Wednesday, May 20, 2009

Akumu



Hai readers yang manis Hari ni Rara nak bercerita tentang
nightmare yang terjadi beberapa minggu lepas Mungkin ada
readers yang tak tahu apa. Tapi followers Rara dekat twitter
mesti tahu apakah yang terjadi. Beginilah. Beberapa minggu lepas
Rara ditimpa satu kejadian yang mengejutkan Bukan menerima
duit semacam durian runtuh. Bukan mendapat jumpa dengan anak raja.
Sama sekali bukan. Tapi Rara dikejutkan dengan seorang stranger
yang suka mengendap atau dengan kata lain menceroboh kawasan
rumah. Stranger tersebut cuba membuka tingkap di bilik Rara.
Itu cerita bulan lepas. Ini ada cerita latest lagi



Rumah yang Rara duduk sekarang cuma berpagar dawai hijau.
Mama belum lagi mengupah orang membuat pagar tembok.
Nampak Dawai pada pagar tersebut telah rosak teruk.
Kejadian ini berlaku semasa Rara ke Kuala Lumpur tiada
di rumah. Sebenarnya, menurut Mama, pagar tersebut roboh habis.
Stranger tersebut potong ke hapa entah dawai tersebut &^#$%
Itu pun dah elok sikit sebab Mama cuba betulkan T_____T



Teruk lah, bukan Nampak rumah tu Itu adalah rumah jiran.
Jarang bertegur. Err.. Rasanya belum pernah tegur pun.
Semalam jiran tersebut mentegur Mama dengan membagitahu
hal berkaitan. Jiran ada nampak stranger tersebut menghendap
di tingkap bilik buat muka tak bersalah melangkah keluar pagar
yang telah dirobohkan oleh diri sendiri. Kejadian berlaku jam 6 pagi.
Apakah tujuan stranger



Ini adalah kawasan tepi bilik Rara Gelap. Tiada lampu
Nampak terang kerana flash camera yang mahal boleh tahan. Ceh.
Tambahan pula, jiran sebelah masih membuka lampu belum tidur.
Sebenarnya, gelap. Terlalu gelap. Tak akan nampak apa.
Persoalannya. Apakah tujuan stranger tersebut

Readers tolong jaga diri. Babai

19 comments:

Ryehanna said...

isy.. ape kejadahnye la org ngendap2 nih... giler tol

take care weh! beli ridsect pastu kalo nmpk lembaga kat tingkap, sembur jer. :P

_Vu-JiE_ said...

dia nak curik hello kitty u kut..
bak cni, i tolong jaga.. hehehe..

myzatulHanim said...

eee rara.
takotnya.
ari tu anim ada bc dkt twitter psl ni.
ingt kan skali je dia bt.
rpnya bkali2.
mmy psyco btl org tu.
rara bt lah perangkap.
tngkp dia.

ape lah yg dia nk agknya.
nak curi hello kitty rara kot.
hehe :)

R a r a ♪ ☆。゚ said...

rye // apa kau fikir sama dengan aku . aku sediakan ridsect dekat tepi katil :P aku tak tahu dia nak apa . gila seks kot ?

R a r a ♪ ☆。゚ said...

vujie // eh eh comelnya u fikir macam tu . HAHAHAHA kalau dia nak HK jangan lah sampai mengendap dengan banyak kali . kena tangkap polis kang .

R a r a ♪ ☆。゚ said...

hanim // u ada baca ey ? i punyalah menggigil masa kejadian tu =.= hihi . kalau nak curi kenapa nak mengendap dulu ? nak pilih dulu ey ? :P

Ynn. said...

mentakutkan sbb gelap lh kt situ, u psg lah lilin smcm ada pemujaan mst die takot wkakaka *jk2

wehhh syg u kene hati2 oh, tah2 mse u menaip entry psl die, die sdg mengintai u *eceh pdhal pagi buta pn nk ngendap apa lh yg pntng, bila rasa ada org,u kene lari atau amik something boleh pkul die, guna ridsect pn bole bhahahahaa

R a r a ♪ ☆。゚ said...

ynn darling // gelap lah bukan ? kalau dekat area bilik mama , ada lampu dekat luar . terang . nanti mama nak pasang lampu jugak dekat tepi bilik i kasi terang :P

i pelik lah . selang dua buah rumah i ni , ada jugak rumah , tak berpagar , ada anak gadis yang cantik & suka pakai seksi , kenapa dia tak aim rumah tu ? kenapa rumah i , bilik i ? =.=

syafi luv norashikin la said...

ayg , bb cadang kan baek suh mak letak lamp at lwa uma , mksd bb at ats atap 2 .. paham kan ??

lagi satu klaw ad dwet , suh mak buat tembok then at atas tembok 2 letak kaca ... bb risau la ,xjadi ap2 :( ..
dont make me risau :P :P

R a r a ♪ ☆。゚ said...

sygg // aah . nanti mak nak panggil orang pasang kan :)

pasal tembok tu , kena tunggu renovate rumah dulu kot . baru boleh buat tembok sebab kalau nak buat tembok takut nak renovate rumah nanti kawasan limit pulak :|

eh eh sayangnya dia dekat norashikin sampai nama dia pun nak letak situ =.=

Ynn. said...

dia suka tgk u sbb u cntik, comel and lemah lembut mcm hk eceh

atau die suka HK kot? eeewww mat rempit, i risau kalau drug addct, bhaya okay =.= cpt2 suruh mama bwt tembok and psg lampu =.=

Ynn. said...

i pun syg norashikin, wekk ;p nnt syg nur liyana balik tauu? and jgn lupa siti nur aini bahahahahhaha

cute nye nama kite kan?

eh eh syf syf, cpt2 pindah jb dgn rara tau ;p

safiena said...

hi sweetie!..naik berdiri bulu roma i bila baca entri u!..nasib baik tkde pape..pls becareful next time sweetie.suruh mama pasangkan pagar elektrik.biar dia rasa!!eee.. geramnyer i!!

adoraBELLE said...

eei!
takutnya.
u pasg lah lampu kt keliling rumah.
bia nampak macam meriah je rumah.
peewit! peeewit!
nnt org igt ade kenduri kahwin. :P

R a r a ♪ ☆。゚ said...

ynn // ahahaha . nama i sabariah . wuakaka . kenapa u letak nama tu dekat myspace u ? hehehehe :D

i pun risau kalau mat rempit , drug addict . ee takut :| i dah download police siren dekat ares , so in case kalau jadi lagi , i nak pasang kuat2 . biar dia ingat rumah i ada pasang security alarm tu

R a r a ♪ ☆。゚ said...

safiena dear // hihi pagar elektrik ? meh bagi duit u dekat i :P

R a r a ♪ ☆。゚ said...

yasmine // ahahahaha meriah je rumah takut jugak . kang kalau dia ingat ada kenduri , lagi lh senang dia rasa nak masuk :D

ღ~n0n0i~ღ said...

Nilah akak takut.
Cam yang akak citer kan blog. Orang belakang rumah tu plak suka ngintip2 kitorang. Kadang takut gak dibuatnya.

Rara take care.
Extra careful.
Bahaya ni, risau plak akak.

R a r a ♪ ☆。゚ said...

kaknoi // aah Rara ingat lagi kaknoi cerita . takut tau . menggigil satu badan . ingat nak jugak pergi dekat tingkap tengok siapa tapi tak berani . takut dia ada sediakan benda⊃ ke apa ke .

thanks kaknoi for concern . syafi pun dah risau sangat =.= sekarang ni Rara tidur tak pernah lena .