Sunday, May 10, 2009

Genting Hairando



eh hari apa eh pergi genting eh , tanya anda pulak
semacamlah anda semua tahu ceh. saja nak kontroversi.
mengikut plan cuma nak berjalan dekat titiwangsa saja,
tapi shafiq ( farah's bf ) ajak pergi genting. ingatkan rancangan
dusta semata. ecewah. dengar genting macam seronoklah, bukan
sedangkan dah bosan !@#$%^&*) pergi sana. tapi memandangkan
syafi tak pernah pergi genting lagi. eh, maksudnya adalah
tak pernah pergi berdua lah. seronok bukan main lah bila ada peluang.
farah pun suka betul bila setuju nak naik genting.
padahal plan last minute. waktu tu dah pukul 4 petang.





baru sampai, kitaorang semua dah sibuk menggigil atas motor
yang farah asyik cakap sakit bon*** ( ceh, tadi dia yang beriya sangat )
ok takpa, anda kena faham lah, pergi mengejut, takda sempat
nak eksesais pinggul dulu KAH KAH KAH.





diaorang naik scooter, mana boleh laju sangat T________T
lagi shafiq baru dua hari beli scooter ni. kalau nak belasah
bawak laju, habislah takda guna nanti. makanya ( cewah ayat
falfasah ) , diaorang ni selalu tertinggal. farah pun mungkin
takut dengan kelajuan. ceh, perangai dah macam nabila huda,
tapi takut pulak. tak ronggeng lah macamtu.
minta sorry, kami bukan R * M P I T . eee yuckiee yuckiee





budak farah ni memang suka betul dengan camera.
sekejap capture picture. comel betul perangai semacam tu.
dah lah bawah umur, pergi genting tanpa kebenaran mama papa dia
takut sebenarnya kena kejar dengan periuk belanga mama dia !@#$^
tapi oleh sebab mama dia sporting kenal , ok takpalah kot





" ceh. gambar semua nak hot je kau ni kan, rara ? " ; kata anda.
apa boleh buat geram jugak bila tengok picture jiran syafi
yang pergi Korea, capture gambar dekat dengan bunga warna warni
mana boleh jadi. pun nak jugak ada gambar dengan bunga





masa ni syafi menggigil betul kitaorang sampai genting dalam
pukul 6 petang sampai rumah dalam pukul 8.30 malam kot. hee

ok itu sahaja cerita untuk kali ini. terima kasih. jumpa lagi. babai

41 comments:

J u l i a 。.゜✿ said...

kakju dulu pergi korea masa winter. bosan. tak suka. tak kawaii lansung. =( seronok kalau pergi masa autumn or fall. bunga cantik2.

adui genting. last sekali kakju pergi with my ex. naik superbike. hmmm pengalaman yang seronok. menggigil sampai dalam perut. =P

rindu pulak nak naik motor. rara pandai bawak motor ?

saffa said...

Uiks.. Rara just g atas then turun balik eyk?

R a r a ♪ ☆。゚ said...

Kakak Julia // ala tak bestnya pergi Korea time macam tu . mesti macam menyampah sebab pergi salah time kan ? =P

eh eh . ni kalau Abg Afan baca mesti dia jealous . hik . pergi dengan ex ey ? Rara mana reti bawak motor T______T

aah lah kakju . menggigil sampai macam nak bercakap pun tak boleh .

R a r a ♪ ☆。゚ said...

Saffa // dear , i tak boleh bukak blog u , why eyh ? =.= HAHA lepak kejap je dalam setengah jam lepastu turun balik lah . nak kena cepat lah sebab lepastu kena pergi berkumpul dekat rumah parents syafi . hekhek =D

didi said...

nak pegi naik motor jugak.
broomm broomm.
tapi scary. muahaaa.
kan jalan bukit bukit. takot nanti gondol bukit tu.

hahha.

;p

R a r a ♪ ☆。゚ said...

didi // hehe . i pun takut sebenarnya . mana pernah naik genting dengan motor . tapi baca jela apa yang patut . lagipun niat kitorang baik . bukan nak buat apa . nak jalan2 je kan :) tapi masa on the way i langsung tak pandang bawah . gayat jangan cakap . syafi pulak bawak laju sebab dia tak tahan sejuk T_____T

didi said...

ahaaa. boleh bayangkan ;pp
i pegi ng kete pun, kalau bukak tingkap, memang ala ala comel nak beku.
sejuk sangat. tak tahan. sampai tiga empat kali mintak stop cari toilet, tapi susah.
huhu.

u guys have fun kan?
best best :)

-N e Y r A- said...

wah wah rara oit. pegi ta ajak. ciskek. nak ikot. lama ta pegi genting. huhuhu. encik bf u tu ta sejuk ke pakai short pants jek? :))

R a r a ♪ ☆。゚ said...

didi // hekhek . kalau pergi dengan kereta , budget lah . takyah pasang aircond . bukak tingkap je :) kan ? mana ada toilet nak berhenti berhenti . eh tapi bukan jauh sangat kan perjalanan nak naik atas ?

aah . best sangat ! happy je . even sekejap sangat kat sana kan . tapi kitaorang pergi memang saja nak naik lepastu turun balik . hik . eh , percaya tak , antara empat orang ni , i yang paling tua , 21 =P farah tu baru form 4 , shafiq baru 18 =D

R a r a ♪ ☆。゚ said...

neyra // camana nak ajak ? hekhek =P benda tak dirancang macam tu lah jadinya . kesian syafi . HAHAHA tapi dia relaks je . dah biasa tidur pun setiap hari dalam aircond . KAH KAH KAH

ღ~n0n0i~ღ said...

Akak tak suka naik motor..sebab akak rasa bila motor tu bgerak, cam nak terbalik je akak kat belakang tu. Hahaha. Teruk kan?
Tak reti lah akak.

Tulah,
kalau akak benda yg akak plan slalu tak jadi, bila tak plan, mesti gempak! Hahaha.

Glad you have a nice day! ^^

-N e Y r A- said...

haha. pasni, suh beliau tidur dalam peti ais oke? praktis nak ke oversea secara tiba2 pula. :)

Ynn. said...

kurusnyaa u ni tau jeles i :(

eyyy, knpe x lepak lame2 dr pagi hihi :D bestnyaaa naik motor,jeles ohh

R a r a ♪ ☆。゚ said...

kaknoi dear // hihi biasa lah ada orang tak suka naik motor and ada orang pulak suka and ada orang pulak terlalu suka . KAH KAH KAH . tapi Rara pulak jenis tak kisah =D

aah . selalunya kalau plan awal2 mesti tak jadi and plan last minute tu lagi seronok :)

R a r a ♪ ☆。゚ said...

Neyra // beliau dah biasa . HAHAHA

R a r a ♪ ☆。゚ said...

Ynn // mana ada i kurus . dah gemuk lah . ishk . lepak lama lama macamana ? plan last minute lah sayang oi

adoraBELLE said...

wooh.
i last pegi genting ngan exboipren.
lepas tu turun genting tros jumpe ngan ben.
padahal mase tu ala ala nk rujuk balik dengan exboipren.
ceh.jahat sungguh i mase mude2 dulu.
hikhik

Mieya said...

Syg,
Kak Rara naik sekejap lepastu turun balik?
Mak aihh.
Semata-mata.
Tp takpe.
Genting gila best kan.
Teringat time pegi dgn zul haritu.
Rindu tau saat macam tu.
:(

Btw,korang sweet gila :D

R a r a ♪ ☆。゚ said...

yasmine // dasyatnya hidup u . gila lah =P i tak berani buat camtu . kawan i selalu ajak buat kerja macam tu lah , dia player . pastu since dia terkena balik , dia terus tak berani couple dengan sapa² dah :)

R a r a ♪ ☆。゚ said...

mieya // aah lah . buat apa nak lama⊃ . nak pergi main theme park memang takda hati langsung lah . dah bosan betul T__________T

_Vu-JiE_ said...

wooaa tak konfiden langsung naik motor! takutttt.. haha..
penah arr dulu2 naik motor tu pn arwah datuk yg bawa.. kalau orang lain, macam tak berani je.. hik3..

R a r a ♪ ☆。゚ said...

vujie // i berani sebab syafi yang bawak =D hee peluk kuat² KAH KAH KAH

sickchild said...

woihhh.
gilo gi genting nek moto.
tak bani doh aku. dah la sejuk.
hahahahahaha.
bestnye korang.
jeles gila uh.

R a r a ♪ ☆。゚ said...

eny // hidup mesti ada berani baru enjoy :P

-N e Y r A- said...

hahaha. pegi genting tiba2 memang best. kalau plan awal2 konpem ta jd je.

rasp said...

tengah2 musim panas nie, naik atas bukit bukau gitu best gak..sejukkan badan sampai gigil2 bagai :D

R a r a ♪ ☆。゚ said...

neyra // aah . i benci plan awal . mesti tak jadi =.=

R a r a ♪ ☆。゚ said...

rasp // hihi aah kan . dekat genting skrg mmg sejuk gila lah T____________T jom pergi naik genting lepastu dah beku baru turun balik hee

-N e Y r A- said...

hahaha. tau takpe! mcm kiorg ni ramai2 plan nak g PD. 2 minggu pnya plan. skali ta jd. hahaha. duet abes ke tmpat len da. eh tgk blog i. dah update!

ღ~n0n0i~ღ said...

tapi gula kapas tu sedap lah! haha. (tetiba lak komen pasal gula kapas)

rara..rara..
homesick lah!
tak sabar nak balik raya.

R a r a ♪ ☆。゚ said...

neyra // hehe selalu macam tu lah and buat kita rasa marah + geram + kecewa semua ada T___________T

eh eh i dah tengok ! =D

R a r a ♪ ☆。゚ said...

kaknoiii // aah sedap ! ishk tapi syfi yang habiskan *nanges .

ishk lambat lagi raya . camana ni ? hik

ღ~n0n0i~ღ said...

Baju raya pun takde lagi tetiba nak balik raya. Puasa Ramadhan pun belum. Ni lah kalau dah beli tiket awal-awal. Perasaan nak balik membuak-buak kat dada sampai rasa cam nak pecah. Haha. Rintihan seorang anak perantau. Eceh.

R a r a ♪ ☆。゚ said...

kaknoiii // jangan ah cam tu T______T dah lah jauh sikit dengan mama neh . kang nangis kang . aiyok taktahuuu !

Pjan said...

perghh leh tcabut bontot naik moto g genting..tak tahan gue

R a r a ♪ ☆。゚ said...

pjan // yeke ? tapi kenapa bontot aku melekat lagi dan tak tercabut ? cuba check bontot kau pulak . wkakaka

dianna said...

rara xmain game ke kat sane? :D

R a r a ♪ ☆。゚ said...

dianna // kitaorang kan plan last minute ? kitaorang sampai pun , theme park dah closed . lagipun takda minah ah . dah jemu T_____________T

sickchild said...

haha btulbtul.
aku tatau bila nak naik genting.
mahal duh kosss.

belum tentu leh main themepark.

weh yg bekal tu.
aku beli last kopek.
hikhikhik.
kalau ade aku dah beli dah wehhh.
hikhikhik.

R a r a ♪ ☆。゚ said...

eny // aah kan . genting mahal tapi tak best . HAHAHAH baik kau ajak akmall pergi sunway . baru cam puas hati .

R a r a ♪ ☆。゚ said...

kaknoiii // aah sedap ! ishk tapi syfi yang habiskan *nanges .

ishk lambat lagi raya . camana ni ? hik