Thursday, April 30, 2009

Oushoku Aoru



tajuk kita pada hari ini membawa maksud 'kipas kuning'
kipas yang kuning. bukan otak kita yang kuning ok boleh diam.
dengar sini nak cerita sejarah kipas. eh bukan nak lah cerita
tentang kisah siapa cipta kipas siapa menjumpai kipas terdahulu
macam parameswara jumpa negeri melaka sambil duduk bawah pokok
apa ingat ni mak nenek zaman dahulu tahu semua sejarah
sekarang ni sedang baring, online dengan laptop table
lepastu kipas angin berputar sampai pedih mata semacam menangis
eh apa nak cerita sebenarnya straight lah ke ampang point
eh dah lama bukan tak pergi main bowling dekat ampang point
( RARA ! ) ocopottt eh anda jangan sergah nak ceritalah ni.





eh apasal suka sangat letak patung muka ketat sejak akhir ni
jangan cakap macam tu. kesian lah dia, bukan mata retak,
mulut senget, hidung cuma ada satu lubang. err.. kesian betul.
tapi dia ni apa eh anda lupa apa tajuk kita tadi
dia lah yang dimaksudkan, kipas kuning tadi. salahkan dia.
sebab dia warna kuning bermakna dia penyokong padu digi sedangkan
tuan dia pengguna tetap celcom. eh anda tahu celcom sekarang
sedang berkira untuk bagi setiap pengguna dia bonus bulanan





dia ini pun kipas kuning tapi dia suka makan ayam sebab tu
badan dia tak seramping kipas kuning yang tadi. lagi kalau
ayam berempah macam mama masak semalam, punyalah dia
suka sampai mintak tambah. dia takda penutup. entah kenapa
mungkin sebab senang main switch on / off sahaja lah. mungkin.





:55: sebenarnya kedua kipas kuning ni kepunyaan mama
mama beli dekat kedai S&J yang sejak dua menjak ni asyik famous.
ahhh dah promote kedai dia sana sini bukan dapat hadiah
pinggan mangkuk secara percuma. bukanlah, tak pernah dapat.
tak pernah. kecewa betul malas dah nak promote. eh tadi tu apa
tadi tu cuma membagitahu anda lokasi beli belah mama. itu sahaja.
Q&A: eh apasal nak update pasal kipas err.. sebab sejak semalam
mentengok vujie pergi tunjuk dia punya kipas hello kitty jeles tahu





syafi, i love you sayang. apa pun yang jadi, thankyou sebab
tahan dengan karenah i. rindu you secara banyak tak terkata
ahh. mengantuk pulak. tak larat dah. nak tidur babai

15 comments:

Ynn. said...

nak kipas nak kipas.

i always sokmo nk beli je kipas tu bila tgk lepastu nk pegi counter lepastu letak balik wkakakaa

sbb smua pon comel tatahu nak amik yg mna =.=

hoii terangkn gambar,pegi skrg :P wkakaka

missbellachicaboom said...

hek hek hek
*ketawa secara comel tengok kipas gemok tu *

*★゚ R a r a *。. said...

yiyin // hihi tu lah pasal . banyak kan yang comel comel ? last i pergi hari tu , i tengok ada stock baru kipas tu . warna warni lagi lah geram i dibuatnya . sebenarnya ada lagi satu kipas ni . entah mana mama letak . dalam handbag mama kot hee :D

eh eh terangkan gambar apa ?

*★゚ R a r a *。. said...

yasmine // ahahaha =D comel kan kipas gemok tu . dah lah mulut dia macam cium cium je . hik

my name is Ain said...

rara ni boleh jadi duta produkcute2 tau..
suke sgt beli brg cute..hehe

*★゚ R a r a *。. said...

ain // hihi mana boleh sebab rara tak cute camana ? hik =P

Kill-Vearn said...

hahaha.. pertama kali tgk pic 1st n 2nd tu mati2an i ingat kipas tu beso.. ades sekali tgk yg ketiga takleh blah.. hak hak...

yunkiy sawariy said...

Rara,.

nk satuh kipas kuning!!

*★゚ R a r a *。. said...

killvearn // besar ? apa lah . mana boleh kipas ni besar . kipas ni kan untuk jalan jalan . hee =P kalau besar , macamana nak sumbat dalam handbag ? hikhik

*★゚ R a r a *。. said...

yunkiy sawariy // eyh peliknya nama u ? orang mana ni ? jawa ? ngee . mana boleh nak nak . bayar lah RM9.90 bhaha

PinQib said...

HEH,.RARA, comey sih kipas kuneng tuh..

=D,.jeles gilak ngan uuuuu

*★゚ R a r a *。. said...

PinQib // eh kenapa jeles ? *nangis .

dianna said...

wahhh comel gile kipas. i ade satu. tapi gambar barney hehe :)

*★゚ R a r a *。. said...

dianna // ahahah . ada barney ? ee tak suka barney . dia besar . hekhek =D

Mieya said...

Comelnya patung tuu.
Tapi Kak Rara lagi comel :)