Thursday, May 14, 2009

Kukkingu-Di




anda tahu masak ah mana anda tahu
anda tahu blogging je. blogging mesti pertama, tiada kedua. tiada.
tanpa blogging mana boleh hidup lah, bukan sedih, hiba,
kecewa semua ada bercampur bila internet takda boleh connect
pada saat anda mahu tekan edit post dekat bahagian dashboard.

entah hari apa tak ingat, pergi teman syafi service motor
boleh pulak mata ni nampak 100 yen shop. before ni pernah jugak
teman syafi pergi service motor tapi takda nampak shop tu !@#$%^&
tahu 100 yen shop pun dari kak abby kak ida.
ah apa lagi. masuklah. rambang mata. kalau bawak mama,
mesti berhabis duit jam dekat kedai tersebut. serius. tak tipu.





ada nampak pulak egg mould ni. mata ni memang ah
nampak je apa yang dicari. memang lah dah lama cari mould camni.
since tengok dekat merata blog ada mould macamni,
ada cuba menggoogle jugak. tapi harga semua sangat
tak affordable. tak berbaloi. tak memuaskan. mahal sangat.
bila jumpa dekat 100 yen shop, cuma berharga RM4.90 / set.
satu set ada dua mould. cuma capai satu set. ceh. kenapa tak
beli tiga atau empat sekarang macam menyesal sikit, tak banyak.





ah benci ah ni. benci percubaan pertama mana jadi
syafi ah ni. dia yang kupaskan kulit telur tersebut lepastu
sampai retak seribu lah kan. nak kena ah syafi ni.
KAH KAH KAH. sebenarnya memang belum cukup pandai sebab tu lah
tak jadi, bukan sebab syafi. bukan. walaupun telur dikupas dengan cantik,
tapi tetap takda menjadi. telur besar sangat tak muat dengan mould
terpaksa sumbat kasi muat jugak see hasilnya !@#$%






oh syafi, i cinta you secara banyak tak terkata
KAH KAH KAH. sumpah kelakar acara memasak pada hari tersebut.
kalau ah mama tahu, mesti beliau gelak, ketawa, terkenc... err. lupakan.
sedih lah, bukan percubaan berkali tetap gagal.
mungkin kena cari telur yang bersaiz sesuai dengan mould.
ahhhhh. tekanan lah macam ni. serius. taknak masak lagi.
"apa lah Rara ! senang kacang goreng pun tak pandai masak !"
sekarang kita bukan nak goreng kacang, bukan. kita cuma nak buat telur
berciri comel yang berbentuk rabbit bear. tolong faham sikit.
lepas masak telur, masak pulak kacang panggang pedas.
syafi cakap sedap. tapi takda capture gambar lah. lupa, eh lapar.
esok balik johor. nak main the sims2. rindu dell. rindu mama. rindu adik.

ok lah nak pergi tidur. eh bukan, nak pergi tengok tv babai

14 comments:

lilcute_girl said...

hahaha rara telur tu cam cacat je. btw gudjob. hehehe

R a r a ♪ ☆。゚ said...

lilcute_girl // aah memang ah . cacat . nyampah secara banyak . KAH KAH KAH

didi said...

ahahaa. telur tu dah tak jadi rupa telur dahh tu rara.
kalo i pn tak reti buat jugak ;pp

nanti u pro, gtaw i cmne nak buat. taw!

:)

Ynn. said...

syggg apsl telur jd mcm tu wkakakak
i tgk picca pn senyum scr gigi smua tekuar hihik

*er syf, takkan u hari2 nk mkn telur rebus? eceh tkpe ynn bole masakkan aslkn kite bole ehem


wkakkakakakakakkaakakakakakakaka

R a r a ♪ ☆。゚ said...

didi // memang ah . orang jarang masak , macam tu nampaknya . takpa , nanti i suruh mama pulak cuba buat . hik

R a r a ♪ ☆。゚ said...

yiyin // wkakaka . teruk kan i ? kesian telur tu . tapi sebenarnya bukan salah i . dia yang besar sangat untuk i sumbat dalam mould . i paksa jugak T_______T

weh weh , telur ni diletak dalam kacang panggang lah . hihi . apa pulak syafi makan telur rebus sahaja. bluwek =P

rasp said...

cian tgk telur yg dipaksarela masuk mould tu..terencat jadiknya..
tapi kalo i lah, mau hancus terus telurs tu :D

R a r a ♪ ☆。゚ said...

rasp // kesian kan ? tapi takda boleh buat apa T______T KAH KAH KAH

DJ Farahani said...

Salam Kak Rara,

Wah!Comellah Telur-telur tu semuaaa!!!!
Dapat kat Kak Chokilala eaaa?:P

R a r a ♪ ☆。゚ said...

Farah // lol . apa kena mengena dengan chokilala ?

sickchild said...

haha rara.
kan chokilalat pun ade mould ni.
hihihi.
lupekah?

rara boleh tahan murah gak an menatang ni.
kalau untuk hantaran pun boleh guna pe.

R a r a ♪ ☆。゚ said...

sickchild // memang lah dia pun ada . tapi aku bukan beli kat dia pun :)

kalau tempat lain , jangan harap kau dapat harga cam ni . mahal gila . tension aku survey hari tu T_______T untuk hantaran ? eh merepek . wkakakaka

chokilala said...

hohoho. tetiba macam rasa bangga plak. 1st attempt i masak telur ni terus menjadi walaupun xpandai masak. hoho. rahsianya, i pakai telur fashar. oops silap. telur yang saiz sederhana. xbesar sgt, xkecik sgt. hoho

sickchild said...

haha dye kompius lah tu.
kau kan rapat ngan cukis.
huhuhu.

gila chokilalat pakai telur fashar.
haha patut la telur fashar ilang eh mana aku tau ni eh eh.
wuakakakka.
joke2.