taman , lagi lahh best sangat , sebab tu rara sampai lupa nak capt gambar taman mama dia . macam terpukau . haha =P sebenarnya kan , kakju meh dekat sikit , nak membisik . "rara pun suka tengok rumah orang" hikhik . rumah ni kalau tak silap rara , mendapat hadiah dari UMNO . mak & abah bekerja dengan UMNO di PWTC . so macam mendapat hadiah apa entah . hik

kakju pun , semoga happy selalu . rindu dengan entri kakju tau . sobs (wiping tears)

sickchild said...

woahh.
uma syafi lawa uh.
kemas gila.
umah aku br pas renovate so cam kapal pecah.
wuakakakakaka.

Rara; CandyFloss said...

sickchild // haha sebab tu masa aku kat kl macam taknak keluar rumah . kakak dia yang baya aku tu masak dah la sedap gila . ishk . rumah kau renovate apa ? ruang tamu ke apa ?

Mieya said...

Waahh,
lawa la rumah syafi.
Tapi nanti rumah kak Rara and syafi mesti lg lawa kan :DD

Rara; CandyFloss said...

mieya // hikhik . rumah kitaorang lagi lawa ? macam tak berharap pulak . kalau pun kitaorang ada rumah sendiri , tapi tak stay rumah sendiri kot . sebab kak rara macam tak sanggup nak tinggalkan mama :|

sickchild said...

woih.
abes tu akak dye baya ko an ko panggil akak dye ape? hahahaha.
mesti cam pelik an?

woi pierre mane lak bagi ko tgk ni?
hish.
tp tang baizura tu mmg la seram.
tang antu biru tu mepek la.
hish.

meh le dtg shah alam pulokkkkkkkkk.

Rara; CandyFloss said...

sickchild // akak dia yang sebaya aku tu ? aku panggil nama jelah . tak pelik langsung . sebab kakak dia yang umur atas aku pun , aku panggil nama je . kadang kadang macam terlepas "kau aku" je . kakak dia sporting , dah macam aku dah .

haha . aku benci jangan tegur . sumpah macam ^$$%&*@!* cerita dia .

datang shah alam ? aku rasa , tak boleh lah . confirm syafi tak setuju .

sickchild said...

hahaha. aku ade adik ipa.
bawah aku.
abg ipa pun ade.
hihi.

*berangan*

woih. asl? nak kene ni.

*pukul rara dengan rotan*

Rara; CandyFloss said...

sickchild // weh akmal anak tunggal ke ? kenapa aku tak pernah tahu pasal family dia ? kau tak pernah cerita , aku pun haritu dating ngan akmal , lupa nak tanya . bluwek =P

hoi jangan lh pukul aku dengan rotan .

*pukul eny dengan penyapu*

didi said...

alaaaa comelnye. nanti bile rumah korang, bagi lagi comel. pastu bagi ade bilik utk hello kitty tido. kang malam2 ganggu rara.
hik3.

PS: rara, k.ju da xmo update madugoncang ke? :(((((((((

Rara; CandyFloss said...

didi // rumah kitorang ? hee insyaAllah . cepat doa . cepat doa . syafi nak ada bilik chelsea , rara nak ada bilik hello kitty . pengsan camni . haha

eh , kakju dah bukak balik lah honeyshakes tu :)

didi said...

haha.
syafi ak bilik chelsea, rara nak bilik hello kitty. bg jimat ruang, satu bilik, pastu share. hak hakkk~ bwu jimat letrik ;p

aikk? hari tu kakju private kan k?
hari2 bukak, mao tgk kakju update ke tidak.
rindu dowh mao bace entri kakju. entri dy comel2.

Rara; CandyFloss said...

didi // haha mana boleh . nanti campur pulak biru dengan pink . hekhek . buat apa nak jimat letrik ? :P syafi bayar . syafi bayar . rara buat-tak-tahu-sudah :D

bukan private lah . semalam kan kakju cakap nak quit from blogging , but tak jadi :)

sickchild said...

haha.
akmall couple ngan aku dekat setahun baru aku tau pasal family dye.
dulu dye marah aku kalau aku tanye sekarang dah tak ; dye yang cerita sendiri.
hihihi.

=D

didi said...

hahaa. rara goyang kaki la nanti. sume syafi. bagi tambah lagi hello kitty taw. nanti jangan pulak berebut sama anak-anak okee ;DD

ohh ye lah. haih. kakjuu ni, hope cepat2 update kan :)

Rara; CandyFloss said...

sickchild // kenapa dia taknak cerita ?

Rara; CandyFloss said...

didi // goyang kaki taknak . nak goyang kepala je . hekhek =P eh hello kitty tu suma akan diwariskan kepada anak perempuan nanti . insyaAllah .